Yazıyorum arada , memleketin selameti için dolar da piyasalarda bi açılma sinyali yakalamaya çalışıyorum ama nafile..
Kendi oyunumuzda boğuyorlar bizi..Bu kadar açık ve net..
Bu yönetim ile olmaz denmiş..
Para ürkektir..Hemde çok..
Kadın gibidir..
Güvenini kazanmak yıllar sürer
kaybetmek ise 1 dk..
Şimdi RTE ye olan güven keybedildi.
Bu adam çılgın şeyler yapabilir dendi fiyata bakmadan türk varlıklardan AYRICA çıkılıyor..Bütün EM lerden çıkış var ama fiyatları 2016 yılı seviyelerinde hala..
Bu güven ne dersen de ne faiz verirsen ver GERİ gelir mi..
Bir bankanın paranı tırtıklayabileceği korkun varsa o bankaya bi daha para yatırır mısın???
Ben de buradayım!Fikirlerim, şu sıralar çoğunluğa ters geleceği için sessiz kalmayı tercih ediyorum. USDTRY'de ve DXY'de uyumsuzluk var diye yazsam; şimdi bana "ne uyumsuz herif" derler. Durup dururken kimseyi kızdırmayalım.
Fikrimi geçenlerde yazdım. Fed'in faiz artışlarında, aniden dönüş yapmasını gerektirecek bir olay (katalizör) olmasını bekliyorum. Örnek vermek gerekirse, ABD'de borsa paniği, gelişen ülke piyasalarında panik veya Doyçe'nin çöküşü gibi bir şeyler.Bu olaya "tepki"nin çok hızlı gelişmesinden korktuğum için de, dolar tutmak istemiyorum. Elimdeki son dolarları, kademeli olarak dijital altına çevirdim.
Bekliyorum.
Gerçi, yazlar genellikle sakin geçer. Sonbahardan önce bir heyecan olursa, ben de şaşırırım.
Selamlar.
-----
![]()
Occhiali
Yüksek müsadenle sana eskilerden bi uyumsuzluk daha gönderim..Senin grafik üzerinden..
Kırmızı çizgileri ben ekledim..
ayrıca yine yüksek müsadenle..DOW un çöküşü veya deutsche bank ın başına bişi gelecek olması..hmmm..
altına geçmen doğru ama bu dolar un EM ler de düşeceği anlamına gelmez..
Bu durumda FED faiz artışından dönse bile bizde dolar yine yükselir çünkü bu seferde panik vardır..
Merhaba Sayın Gundwane;
Futbol yorumcuları, penaltı var mı, yok mu diye anlaşmazlığa düşer ya; o hesap.Ben olsam uyumsuzluğu öyle çizmezdim; aşağıdaki grafiği tercih ederdim. Eskilerin dediği gibi, fikirlerin çatışmasından, hakikat ışığı çıkar. Eski hakemler bir futbol pozisyonu hakkında fikir birliğine varamazken, bizlerin teknik analiz hakkında anlaşamamız çok doğal.
Selamlar.
![]()
Yer İmleri