Sayfa 304/748 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon
Arama sonucu : 5977 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. özet yapmışız geçmişte.. vakti olmayanlara..

Alıntı Originally Posted by minikyatirimci Yazıyı Oku
    sayın meteor78, sizi alarko topiğinden takip ediyorum (alarko devam bu arada.. 2019 nisanda 2.5 maliyetle almıştım), öncelikle düşünceleriniz için çok teşekkür ederim..

- İnfo ve nnf ye parantez açacak olursam, sığ kağıtlarda sert hareket yapıyorlar.. buna kızıyorum.. güzel güzel %60-70 yaptı iyi kar var ama yatırımcı toplayamazsın böyle.. bir haftada kağıt 2lerden 3.5lara geldi.. olmaz.. ağır ağır toplayacaksın tahtayı bozmayacaksın.. kuru bahane edip karşı bacaktan mal satmayacaksın..

- şirketin en olumsuz yönü piyasa bakımından yüksek döviz borcu (benim açımdan sorun yok.. zira bu olmasa 2.19a menderes alamazdım.. bahane ettiler mallandım.. fırsattı benim için)

- şirket yüksek oranda döviz borçlusu ama iki jes iki res var bunlar doğrudan yekdeme satıyor.. dolar bazlı gelir kılçıksız.. zoren den jes tecrübem büyük.. 7/24 çalışır bu santraller.. tıpkı gaz ve kömür satralleri gibi.. turcas kuyucak jes i borçlarıyla birlikte 24m usd ye sattı.. bizim baklacı kuyucaktan daha iyi üretiyor.. eee iki res var.. bir jes var ufak tosunlar.. sarayköyde fabrika çatısında ges var.. hesaplarıma göre şirket kendi tüketiminin 4katını piyasaya satıyor.. (akça res, aliağa res, tosunlar jes, baklacı jes, menderes tekstil kojen bileşik santral).. bunların kurulu gücü 92mw.. 1mw 1.000.000 usd desen zaten sırf santral değeri 92milyon ben aldım 32milyon usd piyasa değerinden..

- tekstil tarafı neredeyse full ihracata çalışıyor.. ordan da döviz girdisi var.. tekstilde sabit alıcıları var yurdtışında..

- tarım tarafı mükemmel.. kuru üzüm kayısı vs.. bi de tabiki domates serası var.. domatis

- jes sahalarında yeni santraller neden çıkmasın

- esas faaliyet karı bu yıl 1.3milyarı aşacak.. sen bu şirkete 0.5 milyar piyasa değerinden ortak olmaz mısın

- düşünsene borçlar bitiyor bir anda milyar kar yazıyor (gelecekte bir gün)

- aktur muayene istasyonlarının (izmir muğla denizli aydın) arazilerinin %48i menderesin şu an onlardan kira alıyor..

- bornovada kazım dirikte arsayı kat karşılığı verdi bu arsa bilançoda 58milyon tl ile taşınıyor.. %50 bağımsız bölüm verse müteahhid ne yapar 250 düz bağımsız bölüm diyelim.. dükkanı var rezidansı var 3milyon değer biçsek 750milyon net gelir eee sen 500milyon piyasa değeri ile ortak olmaz mısın

- tekstil tarafını arkadaşlar anlatsın.. nereye ne kadar ne ihraç ediyor şirket

2.  Alıntı Originally Posted by Frqn21 Yazıyı Oku
    Bütün gececi manyaklar bu hissede ))
    Yatırımcının biraz çatlak ve delidolu olması elzem
    Yoksa hayat ve yatırım çok sıkıcı
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

3. çine rakip oluyoruz tekstilde.. bakın sasa yı devlet boşuna desteklemiyor.. ne kadar ucuz hammadde sağlarsanız tekstilcilere o kadar fazla ihracat payı elde ederler..

gelecek 3-4 yılın sektörü tekstil olacak.. çok yeni pazarlara kapı açacaklar..

borç döviz cinsinden evet.. döviz artsa da;

- 100m usd ihracatı var tekstilde.. (bu yıl çok daha üzeri mümkün)
    - elektirkte yekdem gelirleri döviz yaklaşık 25m usd
    - tarım tarafı zaten borçsuz..

gayrimenkuller zaten borcu rahat kapatır.. döviz borcu ortadan kalarsa ilizyon ortadan kalkar ozamana da bu topikte yüzlerce kişi yazar biz olmayız muhtemelen bundan çıkıp yeni ucuz şirket bakıo oluruz
    tıpkı alarko gibi

4. daha yolumuz var.. sonuna kadar dayan

şarkı sözüydü eskilerden

topikte çok kişi yok.. yatırımcılar nasıl yıldıysa artık.. kimse uğramıyor.. demekki her lotu toplamışlar.. yıllarca baskı baskı..

herkes şirketin olumsuzluklarına odaklanmış.. korkuyorlar almaya sanki

eee dile kolay 12 ay önce hisse 3-4 arasındaymış, kur 7-7.5

şimdi hisse yine 3-4 arasında, kur 16

5. kaliteli yatırım sıkıcıdır.. arada halay çekmek lazım

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Yatırımcının biraz çatlak ve delidolu olması elzem
    Yoksa hayat ve yatırım çok sıkıcı

6. o sene bu sene
    kurumsal bir şirket değil alarko gibi (alarko topiğinde yollarımız kesişmişti.. hala devam ediyorum alarko yatırımıma).. o yüzden hedge beklemek makul değil biraz da anladığım kadarıyla dışarda hisse bırakmak istemiyorlar.. ayen gibi pay satış kararı aldılar geçen yıl ama döviz fırlayınca vazgeçtiler.. bir yıl iyi hisse topladılar sanırım..

santrallerin tüm paylarını aldı, akturda bölünme gerçekleşti ama arsaları tuttular.. şirket kendi enerjisini üretiyor.. yıllık tüketimi 71k mw.. çatıya büyük bir ges kurdular 7mw üzerinde..

izmir arazisi çok değerliydi ve üzerinde nihayet proje geliştirdiler ve bitiyor.. ordan gelecek taşınmazların satışı sağlanırsa net borcun yarısına yakını kapanabilir..

tekstilede ihracat çok çok iyi gidiyor gördüğüm kadarıyla..

patronunun bilançoyu düzeltme amacı varsa zaten hedge yapar ve net dönem karı çeker

bence o sene bu sene..

7. akturdaki arsalar çok değerli..

daha önce listesini paylaştım..

bu şirket inanılmaz gizli değerlere sahip..

bu yıl santrallerden 24milyon usd gelir..

tarım tarafı çok iyi gidiyor.. rakamlar güzel..

tekstilde ihracat rekorları var.. menderes de bundan yararlanmıştır.. özellikle ispanyaya ev tekstili ihracatı kuvvetlenmiş vaziyette..

izmir bornovadaki arsa üzerinde 470 civarı bağımsız bölüm oluşmuş.. yarısı menderese ait olsa 235 bağımsız bölüm.. her birinin değeri 2 milyon olsa (yüksek ve düşük olabilir ortalama aldım) şirketin pd sine yakın bir tutar.. hatta o arsa 58m ile taşınıyor bilançoda..

izmir aktur gayrimenkul var.. şirket %48 iştirak etmiş bölünme sonrası.. izmir denizli aydın manisa muğladaki tüvtürk arsaları bu şirkete ait..

yani gizli değer çok hem de inanılmaz..

8. bu da fiyatlamanın arka planı bence..

güzel yakalamışsınız.. bakalım neler bekliyor bizi burda..

-konut projesi
    -muayne istasyonu satışı
    -enerji santralleri alımı
    -tesis çatısına ges kurulumu
    -yükselen tekstil ihracatı
    -artan gıda fiyatları

tek sıkıntı yüksek döviz borcu.. patron hisse satmak için kaydileştirme yaptı ama sonra vazgeçti piyasa oluşmadı diyerek.. kaydileştirilen tarihte dolar 7 civarı hisse 3 üzerinde.. şimdi dolar 15 hisse 2..

siz olsanız 65m payı burdan satar mısınız? yoksa iyi bilançolar çekip beklenti oluşturup hisseyi bir yere çekip mi satarsınız?

Sayfa 304/748 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •