Sayfa 304/610 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon
Arama sonucu : 4877 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: ECILC - Eczacıbaşı İlaç

1. Hiç bir şekilde hissesini satmayacak olanların rahatlıkla 20-30 milyon hisseyi kontrol edecek olanlar olduğunu tahmin edebilirim. Bunlar sirketin en iyi olduğu zamanlarını, ayrılma fiyatını kovalayacaklardır. Geri kalan 100 milyon lotu alabilse bu fiyatlardan tek kalemde alır. Evet, alımlarını zamana yayarak yatırımcıyı bezdirmeye çalışıyor ama yatırımcı geleceği görebildiği ölçüde daha iyi günler olabileceğini her geçen gün goruyor. Yani zaman o kadar da patronun yanında değil, hatta tam aksinde!
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

2. Daha önce bu minvalde bir şeyler yazmıştım, patrona ve yardımcılarına yol göstermek gibi olacak ama onlar da hesaplarını yapıp buna benzer sonuçlara varabilirler.

Eğer hisseyi toplamak istiyorlarsa tek yapabilecekleri şey fiyatları yukarı çekmek ve endeksin önüne geçmektir. Yaparlarsa bir dolu günlükçü vb gelir ama onlardan kurtulmaları çok kolay olur.

Neden böyle düşünüyorum?? Eğer fiyat görece iyi bir yere gelirse hala ucuz bulduğum, gelcceğini iyi gördüğüm şirketler ve hisseleri var. Eğer bu hisselerin değerleri endeksin genel bir yükseliş dönemine gelirse, İlac hissesini satmanın göreli bir avantajı kalmaz.

Eczacıbaşı'nda şirket iyi, geleceği de iyi, beklentisi de iyi. İyi olmayan tek şey patronla yatırımcıların beklentilerinin ters yönde olmasıdır.

Eğer patron bir rasyonele yaklaşmazsa mevcut durum devam eder. Vurgulamak gerekise, bu bir çekişme durumu değil, rasyonelin gereğidir.

3. Bu yıl dördüncü veya beşinci aylarda Vitra Karo bedelli sermaye artırımına yüksek bir katılım kararı gelirse şaşırmayın.

Devam eden yatırımlar, geçmişten gelen döviz borcu, bu yılın yatırım planları kuvvetli bir sermaye artırımı düşündürüyor.
    Rakamlar hakkında hiçbir fikrim yoktur. Tümüyle varsayıma dayanarak 2 milyar civarında bir sermaye artışı ve İlaç şirketinin de 500 milyon civarı bir bedelle katılımını ( kafadan) atıyorum.

4. Patron ortalama hesap yapıp gerisini düşünmeyen tipte yani , spek diyelim ki maaşlı eleman aylık 100k maaş veriyor olsun 1 yılda ucuza topladığı hisseden 500 k kar etse bile o 500 k yi oy ye bırakıp az yuksek fiyattan almaktansa spek e1200 k ödemeyi kabul edecek türden fiyat politikaları da hep boyle oldu vitra , artema ürünleri hic bir zaman yerli piyasa ile yarışmadı mesela bir armaturee 1000 lira ister 150 tl ye de servine taktir sonra sana 5 yıl garanti versin . Gerçekçi mi lüks tüketim için evet ipek kağıt da boyle millet 40 tl ye 32 tane tuvalet kağıdı satarken papia bunlar gene 55, 60TL ye satardı .

5. Bu şahısların tek korkusu isimlerinin basit üçkağıtçılar la ayni yerde anılması o yüzden dava açılmalı ve dolandırıcılıkla suclanmalari gerekir bu yapılırsa dize gelebilirler . Burada şirket gelir gider hesabına falan gerek yok her koşulda gelirleri tartışılmaz , sadece niyetleri tartışılmalı .

6. Valla bu holdingin işleri sinema. Dalga geçmeyi ciddiye alıyorlar.

Bugün hangi pozisyonlarda iş ilanları çıkmış diye göz attım. "İçgörü uzmanı" arıyorlarmış mesela
    İşi de kendisini tüketicinin yerine koyacak, veri analizi ve modaları takip eddecek, tüketicinin istekleri ve dünyası doğrultusunda ekip arkadaşlarını bilgilendirecek.

Eminim, içinizden birileri hemen yarın işe başlamak ister

7. İlaç, yatırm paritesi bilindiği gibi tarihi ortalama 1 e 2-2,5 idi. Bu burum geçen yıl yaklaşık 14 ay önce değişti. Zaman zaman 1 e 8 i bile geçti. 1 e 5 ile 1 e 8 arasında gitti geldi. Bu akşam kapanışla parite 1 e 5.24 oldu. Bu yeni normale uzun aylar boyunca alıştık. İlaç 29. kr temettü verdi Yatırım ise bugüne değin hiç atmadığı kadar temettü farkı attı ilaca ve 1.524 Tl temettü verdi. Ve yatırımın ilaca temettü oranı 1 e 5.255 oldu. Yeni normal bu olmalı. İşte alıştırma böyle oluyor. Diğer taraftan ne yapıyorlar yatırıma ilaç hissesi alımı yaptırıyorlar. Bu geri alım değil. Geri alımı şirketin kendisi yapar. Buradaki durum ilacın fiyatını baskılayarak yatırma ilacı peşkeş çekmek.Diğer taraftan bilanço bazlı paritenin 1 e 3.5 olduğu ezberimiz de yavaş yavaş bozuluyor.. Sanırım son alımlarla 1 e 3.6 ya gelmiştir. Aslanı kediye boğdurma işi başarıyla devam ediyor.

Bu adamlar manastırdaki rahipler kadar sabırlı. Hiç zaman sorunları yok. Simyacı gibi işlerini yapıyorlar. O kadar rahatlar ki. Aslında yaptıkları suç. Bir yatırımcı genel kurullarda bu konuda şerh koyup bunları uyarmıştı bir kaç yıl. Alımları durdurmuşlardı. Şimdi tekrar başladılar. Spk ya şikayet boş iş. Ben defalarca ettim. zamanında. Orada öyle kariyerist memurlar varki, hepsi bir süre sonra eczacıda bir iş kapabilmek için hepsini görmezden geliyor. Mahkeme desen uzman mahkeme yok, bu işleri takip edecek çaptaki avukatlar bizim işi almaz. Bunu ecyapta yaşadım. Önce olumlu karşılayan anlı şanlı prof. Eczacıbaşı ismini duyunca hemen çark etti. O dönem yazıştığım bu işle ilgili yazan gazeteci iş ciddiye binince çark etti. Dediğim gibi uzman mahkeme yok hakim ne anlar bizim anlattığımız durumdan. Sayıştayın devreden çıktığı yerde, Merkez bankasının arka kapıdan içinin boşaltıldığı ülkede kim uğraşır eczacı ilacın patron tarafından KY aleyhine içinin boşaltıldığı ile.
    Son düzenleme : bezginbekir; 22-03-2022 saat: 22:49.

8.  Alıntı Originally Posted by bezginbekir Yazıyı Oku
    İlaç, yatırm paritesi bilindiği gibi tarihi ortalama 1 e 2-2,5 idi. Bu burum geçen yıl yaklaşık 14 ay önce değişti. Zaman zaman 1 e 8 i bile geçti. 1 e 5 ile 1 e 8 arasında gitti geldi. Bu akşam kapanışla parite 1 e 5.24 oldu. Bu yeni normale uzun aylar boyunca alıştık. İlaç 29. kr temettü verdi Yatırım ise bugüne değin hiç atmadığı kadar temettü farkı attı ilaca ve 1.524 Tl temettü verdi. Ve bu akşam kapanışla yatırımın ilaca temettü oranı 1 e 5.255 oldu. Yeni normal bu olmalı. İşte alıştırma böyle oluyor. Diğer taraftan ne yapıyorlar yatırıma ilaç hissesi alımı yaptırıyorlar. Bu geri alım değil. Geri alımı şirketin kendisi yapar. Buradaki durum ilacın fiyatını baskılayarak yatırma ilacı peşkeş çekmek.Diğer taraftan bilanço bazlı paritenin 1 e 3.5 olduğu ezberimiz de yavaş yavaş bozuluyor.. Sanırım son alımlarla 1 e 3.6 ya gelmiştir. Aslanı kediye boğdurma işi başarıyla devam ediyor.

Bu adamlar manastırdaki rahipler kadar sabırlı. Hiç zaman sorunları yok. Simyacı gibi işlerini yapıyorlar. O kadar rahatlar ki. Aslında yaptıkları suç. Bir yatırımcı genel kurullarda bu konuda şerh koyup bunları uyarmıştı bir kaç yıl. Alımları durdurmuşlardı. Şimdi tekrar başladılar. Spk ya şikayet boş iş. Ben defalarca ettim. zamanında. Orada öyle kariyerist memurlar varki, hepsi bir süre sonra eczacıda bir iş kapabilmek için hepsini görmezden geliyor. Mahkeme desen uzman mahkeme yok, bu işleri takip edecek çaptaki avukatlar bizim işi almaz. Bunu ecyapta yaşadım. Önce olumlu karşılayan anlı şanlı prof. Eczacıbaşı ismini duyunca hemen çark etti. O dönem yazıştığım bu işle ilgili yazan gazeteci iş ciddiye binince çark etti. Dediğim gibi uzman mahkeme yok hakim ne anlar bizim anlattığımız durumdan. Sayıştayın devreden çıktığı yerde, Merkez bankasının arka kapıdan içinin boşaltıldığı ülkede kim uğraşır eczacı ilacın patron tarafından KY aleyhine içinin boşaltıldığı ile.

İşin sonuna da geldik ama. bu sene İlaç yatırımcılarına ( azınlık payları) dağıtılacak temettü 2,5 milyon dolar, Yatırım Holding'de 2 milyon dolar. Holding ne dağıtacaksa %20 şer payı BE ve FE kardeşler alıyor, %50 temettü yine şirketlerin bünyesinde kalıyor.

Bu tempoyla ilaç hissesi almaya devam ederlerse ancak %2-3 filan daha alırlar.

Yılda 250 milyon Euro yatırım yapacağını açıklayan bir topluluk azınlık pay sahiplerine 4-5 milyon dolar temettü veriyorsa fındık fıstık kadar bir dağıtım yapıyordur. Yok hükmünde gibi sayıyor yani.

Hisse alımlarını ağırdan alıyor ama bu durum sona yaklaşmakta olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

Sayfa 304/610 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •