Sayfa 304/1000 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

aşar vergisi cumhuriyetle kalkmıstı ufak bir not...bu arada oran yuzde 10 du

nede olsa bedelli askerlik adı altında cizye vergisini almışlar osmanlıya ozenti

3. 500 gram altın haberi ile kamuoyu tepkisi ölçülüyor ve gözlemleniyor aynı zamanda.
    Eğer yönetmelik uygulamaya girer ise bir zaman sonra 500 gram 1 kg da çıkabilir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    O zaman her meslek erbabindan yaptiklari is ile ilgili bir sey istesinler....
    Aklima kötü kötü şeyler geliyor ama yazmayacağım !!!!!

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yakında oyak varlıkları ve iş bankası da gündeme gelebilir bu gidişle...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Nasıl anlamsız sn ressam,doktorların maaşları emekliliğe yansımasın diye özellikle düşük tutulur.Üç beş dönerle maaş anca toparlar.Bunlar dönerin üstüne konup maaşlarda az bişi artış yapıp konuyu bitirecekler.Dedim ya amok koşucusu gibiler,gittiği yere kadar kafasındalar.

Tam da ben - anlamsız- derken bunu kastediyorum. Yani, doktora, hemşireye kuş kadar maaş bağla sonra dönerden beslenin diye bir de böbürlen ( vatandaşın dönere bakışı çok kötü. ) Vatandaşın gözünde sağlıkçı, tapucu, nüfus çalışanı, trafikçi vb. doymayan, kanaatsiz olarak gösteriliyor. Oysa , temel maaş çok kötü. Haliyle emeklilikte açlık seviyesine düşüyor.

Döner, sandık vakıf gibi alicengiz işleri bırakıp, her işe göre temel maaş göstergeleri anayasa gibi belirlenmeli . Her gelen siyasetçi zamanın ruhuna göre maaşlarla oynayamamalı. Her genç , meslek seçerken seçtiği meslekte ne kadar kazanacağını bilmeli. Üniversite sınavında dereceye giren genç , en iyi yaşam kalitesini -x- meslekte yakalacağını düşünerek seçimini yapıyor ve mezun olduktan sonra bir dönemde şartların değiştiğini görünce hayal kırıklığına uğruyor. Aldatılmış hissediyor.

Misal ; 3600 meselesi. Seçim vaadi olarak sunulan bu durum bile absürt. Bazı mesleklerde özendirmek için ünvanlara verilen 3600 gösterge ( 1. dereceye düşen herkese verilmiyordu ) şimdi Doktor, hemşire / Subay, Astsubay / Din prof. imam / Polis Md. polis / Okul müdürü , öğretmen vb. 1. dereceyi alan herkese veriliyor. Gerçi henüz hepsine verilmedi ama ; sessizce polis ve askerlerde gerçekleşti. Şimdi Binbaşı ile Başçavuş 3600 ek gösterge alıyor. Türkçesi ; emekli maaşları aşağı yukarı aynı oldu.

Buradaki asıl gizli amaç ; Sayıları çok fazla olan alt kademe personelin oylarını almak. Bu sayede işyerlerinde de huzursuzluğun oluşturularak sürekli bir gambazlama düzeni kurmak. Gençlere de gizliden '' Fazla okumanıza gerek yok. Arada ne fark var ki '' mesajını veriyorlar. Neyse dert çok. Ümit yok.....

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Nasıl anlamsız sn ressam,doktorların maaşları emekliliğe yansımasın diye özellikle düşük tutulur.Üç beş dönerle maaş anca toparlar.Bunlar dönerin üstüne konup maaşlarda az bişi artış yapıp konuyu bitirecekler.Dedim ya amok koşucusu gibiler,gittiği yere kadar kafasındalar.
    Genelde fazla mesai ve nöbetli işlerde, ana ücretin düşük tutulup, yan gelirlerin artırılması tercih ediliyor.
    Tıpkı satış pazarlama işlerinde primin ana maaştan etkili olması gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,302
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Genelde fazla mesai ve nöbetli işlerde, ana ücretin düşük tutulup, yan gelirlerin artırılması tercih ediliyor.
    Tıpkı satış pazarlama işlerinde primin ana maaştan etkili olması gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Emeklilik ana ücrete göre hesaplanıyor, ek ödemeler vergiye tabii ama emekliliğe etkisi yok. İşlerine nasıl gelirse öyle bir uygulama var .

Sayfa 304/1000 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •