Sayfa 306/342 İlkİlk ... 206256296304305306307308316 ... SonSon
Arama sonucu : 2730 madde; 2,441 - 2,448 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. Arkadaşlar ben şirketin hissesini aldım,kökünü değil....
    Şirketi dibine kadar savunmak zorunda değilim...
    Eğri eğri doğruya doğru derim...
    Benim bu şirketin hissesini almış olmam Ülker in dandik ürünler ürettiği gerçeğini değiştirmez....
    Veya 1 ALANA 1 BEDAVA kampanyasını güzellememi gerektirmez...
    O psikopat ne kadar kötülerse kötülesin hissenin/speğin umurunda olmayacağı gibi,bir diğer psikopatın herşeyi olumlu göstermesi de hisseyi milim yerinden oynatmaz.....

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Osur osur ipe diz....

Bilmeyenler için en basit anlatımıyla BRÜT KAR;Şekeri,kakaoyu,palm yağını,unu (artık hangi hammadde kullanıyorsa) fabrikaya getirdiniz ,bunlarla tüketilmeye hazır (ve/veya yarı hazır) çikolata (bisküvi vs) yaptınız,buna da satmaya hazır olduğunuz bir fiyat belirlediniz...
    Arada ki farka BRÜT KAR diyoruz....
    Ürün (örneğimiz de çikolata) halen fabrika da....
    Satış pazarlama,nakliye,reklam vb bir dünya maliyet yok işin içinde....
    Çünkü ürün hale fabrika da....
    O kalemler henüz maliyetin üzerine eklenmemiş....

Fabrika da ki üründe bile Ülker in edebildiği maximum kar (brüt kar marjı) %25-30 arası....

Peki çok bilmiş,asıl algı yapan şahsın hesabına göre 20 tl lik şekeri 700 tl e sattığına göre brüt kar marjının %3400 olması lazım...değil mi?

Ya devletimiz salak ya da M.Ülker de pek salak canım....

Dip Not;Ben bilançodan rakamlarla konuşuyorum,osur osur ipe diz rakamlarla değil...

Saygılar/Başarılar
    Iste onları da hesaplayip kar marjini bulabirisn...Ben tek maaliyet bu demedim.... Bu işte kar marjini yüksek olduğnu anlattım... Gazeteci bey in dedige ek olarak...

Kendisi nin yazısı ile benimkini bir okuyunca daha iyi anlarsınız....

Yağda mobilya da bu olmaz...

Alım gücü düşüyor da bir tek çikolata da mı düşüyor....

Bu indirimler ezelden beri oluyor... Bir alana bir bedava... Yeni bir şey değil.....

3.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    **topu taca atma--çamura yatma, sorunun cevabı evet ya da hayır olmalı!
    Benim sorunki de öyle... Evet mi hayır mı... Taca atma cevap ver... Kabul edecekmisin yoksa etmeyecek misin.... Etmeyeceksen boşuna cevap yazmayayım... Edeceksen daha önce yazdıkların yalan olmuş olcak... Tercih senin..

**sen soru sormayı bilmiyorsun?...benim bilip de cevap vermeyeceğim bir soru olmaz?...hadi istediğini sor...

5.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Bu işte kar marjini yüksek olduğnu anlattım...
    %30 diyorum (o da brüt kar marjı) halen 20 tl lik şekeri 700 tl e satıyor diyorsunuz....
    Neyse sizinle tartışmayacağım....

Sizden defalarca rica ettim,uzun gönderileri alıntılayarak cevap vermeyin diye....
    Ama başlığı sabote etmek için elinizden geleni yapıyorsunuz....
    3 gönderi paylaşılıyor sayfa atlıyoruz....
    Forumu kullanmanın da bir adabı vardır arkadaş.....

Saygılar/Başarılar...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

6. Bir anda tansiyon yükseldi forum da .
    Bir durum sadece bir tek bakış açısı ile açıklanamaz , her ne kadar o bir izah doğru olsa da .
    Önermenin doğruluğu , diğer önermeleri yanlış olduğunu göstermez her durumda .
    Saygılar , muhabbetler.

7. Şirketin ürün yelpazesinde çikolata, bisküvi, gofret, kek vs. gibi bir sürü ürün çeşidi varken şirket ünvanı olarak sadece Ülker bisküvi A.S. olması sizce de şüpheli değil mi? Neyi gizlemek için acaba, Selman Mübarek'in istifası ile bunun bir ilgisi olabilir mi?Gerçekten çok tuhaf bir o kadar da ilginç olaylar.

**İSTABUL GIDA nın brüt kar marjları
    2023=2,6.....ülker sonras
    2022=4,3.....ülker sonrası
    2021=5.5.....ülker sonrası SELİM iman dönemi
    2020=7........ülker sonrası...hülle dönemi..
    2019=11......ülker sonrası SELİM İMAN (Murat Ülker in yeğeni, Ali Ülker in kuzeni) geçiş öncesi hülle dönemiM.Y.Serdengeçti
    2018=15.7...ÜLKER dönemi
    2017=18.6...ülker dönemi
    2016=15.5...Ülker dönemi
    2015=12.8...YILDIZ HOLD dönemi
    **nabza göre BRÜT KAR MARJI (pardon şerbeti)

***M.Y.Serdengeçti= Yıldız holding ve şirketlerinde üst düzey çalışanı/yetkilisi/yönetim kurlu üyesi..

Sayfa 306/342 İlkİlk ... 206256296304305306307308316 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •