Buradan bakınca daha net belli oluyor
Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Buradan bakınca daha net belli oluyor
Ben sadece gelinen aşamada bunu artık piyasalar istiyor diye düşünüyorum. Kur artışı mı faiz artışımı derseniz faiz artışını tercih ederim. Çünkü biz yıllardır dolarize olmuş milletiz . yerliler bugün faiz ne olmuş diye bakmaz dolar ne olmuş diye bakar elinde 1.000 TL si olan faize yatırmaz ama gider alır yarın 3 kuruş yukarıdan satayım diye.
YTD
Buradan sa artık zaman kalmadi eğer ülke ic savaş yada batış gibi ekstrem bir durum yoksa iki tepe ile bu senaryo bitre dönüyor ha uzun vadede minare kılıf misali nasil hisse lerimiz yeni zirveleri görebiliyorsa dolarda önümüzdeki yil yeni zirve yapabilir ona bişey denilmez ... korku piyasasinda insan rotasını şaşırıp saga sola saldırir yada saldırtirlar şimdi bundan sonraki duyacağınız söz ya doları 4.9aldik zarar ettik ben böyle devletin taa ......borsa korkunun sonuna yaklaşti dikkat edelim ama kisada
ben de katılıyorum. türkiyede döviz daha büyük risktir. faizi millet görmezden geliyor.
şöyle düşünün 1 ev alacaksınız faiz %50 neye bakarsın eğer fiyatlar hersene %50 üstünde artıyorsa gayrimenkulde yani bir kriz havası yoksa millet alıyor gayrimenkulu kira getirisi ile geçinirim diyor.
ama döviz öyle değil, dövizde yatırımcı hemen şunu düşünüyor. " döviz alsaydım %20 kazanacaktım, tüh ev almasaydım" diyor.
türkiye dövizdm korkar faizden değil. millet kendi tedbirini alıyor yüksek enflasyonda. aman fiyatlar artıyor hemen alacağımı alayım diyor. ama döviz de korku oluyor. bi bekleyelim bakalım nolcak diyor.
bence de türkiye'de döviz daha tehlikeli.
şirketler için de aynı.
En acısı da bu sadece para kazanmak değil millet olmak yeri gelecek kâr da etmesen zararda yazsan gemiyi batiracak çivi yi gemiden sokmemektir millet olmak vay efendim bana lazım alacam sokecem o çiviyi eee sen sokersen ben sokersem gemi nasi yuzecek .... bizim Ahmet Mehmet gibi bi Türkiye miz yok biz batarsak kimse kapisina koymaz bizi bu 16yillik kin değil binlerce yilin kini kendimizi kandırmayalim ...ne işi var sıradan vatandaş son mevduatinda döviz in akıllı mantıklı izahati varmı bunun ihracat mi tarihi ithalat mi hangisi ni mb hem dışarda ki ile uğraşacak hemde futursuz düşünmeden hareket eden vatandaşla Lenovo P2a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Döviz masum demiyorum bizi kendi futursuz lugumuz batıracak, hesapsizligimiz ,hiç düşünmeden yaptıklarımiz, önümüze arkamıza bakmayisimiz ,üretmeyisimiz üreten e de vurun abalı ya mantığımiz batiracak elin japon u yerle teksan oluyor çeyrek asırda ayağa kalkıyor elin almanı yerle yeksan oluyor o da ayni bize ne oluyor .. sürekli Kendi bindiğimiz dalı kesip birde kendinimizi masum görüyoruz.... döviz önemli de faiz değil yada göze batıyor demekte bence bu ,bankaların kari kimin cebinden çıkti senin benim kime girdi belli, biz kac kişiyiz milyon ,onlar kac kişi 50-100bin o zaman bu toplumun fakirlesmesi değilmi ki faiz artsin döviz artmasın diyelim
Piyasalar güven ister ister yerli olsun ister yabancı ben hayatımda döviz alıp yatırım yapmadım. Hep kendi paramıza güvendim. Ülkemizim hiçbir zaman uzun vadeli ekonomik vizyonu olmadı. Sorun esas burda günlük siyasi kaygılarla hep günü kurtarmaya çalıştık. 2008 krizinden sonraki ucuz dövizi aldık taşa toprağa gömdük. Sanayiye kredi olarak verebilseydik yada doğrudan yabancı yatırımını teşvik edebilseydik piyasalarda böyle volalite yaşanmazdı. Sıcak paraya tamah edersek böyle krizler eninde sonunda çıkıyor. Fabrika yatırımı yapanlar ise bir yere gidemiyor gitse kime satacak.
İşte Bilici döviz faizi ucuz diye aldı otel yaptı sonuç bu kurla safi zarar. 2 ayda 8 milyon kur zararı var. Sabit TL kullansaydı gelrini giderini öngörebilirdi. şimdi 3 - 4 ay boşa çalışacaklar. Patron şimdi her gün kur ne olmuş diye bakıyor. TL de olsaydı en fazla 4 puan zarar edecekti oda yıllık bazda.
YTD.
Ytd.
Japonlar ayağa kalkar adamlarda tasarruf bilinci var. Bize bak tüketimle büyüyoruz. Adam asgari ücret alıyor elinde 4-5lik telefon kredi çekiyor lüks tatile gidiyror. Kimin parası elin yabncının parasıyla sonrada lkalkmış kriz çıkmış diyor. Sonrada banklar para kazanıyor diyorlar özkaynak karlılıkları % 14 civarında sermaye sahibi bu işi yapmayıp parayı sıcak olarak tutsa hem riski az olcak hemde daha fazla faiz getirisi alacak. İşin özü tasarruf şart halka bunu bir şekilde öğretmek lazım. Buda uzun vadeli projeksiyon ve eğitimden geçer. eğitimin hali ortada
Yer İmleri