Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yatay bir seyirle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin
medyan tahmin -120 puan, ortalama tahmin ise -48 puan oldu.
Foreks'in 36 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en
yüksek beklenti +630 puan olurken, en düşük beklenti -708 puan
olarak gerçekleşti.
Ankete katılan 36 analistin, 17'si pozitif 19'u ise negatif
açılış tahmininde bulundu.
BIST100 Endeksi, dün günü 2151,16 puan artışla 98549,80
puandan tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen
BIST 100 Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım
uzmanları neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili
gönderebilir.
- BIST100 Açılış Anketi Sonucu
Medyan : -120
Ortalama : -48
Maksimum : +630
Minimum : -705
Katılımcı: 36[(+17)(-)19]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(15/04/2020 - 09:17:33)
Gelecekte en büyük silah gıda olacak,,,ekilebilir tarlalar altın değerinde olacak.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Ukrayna gerekirse buğday ihracatını yasaklamaya hazır - Bakan yardımcısı
Tarımdan sorumlu ekonomi bakan yardımcısı Çarşamba günü Reuters'e verdiği demeçte, dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Ukrayna'nın, tüccarlarla anlaşılan limitleri aşması durumunda buğday ihracatını yasaklamaya hazır olduğunu söyledi.
Yeni koronavirüsün neden olduğu zincir tedarikindeki aksamalar, komşu Romanya'yı Avrupa Birliği dışındaki destinasyonlara tahıl ihracatını yasaklamaya itti.
Bir diğer komşu Rusya da un ihracatçılarına ve fırıncılarına arzını artırmak için tahıl ihracatını sınırladı ve stokundan tahıl sattı.
Ukrayna, 2019/20 yılında şu ana kadar 18 milyon ton buğday ihraç etti ve 30 Haziran'a kadar sürecek olan bu sezonun geri kalanında tüccarlarla imzalanan bir mutabakata göre 2 milyon ton daha ihraç edilebilecek.
Taras Vysotskiy, Reuters'e verdiği demeçte, "İhracatın hızı Nisan ayında 2 milyon ton ihraç edeceğimiz şekilde olursa, (tüccarlarla birlikte) anlaştığımız gibi ve uyardığımız - ihracatı durduracak muhtıra paragrafını uygulamak zorundayız. ​Şimdiye kadar izlediğimiz hız, bu 2 milyon tonu geçmeyecek gibi görünüyor" dedi.
Ukrayna'nın buğday hasadı büyük ölçüde iç tüketimi aşıyor, ancak geçen ay Ukraynalı fırıncılar ve değirmenciler hükümetten ekmek fiyatlarını korumak için tahıl ihracatını sınırlamasını istedi.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
PETUN sanırım un üretmiyor, yalnızca et ürünleri var,
KAYNAK http://www.pinar.com.tr/urunler/deta...ri/3638/4901/0
PETUN İŞTİRAK ŞİRKETLERİ İSE;
ÇAMLI YEM BESİCİLİK SANAYİ VE TİC. A.Ş. GIDA %23,39
DESA ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. ENERJİ %26,41
YAŞAR BİRLEŞİK PAZARLAMA DAĞITIM TURİZM VE TİCARET A.Ş. TİCARET %42,78
işlem hacmide bayaga artmış bu arada o zaman gidecek yeri hala var sanırım bu ortamda ufak bir bedelsiz yapsa çok guzel olur tam zamanı bence...
Yer İmleri