Sayfa 31/62 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon
Arama sonucu : 489 madde; 241 - 248 arası.

Konu: PIMAS - Pimaş

1. Tesekkurler oyak disinda ciddi satis yok gibi.is de satip dusurmus...arkadaslar bilenler tamin edebilirmi yada hesaben, birlesme fiyati kac olur...niye oyak cikti malı acaba..

2. Isten hesaptan anlayan arkadaslara ihtiyacimiz var.birlesmeyi yaklasik cozmemi lazim.

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. pimas 21.08.2017 piyasa değeri 168.120.000 TL
    Egpro pimas birleşmesi haberi ile Egpro piyasa değeri (11,02-9,19)*79.600.000=145.668.000 TL arttı
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

4. Aracı kurumumun yorumu şu şekilde....EGPRO PIMAS'ı devralarak birleşiyor. İkisinin birbirlerinde (görünen) direkt ortaklığı yok ama ikisinin de ana ortağı Deceuninck: EGPRO'da %98, PIMAS'ta %88 payları var. Halka açık kısımda karşılıklı payları var mıdır, bilemiyorum.

Sermaye üzerinden gidersek hisse değişim oranı 0,72 çıkıyor ancak 30 günlük veya 1 yıllık ortalama fiyatlara bakarsak 0,50 gibi bir değişim oranı çıkıyor.

IEYHO-USAS birleşmesinde 30 günlük ortalamalar kullanılmıştı ama 3 hesap arasındaki en yüksek oran oydu. Burada en yüksek orandan olsa, yani 0,72'den yapılsa, her 1 PIMAS hissesi i,çin 0,72 EGPRO verilecek demektir.

Yani, 1 PIMAS = 4,77 TRL
    0,72 EGPRO = 6,98 TRL (%46 yukarı potansiyel) -- PIMAS için olumlu olur..

Ancak eğer 30 günkük oran kullanılırsa, yani 0,51 bu durumda

0,51 EGPRO = 4,97 TRL (%4 yukarı potansiyel) -- pek bir şey olmaz.

Şirketlerin sahibi aynı, çağrı olmaz. Birleşme konusunda hangi oranı kullanacaklarına yönetim karar verecek ve SPK onay verecek. Dolayısıyla bunlardan farklı bir yöntem de olabilir.
    bu yazdıklarımızı bir yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum, egpro fiyatı ne kadar yüksek ve pimaş fiyatıda ne kadar düşük olursa, adamlar o kadar az egpro verirler. Bu durum patronun avantajına. Bugünkü ters hareket bu yüzden sanırım, saygılar

6.  Alıntı Originally Posted by paşam Yazıyı Oku
    Ayrıca şunu belirtmek istiyorum, egpro fiyatı ne kadar yüksek ve pimaş fiyatıda ne kadar düşük olursa, adamlar o kadar az egpro verirler. Bu durum patronun avantajına. Bugünkü ters hareket bu yüzden sanırım, saygılar

Pasam tesekkurler.baya bi bilgilendirsin bizi.peki borsadaki son 30 gunluk ortalamadan verirlerse bu sabah acilistaki fiyatlarimi baz alcaklar yoksa o gune kadar isleyen fiyatlar son 30 gun icinemi gircek.birde yarin egpro 15 olursa bu hala 4.5 larda ise nasil orani dusurirler.o anki fiyata bakiptami.o zaman adam sisirsin egeproyu.bizide bekletsin.bizim hisse kus olup donsun. Spk izin verirmi acaba.

7. Zaten patron son iki hafta elindeki malin cogunlugunu borsada satarak nakite cekti.kuskulandirmisti beni.

8.  Alıntı Originally Posted by paşam Yazıyı Oku
    Aracı kurumumun yorumu şu şekilde....EGPRO PIMAS'ı devralarak birleşiyor. İkisinin birbirlerinde (görünen) direkt ortaklığı yok ama ikisinin de ana ortağı Deceuninck: EGPRO'da %98, PIMAS'ta %88 payları var. Halka açık kısımda karşılıklı payları var mıdır, bilemiyorum.

Sermaye üzerinden gidersek hisse değişim oranı 0,72 çıkıyor ancak 30 günlük veya 1 yıllık ortalama fiyatlara bakarsak 0,50 gibi bir değişim oranı çıkıyor.

IEYHO-USAS birleşmesinde 30 günlük ortalamalar kullanılmıştı ama 3 hesap arasındaki en yüksek oran oydu. Burada en yüksek orandan olsa, yani 0,72'den yapılsa, her 1 PIMAS hissesi i,çin 0,72 EGPRO verilecek demektir.

Yani, 1 PIMAS = 4,77 TRL
    0,72 EGPRO = 6,98 TRL (%46 yukarı potansiyel) -- PIMAS için olumlu olur..

Ancak eğer 30 günkük oran kullanılırsa, yani 0,51 bu durumda

0,51 EGPRO = 4,97 TRL (%4 yukarı potansiyel) -- pek bir şey olmaz.

Şirketlerin sahibi aynı, çağrı olmaz. Birleşme konusunda hangi oranı kullanacaklarına yönetim karar verecek ve SPK onay verecek. Dolayısıyla bunlardan farklı bir yöntem de olabilir.
    bu yazdıklarımızı bir yatırım tavsiyesi olarak almayın lütfen.

bu iki ihtimalden ikinci oran bile kullanılsa yarından itibaren Egpro artışı Pimaş ı olanlar için de olumlu olmaz mı.. günler ilerledikçe oran değişmez, oran geçmişe bakarak belirlenecek ya da sermayelere bakılacak yukarıdaki aracı kurum yorumuna göre
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir..

Sayfa 31/62 İlkİlk ... 21293031323341 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •