Sayfa 310/311 İlkİlk ... 210260300308309310311 SonSon
Arama sonucu : 2482 madde; 2,473 - 2,480 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1. Bunlara güvendik devamlı lot arttırdık Temettü vermedi para cıkmasın cebimizden diye bedelsiz yaptı serefsizler borsada manipasyon yapacagına şirket'le ilgilensinler.
    Kimsede şirket söyle böyle diye güzelleme yapmasın beklenti yaratıyor her kes alım satım kararını kendi versin,vebali var,saygılar.

2. İzmir, sağlık turizminde ilk 5’i hedefliyor...Yabancı hasta sayısı yüzde 40 arttı.

Ege Fark Yaratanlar Deneği Başkanı Mehmet Aksaç, İzmir'deki sağlık kuruluşlarında tedavi gören yabancı hasta sayısının son 5 yılda yüzde 40 arttığını söyledi.

İzmir, sağlık turizminde ilk 5’i hedefliyor...Yabancı hasta sayısı yüzde 40 arttı

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) Sağlıkta Küresel Gelişmeler konulu panel düzenlendi. Panele, Ege Fark Yaratanlar Deneği Başkanı Mehmet Aksaç, İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel ile İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Ege Fark Yaratanlar Deneği Başkanı Mehmet Aksaç, sağlığın sadece bireysel bir ihtiyaç değil, toplumun refahını ve ekonomik kalkınmasını doğrudan etkileyen stratejik bir alan olduğunu söyledi. Dünyada sağlık turizminden elde edilen gelirin arttığını dile getiren Mehmet Aksaç, "Sağlık turizminde kaliteli hizmet, uygun maliyet ve güven unsurunu bir arada tutan ülkeler öne çıkıyor. Türkiye sağlık turizminde ilk 10 ülke arasında. 2023 yılında 1 milyon 400 bin yabancı hasta ülkemizde tedavi oldu. Türkiye iş sağlığı, estetik cerrahi ve organ nakli gibi alanlarda uluslararası bir marka haline geldi. Model hastanelerimiz ve kaliteli sağlık hizmetimizle Türkiye güven veren bir ülkedir. İzmir de sadece tarih, kültür ve turizm şehri değil aynı zamanda bir sağlık şehridir" dedi.

'İZMİR'İN SAĞLIK TURİZMİ İÇİN LOJİSTİK AÇIDAN EN AVANTAJLI ŞEHİRLERDEN BİRİ'

İzmir'den dünyanın pek çok noktasına doğrudan bağlantı sağlanabildiğini anlatan Aksaç, kara, hava ve deniz ulaşımının kesiştiği İzmir'in sağlık turizmi için lojistik açıdan en avantajlı şehirlerden biri olduğuna vurgu yaptı. İzmir'de 10'dan fazla üniversite ile çok sayıda eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğunu hatırlatan Aksaç, "Kentimizde uluslararası akreditasyona sahip özel sağlık kuruluşları bulunmaktadır. Sadece tedavi değil aynı zamanda bilimsel araştırma yapılmaktadır. İzmir'deki sağlık kuruluşlarında tedavi gören yabancı hasta sayısı son 5 yılda yüzde 40 artmıştır" diye konuştu.

'İZMİR'DE HEDEF İLK 5'E GİRMEK'

İzmir'in sağlık turizmi potansiyeli hakkında bilgi veren İzmir Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Bülent Cinel de son yıllarda zincir hastanelerin gelmesiyle birlikte sağlık turizmindeki ivmenin yukarı tırmandığını anlattı. Dr. Cinel, "İzmir daha önce Türkiye'ye sağlık için gelen turistlerinin yüzde 1'ini alıyordu. Şimdi ise bu oran yüzde 5'e yaklaştı. Umuyorum zincir hastaneler tamamlandığında daha iyi olacak. Türkiye genelinde sağlık turizmi potansiyeli açısından İzmir 8 ile 10'uncu sıralarda geliyor. İlk 5'e girmeyi umuyoruz" dedi.

İzmir'de ağız diş sağlığı, obezite, genel cerrahi ve estetik cerrahi gibi alanların ilgi çektiğini dile getiren Dr. Bülent Cinel, şöyle konuştu: "2024 yılında, dünyada genel turizm potansiyelinin 5 trilyon dolar olduğunu görüyoruz. Bunun 1 trilyon doları sağlık turizmiyle ilgili girdileri oluşturuyor. Bu rakam genel turizm girdilerinin yüzde 20'sine tekabül ediyor. Sağlık turizmi, yılda yüzde 7 ile 10 oranında büyüyor. Bunun içerisinde medikal turizm, termal turizm, üçüncü yaş turizmi, engelli turizmi başı çekiyor. 2024 yılı verilerine göre sağlık turizmi dünyada 1 trilyon dolarlık bir hacme sahip. Bunun yalnızca 10 milyar doları Türkiye'ye ait. Bu da maalesef Türkiye'ye gelen girdilerin yüzde 1'ini oluşturuyor. Türkiye'deki farkındalık ve kümelenme toplantıları ile birlikte sağlık turizmini ilerleteceğiz."

'DÜNYANIN İLK SAĞLIK TURİZMİ MERKEZLERİNDEN BİRİ, BERGAMA'

İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç da panelde yaptığı konuşmada 1980'lerden itibaren Türkiye'nin dünya turizminde son derece önemli bir yer almaya başladığına dikkat çekip, "Özellikle Antalya ve Kuşadası önceleri turizm destinasyonu olarak dünyaya sunuldu. İstanbul ile İzmir şehir turizminde önemli bir destinasyon haline geldi. Türkiye dünyanın en fazla turist çeken 5 ülkesinden biri. Turizm geliri açısından 8-9'uncu sırada geliyor. Turizmin istihdama doğrudan ve dolaylı etkileri var. Ülkenin tüm katma değerini bir nevi ihraç etmiş oluyorsunuz. İzmir Bergama dünyanın ilk sağlık turizmi merkezlerinden biri. Bir turistin gittiği yerdeki harcaması ortalama 850-900 dolar seviyesindedir. Ama sağlık turizmine dönüşünce kişi başı harcama 5 bin dolar seviyesine ulaşıyor" dedi. (DHA)

3. Dünkü gaz alma hareketiyle en fazla %6 civarına gelebildi hacim desteklemedi sonuçta kerhen arttı kapattı. Bu kadar düşüşe bir dead cat bounce hareketi bile göremedik teknik olarak. Bu haftadan da çok umutlu olmamak gerekiyor. Sıkıntılı düşük hacimli bezdirici hareketlere devam edecek gibi görünüyor. Piramit pazartesi destek atar gibi hareket edip ertesi gün tüm malı satıyor. Kolay gelsin diyelim ne diyelim.

4. pbn fonu 9.ay açıklandı.......

ellerinde sadece 2 hisse kalmış........trlc ve tnztp........nerdeyse tek hisseye dönmüşler....

tnztp toplam 22055000 lot ve maliyeti 24,42 tl............kaptaki verilerle aynı........eülülde ne alım nede satım yapmışlar........

koca fon şu an için bu hissede 45 milyon zararda........

piramit eninde sonunda devreye girecek........muhakkak yukarı sürmeleri gerek........

https://kap.org.tr/tr/api/file/downl...99c29794655766

5.  Alıntı Originally Posted by Huzur Yazıyı Oku
    pbn fonu 9.ay açıklandı.......

ellerinde sadece 2 hisse kalmış........trlc ve tnztp........nerdeyse tek hisseye dönmüşler....

tnztp toplam 22055000 lot ve maliyeti 24,42 tl............kaptaki verilerle aynı........eülülde ne alım nede satım yapmışlar........

koca fon şu an için bu hissede 45 milyon zararda........

piramit eninde sonunda devreye girecek........muhakkak yukarı sürmeleri gerek........

https://kap.org.tr/tr/api/file/downl...99c29794655766
    Sn. Huzur ben öyle bir dertleri olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de yazdım fon işlemlerinde çok büyük sıkıntılar var. Ağustos ayı incelenmesi gerekir . Bu fona neredeyse bir ara 5000 kişi yatırım yaptı. Bu fon bu hisseleri piramit üzerinden alırken yine piramit üzerinden 60 tl üzerinde sürekli satış vardı. Burada alan fon ve dolayısıyla yatırım yapan yatırımcılar diğer tarafta piramit üzerinden satan kimdi yüklü günlerce..Her gün karanlık odada piramit 70-80 bin lot alımla ki hep fon alımıydı tahminim karanlıkta o kadar lotu veren kimdi ? Burada bir fon yönetiminden bahsetmek mümkün değil. Fonun amacı kendine yatırım yapan yatırımcılara en iyi kazancı sağlamak için finansal enstrümanları kullanan yapıdır. Fon sokaktan geçen bir vatandaş gibi gittim bu hisseyi aldım sonra da düştü ne yapalım diyorsa buradaki işlemlerin sorgulanması gerekir .Bu fon işlerini açan Tera başta olmak üzere bir çok hissenin içinden geçildi fon ayağına. Spk nın serbest fon mantığını tekrardan gözden geçirmesi gerekir . Bu operasyon yüzünden borsadaki tahta da mahvoldu ne yazık ki . Birileri burayı kullanıp operasyon yaptı. Bu fonlarda yukarı yönlü de speküle edilse aşağı yönlü de speküle edilse çok büyük saadet zincirleri oluşuyor . Sonuçta hisse de değer oluşur su yolunu bulur değerleme er ya da geç gelir ancak fon yatırımcısı zarar etttğiyle kalır . Şimdi bazıları diyor ki foncu da beklesin peki yukarı yönlü hareket başlamadan önce bu malları fonun yine birilerine satmayacağının garantisi var mı ? Bu sebeple foncu bekleyemez.

6.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    Sn. Huzur ben öyle bir dertleri olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de yazdım fon işlemlerinde çok büyük sıkıntılar var. Ağustos ayı incelenmesi gerekir . Bu fona neredeyse bir ara 5000 kişi yatırım yaptı. Bu fon bu hisseleri piramit üzerinden alırken yine piramit üzerinden 60 tl üzerinde sürekli satış vardı. Burada alan fon ve dolayısıyla yatırım yapan yatırımcılar diğer tarafta piramit üzerinden satan kimdi yüklü günlerce..Her gün karanlık odada piramit 70-80 bin lot alımla ki hep fon alımıydı tahminim karanlıkta o kadar lotu veren kimdi ? Burada bir fon yönetiminden bahsetmek mümkün değil. Fonun amacı kendine yatırım yapan yatırımcılara en iyi kazancı sağlamak için finansal enstrümanları kullanan yapıdır. Fon sokaktan geçen bir vatandaş gibi gittim bu hisseyi aldım sonra da düştü ne yapalım diyorsa buradaki işlemlerin sorgulanması gerekir .Bu fon işlerini açan Tera başta olmak üzere bir çok hissenin içinden geçildi fon ayağına. Spk nın serbest fon mantığını tekrardan gözden geçirmesi gerekir . Bu operasyon yüzünden borsadaki tahta da mahvoldu ne yazık ki . Birileri burayı kullanıp operasyon yaptı. Bu fonlarda yukarı yönlü de speküle edilse aşağı yönlü de speküle edilse çok büyük saadet zincirleri oluşuyor . Sonuçta hisse de değer oluşur su yolunu bulur değerleme er ya da geç gelir ancak fon yatırımcısı zarar etttğiyle kalır . Şimdi bazıları diyor ki foncu da beklesin peki yukarı yönlü hareket başlamadan önce bu malları fonun yine birilerine satmayacağının garantisi var mı ? Bu sebeple foncu bekleyemez.
    Yeni ve büyük oyun FON larda oynanıyor artık. Tahtadan satamadıkları hisseleri kurdukları fona aldırıp bu fonu da hisse fiyatı yükselince tabi kendileri önce alıp sonrasında reklamını yapıp (son 1 senede yüzde 481 getiren fon bilin bakalım hangisi , yatırımcıları bu fonların peşinde falan başlıklar ile ) tefas a açık bankalar üzerinden herkese geçirmece. Saf vatandaş da borsaya girmiyorum ki amaaaa fon alıyorum fonlar iyi getiriyor muş kafasında olduğundan.

7. Sn. Mathias PBN kesinlikle tek örnek değil bu oyunlar anlamında bu fon piyasasında. Zaten bu fon oyunu ilk çıktığında temmuz ayında yazılarım var ben açıkçası hiç istememiştim bizim Şirket in bir fon olayına girmesini. O dönem Tera fonuyla vişne maden gibi bir şirketi 10000(yazıyla onbin) Fk ya 850 tl fiyata çıkarmıştı. Şimdi o şirket ne hallere düştü. Ederi 20 lira olan şirketi 140 liralardan kamyon yüküyle satmaya devam ediyorlar. Zaten esas amaç da bu oluyor manipülasyon. Bizde olay vişne maden gibi değil ancak bu fon yönetimlerinin işlemlerinin mercek altına alınması gerekir. Örneğin nasıl Insider bilgi şirketlerde yasaksa ve içerden bilgi alanların hissede işlem yapmaları yasaksa ve bu liste sürekli güncelleniyorsa bu tarz fonlarda da bir çok kişiye işlem yasağı getirmeleri gerekir. Özellikle bir fonun %30 undan fazlası bir hissedeyse o fonla ilgili şirket kişilerine ana hissedarlarına fon yöneticilerine işlem yasağı gelmesi gerekir aksi halde danışıklı dövüş olur. Bu çözüm olur mu tek başına olmaz ama en azından çember daraltılır. Radikal kararlar almadan bu borsaya doğru düzgün yatırımcı gelmez 2000 senesinde 3 dolar olan endeks acaba 2025 te tekrar 3 dolar olur mu diye 50 tane analiz kasarız ?

8. Twitter'da okuma yazma bilmeyen üstadlar bile yürüttü hisselerini... biz değer yatırımcısı sağlam şirketimizi arkamıza alarak çapsız spekçimizin marabası olduk..

Hata bizde başka yerde değil. Hukuk kanun olmayan yerde değer yatırımcılığı filan olmaz geç öğrendik biz malesef.

daha nereye düşürecek izliyoruz 😀 bence bizle beraber bekturun paraları da hiç ediliyor ama hayırlısı olsun..

Sayfa 310/311 İlkİlk ... 210260300308309310311 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •