Originally Posted by
Lithium
Blooomberg bir hisseyi kötülüyorsa gidecek yol uzundur derim kendi adıma
Redmi Note 8 cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesadüfen dikkatimi çekti. 25 yıldır borsadayım. Hayatımda Kent gıdayı hiç alıp satmadım. Ama bayramlarda şeker ve çukulatalarını alırım.
Hissenin temel verilerini incelediğim zaman
Hissenin piyasa değeri : yaklaşık 40 milyar TL (40 milyon değil ha.. 40 milyar TL.
Ödenmiş sermayesi:29milyon TL
Halka açıklık oranı : %0,54 (yani %1 in bile altında)
Peki bu durumda borsada işlem gören hisseyi hesaplarsak.
1 milyon 334 bin TL nominal değerli hisse borsada işlem görüyor. (ki bunun yaklaşık %94 ü de yabancıların elinde, bu durumda biz yerlilerin elindeki nominal hisse değeri 93 bin TL )
Bilançosunu incelediğim zaman, bana göre bu hissenin ederi 10 TL ile 20 TL arası bir değer eder.
Bu durumda 10 TL den bu hisseyi toplasaydım, yerlilerin satmayacağını varsaysaydım , 930.000 TL ye alınıp satılan tüm hisseyi toplayabilirdim. (peki ben 10 TL veya 20 TL bu hisseye verir miydim? Sanmam.)
Peki nasıl oluyorda bu hisse, Türkiyenin en büyük sanayi kuruluşu olan (yıllık cirası 90 milyar TL) TÜPRAŞ ın piyasa değeri 28 milyar TL. iken bu hisse 40 milyar olabiliyor?
“Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
"Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yer İmleri