Sayfa 313/639 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon
Arama sonucu : 5110 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: AKPAZ Akyürek tüketim ürünleri pazarlama dağıtım ve ticaret a.ş.

1.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku
    "İlave hisse alımı yapmayacağım", "Yumurtalarımı aynı sepete koymayacağım", "Genel kurulu bekleyeceğim" sözleri bana ait ve nedeni de yukarıda yazdıklarım konusunda somut beklentimin oluşması.

Genel kurulu görün arkadaşlar.

Sermaye azaltımına ihtiyacımız var.

Ana pazara geçmek için 2018 Haziran'ı beklemek zorunda kalmamak için...

Ertem
    Ertem hocam sizin gibi dolu bir insan bile yanilip bu kagida para kaptirdiysa bizim kaptirmamiz cok normal. Sizin bu dedikleriniz nereden baksan genel kurul spk basvurusu onay sermayenin tescili derken 6 ayi bulur. O surede yine stabil fiyat sonrasında yine patron ve spegin keyfine kalmis anlaşılan..

2.  Alıntı Originally Posted by Uhacettepe79 Yazıyı Oku
    Usta bana nazire yapıyorsunuz 😀😀😀 Ben elde döne olmadan sizin gibi bilgi denizinde olmadığım için rakamları tamamen salladım ama siz hedefi 12 den vuruyorsunuz . Akıl yürütme mantık aynı veriler farklı tabiî ki sizin hesaplamaniz olması gerektiği gibi. Ben bir önceki mesajda 35 _ 40 aralığı demistim ama 46 _ 49 arasındaki rakam başlangıç için çok iyi dediğiniz gibi asıl hareket spk onayından sonra olacak patron ve spek onaydan sonra üzerlerine düşeni yaparlarsa cidden yüzümüz gülecek 😀😀😀

Usta kalemine yüreğine sağlık bizleri yorumlarınızdan mahrum etme...

Cümlemizin kandili mübarek olsun Allah patrona ve spege vicdan nasip etsin. Amin...
    Dikkat çektiğiniz durum üzerindeki hissiyatınız,öngörünüz gayet yerinde Ümit hocam;belli ki bu işlere ciddi yoğunlaşıyor ve çokça düşünüyorsunuz.Allah razı olsun.Sizlerle yukarıda değindiğim 1,20 oranının yasal dayanağını da paylaşayım,tereddüt hasıl olmasın.

22/06/2013 tarih ve 28865 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Pay Tebliği:
    MADDE 19 – (1) Payları borsada nominal değerinin altında işlem gören ortaklıklar bilanço açığının kapatılması amacıyla sermaye azaltımı yapabilir. Yapılacak sermaye azaltımı ile münhasıran bilanço açığı kapatılır. Sermaye azaltımına konu tutarın, yapılacak sermaye azaltımı sonrasında hesaplanacak payların düzeltilmiş borsa fiyatının payların nominal değerinin yüzde yirmisini aşmayacak şekilde belirlenmesi zorunludur. Bu hususa uyulmadan yapılacak başvurular Kurulca işleme alınmaz.

3. Bu arada ilk sermaye azaltimi konusunu ben gundeme getirmiştim..ben de bir aferin isterim..

4.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Ertem hocam sizin gibi dolu bir insan bile yanilip bu kagida para kaptirdiysa bizim kaptirmamiz cok normal. Sizin bu dedikleriniz nereden baksan genel kurul spk basvurusu onay sermayenin tescili derken 6 ayi bulur. O surede yine stabil fiyat sonrasında yine patron ve spegin keyfine kalmis anlaşılan..
    Yakin pazardan çıkış basvurusu da 2018 in ortasini bulur bu gidişle..

5.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Başvuru tarihi itibariyle fiyat kabaca 0,49'u geçemez.Sonrasında istediği şovu yapabilir.Süreci uzatmak istemediklerinden mahsup yoluna gidiyorlar.Yoksa 2017 yıllık tabloların gönderimine kadar beklemeleri ve o tablolarda kâr beyan etmeleri gerekecekti.Bu açıdan baktığımızda genel kurul sonrası süratle SPK başvurusunu yapacaklardır.

Küçük yatırımcı haricindeki diğer grupların tamamen hazır durumda olduğunu,sadece pas çevirdiklerini düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku
    Başvuru tarihi itibariyle fiyat kabaca 0,49'u geçemez.Sonrasında istediği şovu yapabilir.Süreci uzatmak istemediklerinden mahsup yoluna gidiyorlar.Yoksa 2017 yıllık tabloların gönderimine kadar beklemeleri ve o tablolarda kâr beyan etmeleri gerekecekti.Bu açıdan baktığımızda genel kurul sonrası süratle SPK başvurusunu yapacaklardır.

Küçük yatırımcı haricindeki diğer grupların tamamen hazır durumda olduğunu,sadece pas çevirdiklerini düşünüyorum.
    Genel kurul ilani toplanması derken temmuz ağustosu rahat bulur o zaman.

7.  Alıntı Originally Posted by kocamuğlalı Yazıyı Oku
    Bu arada ilk sermaye azaltimi konusunu ben gundeme getirmiştim..ben de bir aferin isterim..
    Evet,hatta burada neden değinilmedi diye eleştiriniz de olmuştu.Bilirsiniz;genelde "sır"lar bilenlerce yeri gelmedikçe konuşulmaz ve bilmeyenlerce zaten hiç bilinmez.Bazı kardeşlerimiz fevri davranır,tavana kitlemeye kalkar ve ertesi gün tabana uzlaşınca demoralize olur diye "açmak" istedim.Bu noktada sizi özellikle tebrik ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku
    Emisyon primi sonrası,geçmiş yıl zararı 26,9 milyona düşer.Geçmiş yıl zararını bertaraf etmek için minimum 27 milyonluk sermaye azaltımı gerekecek.

Bu durumda sermaye maksimum 46-27=19 milyon gibi bir değere düşecektir.

(46xFiyat)/19 rakamı 1,20'den büyük olamaz.

Fiyat=0,49 ise (46x0,49)/19=1,19 ve 0,50 olursa 1,20'den büyük olur,onaylanmaz.

Sermaye 27 milyon değil de 28 milyon azaltılırsa,46-28=18 milyon olacaktır.Bu durumda

(46xFiyat)/18 rakamı 1,20'den büyük olamaz.

Fiyat=0,46 ise (46x0,46)/18=1,18 ve 0,47 olursa 1,20'den büyük olur,onaylanmaz.

Genel kurul öncesi bir üst bant tezimin altında yatan budur işte.Sermaye azaltımının minimum 27 milyon yapılması gerekir ve planlanan tutar arttıkça,SPK başvurusu itibatiyle fiyatın daha aşağıda olması icap eder.

Diyelim ki genel kurul dün yapıldı ve 30 milyon sermaye azaltım kararı çıktı ve yarın da SPK başvurusu yapılacak.Sermaye 46-30=16 milyona düşerse:

(46x0,41)/16=1,18 ve 0,42 olursa 1,20'den büyük olur,onaylanmaz.Bakın,azaltım tutarının büyüklüğüne göre fiyatın daha aşağıda olması gerekiyor.

İhtiyacı hasıl olan 27-28 milyonluk bir sermaye azaltımıdır.Bu durumda SPK başvuru tarihi itibariyle fiyatın maksimum 0,46-0,49 bant aralığında olması icap eder.Bir ya da iki üst bant.Başvurudan sonra atış serbest 😄

Ertem
     Alıntı Originally Posted by TR1919 Yazıyı Oku

Usta o zaman minimum 3 ay daha sabretmekte devan edeceğiz bu arada spek kendince bir atraksiyon yapıp yukarı taşır sonra aşağı indirirse ne ala yoksa uzunca bir süre fiyat bahsettiğiniz rakamlara yakın bekleyecek gibi...
    Benim anladığım ağustos ve sonrası akpaz adını sık sık en çok kazandıran hisseler arasında görebileceğiz gibi😀😀😀

Sayfa 313/639 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •