Sayfa 314/884 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon
Arama sonucu : 7065 madde; 2,505 - 2,512 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Sn.Levobjk kur farkı satış gelirini düşürürken döviz borcundan ve dovizle aldıkları girdileri düşürmesi olumlu etkiler. Mevsimsel etkide haklısın, BESD de zaten son ay iç piyasada beyaz eşya satışını n düştüğünü açıkladı. Ancak Manisa ili ihracat rakamları(geçen paylaşmıştım) ciddi artış gösteriyor. Hulâsa, tabii son çeyrek kârı daha düşük de gelebilir.
    Büyük yatırımcı tek buna bakmaz ki, milyon TL leri başka şeyler çeker. Mesela 2014-2018 arası kar marjı son büyük yatırımlar sonucu katlanarak artmış. Çeyrek bilançolar ispatı değil mi? Fiyatlar da 2014-2018 bandını yukarı kırması bunu teyit ediyor. Şahsen tahta yapıcınin piyasaya yedirmeye çalıştığı 12-14tl bantı komik. Koskoca fabrika aç, kâr katlansin... Daha başka Fiyatlara girmemiş bir sürü durum var. Büyük yatırımcıların göreceği günü bekliyorum.
    O hesapta son çeyrek kârı, hbk yı sizin istediğiniz rakamı alsak sonuçta ne değişecek ki?

Fiyat baskılama ile bugüne geldik. Sn. Balıkadam referansindaki gibi kottan çıkma durumu oluşursa küçük ortakların mahkeme hakkı vardır. Özellikle fiyat baskılama başta dava konusu olacaktır...
    Merhaba, euronun düşmesinden dolayı kar ın bir miktar düşeceği kesin. Ancak 4 . çeyrekte adetsel olarak ben düşme değil artış bekliyorum. Emtia fiyatlarıda düşüş oldu. Bunun etkisini kısmen 4 . çeyrekte göreceğiz. ( tam etkisini 2019 da görürüz). Yani ürün maliyetleri azalacak. Nispeten Euro düşüşü ile azalan karı kompanse edecektir. Ayriyeten Vestel elektronike borç olarak paradan verilen hatırı sayılır bir faiz geliri olacak. Hepsini düşündüğümüzde 600-650 milyon arası kar bekliyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Merhaba, euronun düşmesinden dolayı kar ın bir miktar düşeceği kesin. Ancak 4 . çeyrekte adetsel olarak ben düşme değil artış bekliyorum. Emtia fiyatlarıda düşüş oldu. Bunun etkisini kısmen 4 . çeyrekte göreceğiz. ( tam etkisini 2019 da görürüz). Yani ürün maliyetleri azalacak. Nispeten Euro düşüşü ile azalan karı kompanse edecektir. Ayriyeten Vestel elektronike borç olarak paradan verilen hatırı sayılır bir faiz geliri olacak. Hepsini düşündüğümüzde 600-650 milyon arası kar bekliyorum.
    Yeni devreye alınan Çamaşır Kurutma Makinesi hattınında etkisini tam olarak 4. ceyrekte göreceğiz sanırım.

Son çeyrek hesabı yaparken bunuda dikkate almak lazım diye düşünüyorum.

Yanılmıyorsam yıllık 750 bin kapasitesi vardı. Etkisini tam olarak hesaplayabilecek olan var mı?

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Aslında hesaplanabilir ancak bence çok gereksiz olur. Çünkü daha fiyata girmemiş o kadar çok şey var ki... Hadi onların da tek tek hesabını yapsak bile baz etkisini nasıl hesaplıycaz?

Mesela ince ince hepsini hesap ettim diyelim, ben 40-50tl arası fiyat biçiyorum. Ama fiyat 10tl den 45tl ye gelip durmaz ki... Şu andaki 12tl yi maksimum ederi sanıp 10tl fiyat biçecek matematiğe sahip ciddi bir kalabalık var. Borsa oynuyorlar, yatırım değil. Bu insanlara 12tlden hisseyi aldırmayan matematikleri hisse 40-50tl ye gelse kapışarak aldıracak. Örneği çok, siz daha iyi bilirsiniz ederinin kaç katında nasıl kapışıyorlar... Peki hisse ederini bulduktan sonra kaç kişinin 10cu matematikle alacağı nasıl hesaplanır?

Tüm yorumlarım, rakamlarım farazi, uydurma, laf-ı güzaf, örnektir.
    Yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

Ha bi de keşke 10a gelse de evi ucuza bırakıp buraya gömsem... Sanki 10a gelince hedef mi değişcek...

4. Döviz kurlarının %10 artmasi veya azalması durumunda vesbenin bundan (+)(-) etkilenme durumu.

[IMG] [/IMG]

Görüleceği uzere dolar kuru 3. Çeyrek sonuna göre şuanda %13 düşmüş durumda. Bu durumda yukarıdaki tabloya gore şirketin bu düşüsten net karı 52 milyon tl civarinda olacak.

Yine ayni sekilde euro kurunun 3. Çeyrek sonuna göre şuanda %14,5 düşmüş olmasida 38 milyon tl civarinda bir kâr olusturacak.

Yani toplamda bilançoya etkisi +90 milyon tl civarinda olacak. Yanlışım varsa duzeltin lütfen.

5. İhracat patlamış görünüyor. İç piyasayı fazlasıyla kompanse eder kanaatindeyim. Yıllık bilanço şimdiden belirginleşiyor.

Fiyat baskılama olmasa tatataaamm olurdu...
    Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
    Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

6.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku

İhracat patlamış görünüyor. İç piyasayı fazlasıyla kompanse eder kanaatindeyim. Yıllık bilanço şimdiden belirginleşiyor.

Fiyat baskılama olmasa tatataaamm olurdu...
    Twitter da ki bu paylaşım size mi ait sayın birtasarimci. Eğer bu rakamlar gerçekleşirse 4. Çeyrek karının 3.ceyrek karını geçmesi lazım.

7.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Twitter da ki bu paylaşım size mi ait sayın birtasarimci. Eğer bu rakamlar gerçekleşirse 4. Çeyrek karının 3.ceyrek karını geçmesi lazım.

Oyle bir sey olursa, su andaki fiyatlar bedava gibi bir sey olur

8.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Sığ hisselerin tamamında teknik analizin hata marjı o kadar yüksek ki, hiç bakmamak daha karlı genelde.

Mesela bunlar aylık grafiği mezar taşı çıkarmak için endeks yükselirken sebepsiz yere bastılar. Teknik analize bakanlar korksun satsın diye. Hele bir de nakış gibi OBO formasyonu işlediler. Şimdi 12 altında zarar kes yapacak var mı diye bakabilirler. 10a düşecek diye gezinen tipler ancak satar tahminim... Satan kendi bilir tabi, geri 10dan alsa süper de ama verirler mi bilmiyorum bu 50lotun hesabını yapanlar.
    +1

Kabak gibi bilançoya kabak gibi OBO, NU yaptılar. Benim için sorun yok %100 VESBE'deyim ve bankalarda yaptığım açığa satışlardan kazandığım para ile ucuza lot artırıyorum. Herkesin gönlünce olsun.
    Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 314/884 İlkİlk ... 214264304312313314315316324364414814 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •