Sayfa 315/985 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon
Arama sonucu : 7880 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Viop - XVII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    yaşam şartlarının ucuz olduğu küçük şehirlere dönüşler özendirilmeli ve hatta mecburi hale getirilmeli devlet yardımı alacak olanlar için..büyük şehirlerde bu haliyle yuksek nufuslar sürdürülebilir değil..

istanbulda 4-5 bin tl den aşağı geçinemeyecek aileler aynı para ile anadoluda çok rahat geçinebilirler.. hala para kazanabilen, vergi veren bireyler bu işşizleri ve geliri olmayanları uzun süre bakacaksa bu tür beklentiler oldukça normal karşılanmalı.. ülkeye yeni bir format gerekiyor şehircilik anlamında..

kriterler belirlenmeli..yani istanbuldasın işşizsin devletin yardımını bekliyorsun: devlet istanbulda kalırsan 1000 tl , anadoluda memleketine dönersen 1500 tl vereceğim diyebilmeli.. anadoluya transferler büyük şehirlerin devlete olan yükünü azaltacaktır ayrıca trafik gibi konularda rahatlama verimliliği arttıracağı için milli gelire katkı bile yapabilir..

ayrıca.. unutmamalı ki istanbul için 4-5 bin lira dedim ama bu para aslında sürünme seviyesi.. normal bir aile için günümüz şartlarında bir eve en az 8-10 bin tl girmeli.. daha düşük rakamlarla bazal metabolizma şartları var demektir..
    kime dön diyeceksin.
    çocuğun 15 dersten sadece beden eğitimi notu iyi.dersle hiç alakası yok.
    ailesi ile konuşuyoruz. Bu çocuk okumaz yaşı küçükken bir meslek öğrensin.Büyüyünce iş beğenmez. diyorsun.
    Aile ben okumadım bu çocuk okuyacak diyor.
    okul bitiyor yaşı geliyor 18'e, sonra 1-2 sene üniversite sınavı hayali ile geçiyor dershanede
    sonra askere gidiyor.döndü yaşı 21-22
    sen bu adama ne işi beğendireceksin ve çalışacak.
    velhasıl kimse ne yaşadığı yerden, ne yaptığı işten memnun.herkes daha iyisini istiyor.

2. 198 kisilik bir ucaga 100-120 bilet satilmasida sacma .. koridorlari bos birakiyorsun mesafeyi ayarliyorsun bu sefer on ve arkadaki kisi ile mesafe ne olucak ? madem boyle bir karar aliniyor 198 kisilik ucaga satilacak bilet 50-60 i gecmemesi lazim yan ile mesafeyi koruyorsan on ve arka ilede koruyacaksin ..
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

3.  Alıntı Originally Posted by horhoti Yazıyı Oku
    Sermaye çok kolay organize olur ama iş gücü çok kolay organize olamaz bunu engelleyen bir sürü faktör vardır bir kanunlar iki insanların geçim kaygısı aç kalma korkusu gibi ve daha birçok nedenden dolayı iş gücü kolay organize olamıyor ve sermaye ye yenik düşüyor siyaset teorikte sorun çözme bir kurum olmasına rağmen pratikte sorun yaratmaktan başka birsey değildir çünkü oda sermayeye bağlıdır ve artık teknoloji geliştikçe iş gücünun sermaye üzerindeki baskısı ise çok ama çok azalmıştır dünya da ise resesyon kaçınılmazdır çünkü geliri olmayan bir insandan tüketim beklenilmektedir bu da olmayacak birsey dır virüs olayı bunun tuzu biberi oldu

DUB-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    virus olayı bu dönüşüme fırsat verebilir, tüketim açısından baskı yarattığı için sermaye açısından da kabul edilebilir bir durum, Atıyorum 30X maliyete 2 kişi çalışacağına --> 36X maliyete 3 kişinin çalışması hem işveren hem işçi için zararlı gibi gözükse de uzun vade de sürdürülebilirlik açısından karlı olacaktır

Aslında Teknoloji gelişimi bu söylediğim düzene geçişi hızlandıran bir süreç,

Yine muazzam kitaptan bir alıntı:
    Bir örnek alalım. Belirli bir zaman içinde birtakım insanların çamaşır mandalı yapımında çalıştıklarını varsayalım. Bunlar günde diyelim ki sekiz saat çalışarak, dünyanın bütün mandal ihtiyacını karşılayacak kadar üretim yapmaktadırlar.

Birisi’ çıkar, aynı sayıda işçinin aynı çalışma süresi içinde öncekinin iki katı mandal yapmasını sağlayan bir buluş kor ortaya. Ama dünyanın iki kat fazla mandala ihtiyacı yoktur; mandallar zaten o kadar ucuzdur ki, daha ucuza satılsa bile daha fazla satın alan olmayacaktır.

Aklı başında bir dünyada olsa, bu durumda, mandal yapımıyla uğraşan herkes sekiz yerine dört saat çalışır, ama bunun dışında her şey yine eskisi gibi yürür. Gelgelelim, içinde yaşadığımız dünyada böyle bir şey ahlak bozucu sayılır.

İçinde yaşadığımız dünyada insanlar hâlâ sekiz saat çalışmakta, gerektiğinden çok sayıda mandal yapılmakta, birtakım insanlar iflas etmekte ve mandal yapımında çalışan işçilerin yansı işten atılmaktadır.
    Bunun sonunda yine öteki planda olduğu kadar boş vakit kalır insanlara, ama bu sefer insanların yansı çok fazla çalışırken, öbür yarısı tüm aylaktır.

İşte, nasıl olsa kalacak boş vakit bütün insanlık için bir mutluluk kaynağı haline getirileceğine, bu şekilde ne yapılıp edilip evrensel bir sefalet kaynağı haline getirilmektedir. Bundan daha büyük bir delilik düşünülebilir mi?

Çözümü oldukça basittir aslında modern teknoloji mevcut üretimi bugün çalışma koşullarımızın yarısı kadar zamanda yapma olanağı sağlayabilir. Mesai saatleri alışılagelen 8 saat çalışma döngüsünden çıkarılıp 4 saate indirilebilse bugünkünün iki katı istihdam olanağı ortaya çıkar ve bunun yanında tüm insanlığa nitelikli bir aylaklık zamanı kalır.

4.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Babası oğluyla konuşur

Bütün kadınlar şeytandır evladım

Peki Annem der çocuk .

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Onu biz söyleyince kedi ulaşamadığı ete mundar der deyip sustururlar.

Bir kız arkadaşım vardı, ben kadınların ne düşündüğünü merak ediyorum dedim, hiç düşünme çok kötü şeyler düşünüyorlar dedi ama ayrıntı vermedi, konuyu değiştirdi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    kime dön diyeceksin.
    ailesi ile konuşuyoruz. Bu çocuk okumaz yaşı küçükken bir meslek öğrensin.Büyüyünce iş beğenmez. diyorsun.
    okul bitiyor yaşı geliyor 18'e, sonra 1-2 sene üniversite sınavı hayali ile geçiyor dershanede
    velhasıl kimse ne yaşadığı yerden, ne yaptığı işten memnun.herkes daha iyisini istiyor.
    doğru..kimse çalışmak istemiyor.. bir rahatlık havası oluştu..

ama herkesin keyfine göre herkesi mutlu edecek önlemler alamayız..

bakın 2 ay once marketlerde "maske + sayı ile girme " gibi bir şey var mıydı? yoktu ama hayatın şartları gerekli kıldı..

şimdi.. bir sürü işşiz insan oluşacak.. bunları kim sübvansiye edecek ? hala işi olanlar, vergi ödeyenler..ayrıca işşizler nedeniyle vergilerde artacak..

şimdi eğer bir kişi işşizse ve devletten yardım talep ediyorsa herhallde devletin de şart koşma hakkı olmalı.. yoksa sürdürülebilir olmaz.. vergi verenler isyan eder.. zira yardım talep edenlerin karnı kayseride 10 liraya doyacakken istanbulda 30 liraya doyacak.. vergi veren bir kişi neden 10 lira yerine 30 lirayı sübvanse etsin.. bu bir örnek ama toplumsal barış için tembelliğin tolere edilmemesi gerekiyor..

insanlar aç kalmak istemiyorlarsa gerekirse çapa sallayıp domatesini ekecek, üretken olacak.. ayıp şeyler değil.. hepimiz yaptık, gerekirse hala yapıyoruz.. insanlık için normal bir süreç..illüzyondan kurtulmak gerek..

önümüzdeki dönemde normal olmayan şey ise sürekli isteyen ve sağlıklı olmasına rağmen çalışmayıp yardım talep eden insanlar olacak.. bu insanların belki çoğu kasabasında köyünde çalışıyordu ama şimdi büyükşehirlerde kıt kanaat geçiniyor tarlada çalışmak zor geldiği için..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    kime dön diyeceksin.
    Bravo. Memleketin en büyük sorunu bu bence. Bir sürü sanayici ile görüşüyorum. Hepsi ara eleman bulamadığından şikayetçi. Gençlerin hepsi üstünü kirletmeyecek işler peşinde koşuyorlar. Yaş 30 un biraz üstüne çıkana kadar hizmet sektörü bir şekilde bu talebi tolere ediyor. Sonrası ise yaş olacak. 40 yaşın üstünde vasıfsız bir sürü işsizimiz olacak.

7. Viop - XVII

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Onu biz söyleyince kedi ulaşamadığı ete mundar der deyip sustururlar.

Bir kız arkadaşım vardı, ben kadınların ne düşündüğünü merak ediyorum dedim, hiç düşünme çok kötü şeyler düşünüyorlar dedi ama ayrıntı vermedi, konuyu değiştirdi.

evim var arabam var ekonomik özgürlüğüm var işim var .

Ne gerek var niye erkek kahrını çekeceğim ben enamiyim diyordu

8.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Buradan başvuranları görebilirsiniz

https://www.imf.org/en/Topics/imf-an...ending-Tracker

Avrupadan arnavutluk kosova kuzey makedonya¿ (makedonya da mı bölündü kuzeyini duymamıştım)

Büuük sayılabilecek ülkelerden bir pakistan var
    Moldova, Fildişi Sahilli, Bolivya'da IMF'den yardım alanlara eklenmiş. En yüksek parayı alan pakistan 1 milyar$.

Covid avrupa amerikayı vurdu yardım alanlar ağırlıklı afrika ülkeleri.

Sayfa 315/985 İlkİlk ... 215265305313314315316317325365415815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •