Sayfa 316/1012 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Katiliyorum ama yapacak bir sey yok.

Iktidar sunu dusunuyor. Aliyor onune TASARRUF PARADOKSU nu.

Iktidar dusuk gelirli (Isci, emekli vs) yuksek ucret odemek istemez. Bunun nedeni iktidar halkin tasarruf yapmasini arzulamaz. Verdigi paranin tekrar piyasaya girmesini ister. Aksi taktirde ekonomi buyumez.

Yuksek buyume istiyorsan yuksek enflasyonu da goz onune alacaksin.

Hem ben yuzde 10 buyuyeyim ama enflasyonda yuzde 5 te kalsin. Yok oyle bir ekonomi.
    İşci ya da standart tüketici konunumdaki vatandaş için devlet şunu mu diyor..Kardeşim bana maliyetin az olsun, tüket kafanı uyuştur, servet yapamadan gec git bu diyardan..Sonraki köleler gelsin..

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Benimde yok ama ben o projeyi yapabilecegine inanmiyorum.

Cunku o projeyi yapacak yuklenecek firma/firmalari bu donemde bulamaz.

Bu yuzden ihaleye cikmaz, erteledik der. Yerli ve millilik bunu gerektirdi der, oylarini artirir
    Bulur bulur görürsünüz çinliler yapacak o işi.O iş çok karanlık .

Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    İşci ya da standart tüketici konunumdaki vatandaş için devlet şunu mu diyor..Kardeşim bana maliyetin az olsun, tüket kafanı uyuştur, servet yapamadan gec git bu diyardan..Sonraki köleler gelsin..
    Aynen onu diyor arkadaş,biraz kelimeler bilimsel ,ama özet o hocam

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Nasıl yok misal almanya.Enflasyon düşük ve büyüyor.Elbet yüzdesel olarak bizim kadar büyümüyor,ama hacim olarak bizden fazla büyüyor.Bu da bence yutturmaca bir paradoks.
    Hocam orda millet enayi değil, enflasyon oldu mu hoop her. Bizim burda öpersin her türlü. Enflasyon bir şekilde, servetin transferi oluyor.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Olan oldu da o iş de bitti.Artık alıcı kalmadı millet yatırım için emlak almıyor.Devletin ballı inşaat ihaleleri de bitti.Devlet de para ödeyemiyor.Sorun batık dev inşaat şirketlerinin banka kredileri ne olacak.Yoksa inşaata devam edelim mi etmeyelim mi kısmını geçtik o iş bitti.Tek korkum kanal istanbul ihalesi.Gerisi hayal zaten.Kanala devlet garantisi verilirse yandık.
    Bu donemde kimse yatirim amacli ev almaz.

Ihtiyaci olanda alimi erteler.

Eger bir yapinin kira carpan orani 15 ise mantikli bir yatirimdir
    Ancak Turkiye de bu 30 falandi ve yavas yavas dusmeye basladi artik.

Ornegin ben Malta da yasiyorum. Bundan yaklasik 4 yil once evimizi 110k euroya aldik. O zaman kira ucretleri o bolgede yillik 6 - 7k euro idi ve mantikli bir yatirimdi ve bunun mevyesini aldik.

Simdi bu evimizi satiyoruz. 245 euroya sattik ve bu bolgede kiralar yillik 2 katina cikti. Yani kira carpani ile bu evin 180k - 210k arasinda olmasi gerekirdi. Bu bolgede ki yatirimlar sebebiyle biraz yuksek fiyattan satmamiz normal

-----------------------

Ancak Turkiye de 500 - 600 bin TL ye satilan evler 2000 TL den kiraya veriliyordu. Burada bir orantisizlik vardi. Balon burada olustu.

6.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bu donemde kimse yatirim amacli ev almaz.

Ihtiyaci olanda alimi erteler.

Eger bir yapinin kira carpan orani 15 ise mantikli bir yatirimdir
    Ancak Turkiye de bu 30 falandi ve yavas yavas dusmeye basladi artik.

Ornegin ben Malta da yasiyorum. Bundan yaklasik 4 yil once evimizi 110k euroya aldik. O zaman kira ucretleri o bolgede yillik 6 - 7k euro idi ve mantikli bir yatirimdi ve bunun mevyesini aldik.

Simdi bu evimizi satiyoruz. 245 euroya sattik ve bu bolgede kiralar yillik 2 katina cikti. Yani kira carpani ile bu evin 180k - 210k arasinda olmasi gerekirdi. Bu bolgede ki yatirimlar sebebiyle biraz yuksek fiyattan satmamiz normal

-----------------------

Ancak Turkiye de 500 - 600 bin TL ye satilan evler 2000 TL den kiraya veriliyordu. Burada bir orantisizlik vardi. Balon burada olustu.
    Hocam dil kursuna gelmek istiyorum, biraz da kafa değişimi olsun..Hangi dil kursunu önerirsin. Bi de nerde konaklıyım ?

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Nasıl yok misal almanya.Enflasyon düşük ve büyüyor.Elbet yüzdesel olarak bizim kadar büyümüyor,ama hacim olarak bizden fazla büyüyor.Bu da bence yutturmaca bir paradoks.
    Almanya olmasi gerektigi kadar buyuyur, ekonomiyi isindirmiyor. Issizligi ve enflasyonu olmasi gereken seviyelerde tutabiliyor.

Ve en onemlisi verimli ve uretim odakli bir buyumeye sahip

Biz ise son 10 yilda verimsiz ve tuketim odakli bir buyumeye sahip olduk

Bu buyume oranlari bile issizligi yuzde 10 altina indirmeye yetmedi.

Kapasitemizi zorladik ve bu yuzden ekonomi isindi.

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Nisan mayisda bu faizler olmuyacak ozaman .
    faizde yükselişş nezaman başlar.su anda negatif getiri var 35 enflasyon da -10 olmaz herhalde mantiken .
    Mantiksal olarak olmamasi gerekir ama burasi Turkiye.

Su enflasyon oranlari ile su mevduatlarinda olmamasi gerekir.

Sayfa 316/1012 İlkİlk ... 216266306314315316317318326366416816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •