Bay terbiyeli
4 senedir aynı şeyleri yazıyorum
sen bilmesen de Allah biliyor ve buradaki birçok kişi biliyor
burası borsa forumu ve benim derdim ky yi bu tip hisselerden korumak
gazete haberini buyurun siz yaptırın
kimse sizi engellemiyordur eminim
verdiğiniz emekleri ve sizi oluşumunuz ile birlikte çok kez burada takdir ettim
şirket gm lerinin değeri konusun da kısmen de olsa mutabıkız
ama borçlar ve kötü niyet konusunda da mutabık olmalıyız
bakın
emsan hala tencere üretiyor elinde hisse olanlara sorun bakalım ne yapıyorlar
sabah gazetesi halen satılıyor elinde hisse olanlara sorun
çukel kepez yatırımcıları 12 senedir ne yapıyor bir sorun
skplc hissedarları haciz ile satıştan gelecek paradan ne alabilecek bir sorun
inanın KEZBN kapandığında onlara yani sahibi görülen aile ye hiçbirşey olmaz
kanunlar böyle
sizin 30 40 ,
onların kaçsa
kimin ne zarar edeceğini siz hesaplayın
ben bir üstte sonucda kime ne olur u yazdım ANLAYANA
bence sen o kına parası nı harcama lazım olur
yada
penisilin tozu al koddışı olunca yarana dökersin
belki işe yarar
![]()
Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
HERKESİN KENDİ AKLI VAR.
SAYIN
KEZBN HİSSELERİNE OLUMLU YÖNDE BAKAN KÜÇÜK YATIRIMCILAR
BU FORUMUN TÜM ESKİ KEZBN TOPİKLERİNİ OKUMADAN ve ARACI KURUMUNUZA SORMADAN DANIŞMADAN
KESİNLİKLE KEZBN ve BENZERİ gözaltı pazarı YADA yakın izleme pazarı NA DAHİL HİSSELERE BULAŞMAYIN
BUNLARIN TAMAMI BIST ve SPK TARAFINDAN KÖTÜ VE BERBAT EKONOMİK TEMELLERDE HİSSELERDİR
O NEDEN İLE BU PAZARDA İŞLEM GÖRMEKTEDİRLER
BUNLARIN TAMAMI NEREDE İSE İFLAS IN EŞİĞİNDEDİR
BİLGİLERİNİZE
Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
HERKESİN KENDİ AKLI VAR.
devletten kiralanan otellerin kiralama süresi 49 yıla tamamlama ve istenirse buraları satınalma hakkı veriliyor.bu durum şirket için olumlu hemde çok olumlu bir haberdir.çünkü kiralık otellerimiz vardır.
VOLBOR bunun gibi haberler seni ilgilendirmiyor.işin gücün nifak sokmak .
bizde kına parası çok sen ıste yeterki
Zıkkıntı yok. sen 2017 2018 süründüre süründüre ve 2019 kod dışı diyorsun. zaten buradayız. 2019 da kod dışı mı birlikte görürüz. Aynı şeyleri bozuk plak gibi yazmanın faydası yok. sen yazdıkça millet inadına bekliyor bunu idrak edemiyor musun? Hiç olmazsa yazma da millet zaten kendi aklı ile çıkacaksa çıkar bekleyecekse bekler. 5 yıldır bekleyen yatırımcı senin yorumunu gale almayacak kadar tecrübeli. Yeni yatırımcıya istinaden yazdığını söylüyorsun nesin sen ? Devlet tarafında yatırımcıyı koruma politikası olarak bizzat görevlendirilmiş kişi misin? Ayar mısın nesin. Yatırımcıyı bilgilendiriyorum derken yatırımcının kararını etkileyecek yorumlar yazıyorsun. 2 yıl sonra kod dışı olacağını vurgulayarak yazman aslında senin için bir suç teşkil etmektedir. 2 yıl sonraya doğacak çocuğun cinsiyetini bildiğini mi söylüyorsun?
Koddışı için 2019 tarihini veriyorsun. Neye dayanarak aynı şeyleri sürekli yazıyorsun? Elinde bir belge mi var? Belge yoksa yoruma dayanarak yatırımcıyı etki altına almakla suç işlediğin kayıtlara geçmektedir. Yakın zileme pazarındaki hisseler hakkındaki yorumuna bakılırsa hiç kimsenin yakın izleme pazarından hisse almaması gerekiyor ve bunu bu forumda hakkında suç teşkil edecek şekilde yazyorsun. Artık yorumlarına dikkat etmen gerektiği konusunda uyarılman gerekiyor. Sayın site editörü ne hikmetse sizin bu yorumlarınızı al sat tavsiyesi olarak görememekte ve işlediğiniz suçun farkına varamamaktadır ki sizi uyardığına şahit olamadık. YTD
UNUTMAYALIM'
Manipülasyon, insanları yanıltarak bir menkul kıymeti almaya veya satmaya sevk etmek veya menkul kıymetin fiyatını yapay bir seviyede tutmaya yönelik davranışlardır.
İnsanları yanıltarak ve yanlış yönlendirerek bir menkul kıymette işlem yapmaya sevk etmektir.
manipülasyon ile spekülasyon aynı anlama gelmemektedir. Finansal anlamda spekülasyon; belli beklentilerle işlem yapmaktır. Örneğin bir arsa alırsınız ancak oradan yol geçeceğini önceden bir şekilde bilerek veya öğrenerek bu işlemi yaparsanız buna spekülasyon denir. Ancak manipülasyon ise bilfiil bir hisse senedi fiyatının arz ve talebini etkileyecek şekilde aşağı veya yukarı hareket edecek şekilde işlem yapmak veya yaptırtmaktır.
Piyasa Dolandırıcısı (Manipülatör), finansal araçların piyasasını ya da fiyatını, yalan ve/veya yanlış haberlerle ya da yapay işlemlerle doğal seyrinden saptırarak üçüncü kişilerin bir finansal aracın piyasası ve/veya fiyatı konusunda yanlış izlenim edinmesine yol açan ve üçüncü kişilerin yanlış yatırım kararı vermelerini sağlayarak bu durumdan haksız kazanç elde etmeye çalışan bir dolandırıcıdır. Örneğin bir hisse senedinde, iki veya daha fazla aracı kurumdaki hesaplarını kullanarak bir borsa üzerinden sürekli kendinden kendine alım satım yapıp piyasada veya o borsada çok işlem olduğu izlenimi verilmesi amacıyla yapılan işlemler piyasa dolandırıcılığında sıklıkla kullanılır. Piyasa dolandırıcılığı işlemleri yapan kişi piyasa dolandırıcısıdır (manipülatördür). Piyasa dolandırıcılığı, ağır bir suçtur. Piyasa dolandırıcılığı, bir sermaye piyasası suçudur ve Piyasa dolandırıcılığı işlemleri, Sermaye Piyasası Kanunu çerçevesinde ilgili borsalar ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından incelenmekte ve denetlenmektedir.
SPKn tanımlarına göre iki türlü manipülasyon vardır. Biri işlem bazlı, yani işlem, alım satım yaparak yapılandır. İkincisi ise, bilgi bazlı, yani işlem olmaksızın bilgiye dayalı olandır. SPKn'nun 47'nci maddesinde işlem bazlı manipülasyon şöyle tanımlanmıştır:
"Yapay olarak, sermaye piyasası araçlarının, arz ve talebini etkilemek, aktif bir piyasanın varlığı izlenimini uyandırmak, fiyatlarını aynı seviyede tutmak, arttırmak veya azaltmak amacıyla alım ve satımını yapan gerçek kişilerle, tüzel kişilerin yetkilileri ve bunlarla birlikte hareket edenler,"
SPKn'nun 47'nci maddesinde bilgi bazlı manipülasyon ise şöyle tanımlanmıştır:
"Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, yalan, yanlış, yanıltıcı, mesnetsiz bilgi veren, haber yayan, yorum yapan ya da açıklamakla yükümlü oldukları bilgileri açıklamayan gerçek kişilerle, tüzel kişilerin yetkilileri ve bunlarla birlikte hareket edenler,"
Bu suçlar için öngörülen cezalar ise şöyledir:
"…her bir alt bent kapsamına giren fiillerden dolayı iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin günden onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır." Ayrıca, bu suçların para cezası, üst sınırla bağlı olmaksızın, temin edilen (haksız) menfaatin üç katından az olamaz.
Yer İmleri