Sayfa 318/582 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 4649 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: OSTIM - Ostim Endüstriyal

1.  Alıntı Originally Posted by parsque Yazıyı Oku
    Cover13 dalgamı geçiyosun bilader. daha yeni bedlli yaptı bölündüğü yeri görmedi.direk aşaya . doğru düzgün bir açıklama yok imzaları atanlarda kimdir belli değil.iştirak alıcakmış. nerden bileyim batık bişey almadığını ne alıyon ne satıyon önceki bedelli parasını ne yaptın. finansal durumu düzeltiyordun ne oldu kearda yazdın. nerde şirketin kasasındaki eurolar . kearlar nerde.. Dolandırıcılığında ötesi bir durum gibi 2. bedelli.
    Dalgalık bir durum yok ben 6 aylık bilanço sonrası şirketi beğenen ve yatırım kararı veren birisiyim geçmişte yaşanan sadece grafikte görürüm. Ucuz diye aldık bana da sürpriz oldu, burda anlatmak istediğim dmsas ta ki trendin eğer orada olduğu gibi burada da hisseye arka çıkan bir grup olursa bu hissede de yaşanabileceği, burada mantık basit bu şirkete güveniyorsan kal bekle güvenmiyorsan sat git. Burada şirketi tanımak ve güvenmek önemli . Ben henüz kararsızım benim için bu bedelli sınaması erken oldu.

2. Güven konusunda daha eski ortakların durumu ve beklentisi bu aşamada çok önemli, görüşleri olan varsa yazsın tanıyalım ostım ı

3.  Alıntı Originally Posted by gunslinger Yazıyı Oku
    Halka açıklığı yüksek az sayıdaki imtiyazlı hisselerle yönetimde ellerinde,,fırsat buldukça yapıştır bedelliyi...hisse 1 olsa ne olur 5 olsa ne farkeder...

Mayıs ayında görüşümü beyan etmişim.

4. 1 sene içinde 2 kez bedelli vermeye mani bir madde var mı? Borcumuz var yatırımcı ödesin bizimde borcumuz var bizim borçlarımız var yapacağımız işler var sen hep vermeden alma derdindesin
    Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir. Bu işi bilsem sürekli kaybetmem

5. Birde şuradan bakmayı öneriyorum. Belki 6 aylık bilanço da ortaya çıkan karlılık önceki bedelli nin finansman yükünü azaltması sonucu oluşmuştur. Yeni bir fırsat gören yönetimde tekrar bedelli yaparak gelecekte karlılığı daha fazla güçlendiren birşeyler yapacaktır. Hisse değeri çok istenilen yerlerde olmasa da şirketin finansal durumu güzel bence, belki de bu bedelli olayı belirli kesimler tarafından önceden bilindiği için bu fıyatlardayız beklenti gerçekleşince de bu baskı kalkar.

6. bedelli onaylandı mı ki ?
    Kişisel görüşlerim dışında alıntı alınan yazılarım benim görüşlerimi yansıtmaz. Forumdaki Hiç bir yazım yatırım önerisi değildir.

7. Durumu pek parlak görmüyorum, genel olarak piyasalara bakacak olursak konjonktür yatırıma pek müsait gözükmüyor, ancak havadan büyük bir para geldi ve bunu şirkete sokmak için bedelli sermaye artırımı bahanesi çıkardılarsa gelen paranın miktarına göre yürür. Yok ama para gelmemişse ky den çalar durur.

Ayrıca Ostim Vakfı'nın %2,85 hisse ile %17,85 oy hakkının bulunması oldukça istismara açık bir durum. Kararları verenlerin içinde pek bir şeyi yok anlayacağınız. Dolayısıyla şirketin değer kaybetmesi ne kadar umurlarında olur tartışılır. Kurumsal bir yapıdan ziyade yöneticilerin karakter ve vicdanları şirketin başarısında daha etkin gibi görünüyor. Oysa iktisat bu kadar romantizmi kaldırmaz.

İzleyip göreceğiz ama bu kağıt ciddi ciddi güvenimi sarsmaya başladı.

Yatırım tavsiyesi asla değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    BEDELLİNİN neresi iyi?

OSTİM geçen sene bedelli bölündüğü yere daha gelemedi,bir daha bedelli yap...

3-5 adamın geleneksel şark kurnazlığıyla yönettiği bakkallardan(onlara göre şirket) uzak kalmak lazım.

OSTİM,kar açıklıyor,tarihi diplerde..buna ragmen yapıştır bedelliyi.

bu şirket kayyuma devredilsin en az 6-8 tl. olurdu...2 tane memurun yöneteceği şirket şaha kalkardı..

Sayfa 318/582 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •