Sayfa 318/475 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon
Arama sonucu : 3794 madde; 2,537 - 2,544 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

hacim yerlerde.....
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

2. 10.09.2024 15:23:46 Alarko Holding/Yıldız: Yabancı yatırımcı veya yabancı fonların özellikle şu andaki para politikasının ve maliye politikalarının sonuçlarını biraz daha iyi görmek istiyor diye düşünüyorum, bu çerçevede gelecek yıl bekleyeceğiz gibi görünüyor - CNBC-e

10.09.2024 15:22:04 Alarko Holding/Yıldız: 2030'da 10 bin dönüm serayla ilk 3'e gireceğiz- CNBC-e

10.09.2024 15:21:22 Alarko Holding/Yıldız: Hisse geri alımının nakit akışında çok büyük bir etkisi yok - CNBC-e

10.09.2024 15:19:47 Alarko Holding/Yıldız: Şu anda da hisse geri alımı yapıyoruz- CNBC-e

10.09.2024 15:19:20 Alarko Holding/Yıldız: Öncelikle enerjinin payını %40'lara çekmeyi hedefliyoruz - CNBC-e

10.09.2024 15:17:24 Alarko Holding/Yıldız: Bu yıl IRR oranımız %12 altına gerilemeyecek- CNBC-e

10.09.2024 15:16:49 Alarko Holding/Yıldız: 2026 yılında da 5 bin dönüm ile devam edeceğiz - CNBC-e

10.09.2024 15:16:24 Alarko Holding/Yıldız: Bu yılın sonunda yaklaşık 2.000 dönümlük sera alanına sahip olacağız ve üretim yapmaya başlayacağız - CNBC-e

10.09.2024 15:09:14 Alarko Holding/Yıldız: Enflasyon muhasebesinde bu kadar olumsuz etki beklemiyorduk - CNBC-e

Değerli Alark CEO su açıklamalar yapmış. Piyasa artık CEO yu da çok sallamıyor olacak ki, 29.11.2021 den sonra
    ilk defa USD bazlı 200 HAFTALIK ortalama altı kapanış geldi.

Dikkatimi çeken, CEO nun yabancı yatırımcılar hakkındaki yorumu oldu. Mevcut para politikasının sonuçlarını
    görmek isteyen yabancı yatırımcılara ne oldu da, bundan 3 ay önce 1.7 Milyar TL ödeyip 15 milyon lot Alark
    hissesi aldılar? Heralde hemen ertesi gün yaptıkları hatanın farkına varmış olacaklar ki, aldıkları hissenin
    tamamını tahtadan üstelik de zararına sattılar. Araştırmama rağmen, bu 15 milyon lot hisseyi alan enayi
    yabancı yatırımcıyı bulmak mümkün olmadı. Aşağıdaki tabloda, çok kıymetli patronların azalan lotları
    gözükürken, bu lotları alan kurumsal yatırımcıya rastlamak mümkün olmuyor. Halbuki 15 milyon lotun
    kurumsal yabancı yatırımcılar tarafından alındığı açıklanmıştı. Hisseler takaslarına geçmeden buharlaşmış.
    Ne güzel dünya.

Bir diğer konu da geri alım. Enteresan şekilde, yabancı satışlarının tükenmesiyle geri alımlar da bıçak
    gibi kesildi. Son geri alım 26.08.2024 tarihinde 95.38 TL fiyattan. Bugün kapanış 91.05 TL.
    Geri alımın amacı, hisse fiyatında istikrar sağlamaktır. Umarım şirket istikrar yerine trade peşinde
    koşmuyordur. Muhtemelen 13.09.2024 tarihinde açıklanacak yine muhtemel kötü bir bilançoya
    tepkiyi beklemiyorlardır. Bu şirketin patronları, kötü geleceğini bildikleri 1Ç24 bilançosu öncesinde
    bu bilgiye haiz olmanın avantajı ile 15 milyon lot sattılar. Sonra olanlar? Bilanço günü, 112.70 den
    kapatan hisse, bir sonraki işlem gününe 105 TL den başladı. Bir daha da dikiş tutmadı.
    İnşallah, tarımda dünya lideri olduğunda sattıkları hisseleri almak için sıraya girmezler.

3.  Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku
    10.09.2024 15:23:46 Alarko Holding/Yıldız: Yabancı yatırımcı veya yabancı fonların özellikle şu andaki para politikasının ve maliye politikalarının sonuçlarını biraz daha iyi görmek istiyor diye düşünüyorum, bu çerçevede gelecek yıl bekleyeceğiz gibi görünüyor - CNBC-e

10.09.2024 15:22:04 Alarko Holding/Yıldız: 2030'da 10 bin dönüm serayla ilk 3'e gireceğiz- CNBC-e

10.09.2024 15:21:22 Alarko Holding/Yıldız: Hisse geri alımının nakit akışında çok büyük bir etkisi yok - CNBC-e

10.09.2024 15:19:47 Alarko Holding/Yıldız: Şu anda da hisse geri alımı yapıyoruz- CNBC-e

10.09.2024 15:19:20 Alarko Holding/Yıldız: Öncelikle enerjinin payını %40'lara çekmeyi hedefliyoruz - CNBC-e

10.09.2024 15:17:24 Alarko Holding/Yıldız: Bu yıl IRR oranımız %12 altına gerilemeyecek- CNBC-e

10.09.2024 15:16:49 Alarko Holding/Yıldız: 2026 yılında da 5 bin dönüm ile devam edeceğiz - CNBC-e

10.09.2024 15:16:24 Alarko Holding/Yıldız: Bu yılın sonunda yaklaşık 2.000 dönümlük sera alanına sahip olacağız ve üretim yapmaya başlayacağız - CNBC-e

10.09.2024 15:09:14 Alarko Holding/Yıldız: Enflasyon muhasebesinde bu kadar olumsuz etki beklemiyorduk - CNBC-e

Değerli Alark CEO su açıklamalar yapmış. Piyasa artık CEO yu da çok sallamıyor olacak ki, 29.11.2021 den sonra
    ilk defa USD bazlı 200 HAFTALIK ortalama altı kapanış geldi.

Dikkatimi çeken, CEO nun yabancı yatırımcılar hakkındaki yorumu oldu. Mevcut para politikasının sonuçlarını
    görmek isteyen yabancı yatırımcılara ne oldu da, bundan 3 ay önce 1.7 Milyar TL ödeyip 15 milyon lot Alark
    hissesi aldılar? Heralde hemen ertesi gün yaptıkları hatanın farkına varmış olacaklar ki, aldıkları hissenin
    tamamını tahtadan üstelik de zararına sattılar. Araştırmama rağmen, bu 15 milyon lot hisseyi alan enayi
    yabancı yatırımcıyı bulmak mümkün olmadı. Aşağıdaki tabloda, çok kıymetli patronların azalan lotları
    gözükürken, bu lotları alan kurumsal yatırımcıya rastlamak mümkün olmuyor. Halbuki 15 milyon lotun
    kurumsal yabancı yatırımcılar tarafından alındığı açıklanmıştı. Hisseler takaslarına geçmeden buharlaşmış.
    Ne güzel dünya.

Bir diğer konu da geri alım. Enteresan şekilde, yabancı satışlarının tükenmesiyle geri alımlar da bıçak
    gibi kesildi. Son geri alım 26.08.2024 tarihinde 95.38 TL fiyattan. Bugün kapanış 91.05 TL.
    Geri alımın amacı, hisse fiyatında istikrar sağlamaktır. Umarım şirket istikrar yerine trade peşinde
    koşmuyordur. Muhtemelen 13.09.2024 tarihinde açıklanacak yine muhtemel kötü bir bilançoya
    tepkiyi beklemiyorlardır. Bu şirketin patronları, kötü geleceğini bildikleri 1Ç24 bilançosu öncesinde
    bu bilgiye haiz olmanın avantajı ile 15 milyon lot sattılar. Sonra olanlar? Bilanço günü, 112.70 den
    kapatan hisse, bir sonraki işlem gününe 105 TL den başladı. Bir daha da dikiş tutmadı.
    İnşallah, tarımda dünya lideri olduğunda sattıkları hisseleri almak için sıraya girmezler.
    Sevgili samuray kardeşim, patronlarından genel müdürüne, altındaki yöneticilere varana kadar yatırımcıya dokunan herkesin yatırımcıya düşman olduğu bir şirket bu. Sağır sultan dahi biliyor bunu. Hal böyleyken neyin savaşını veriyorsun anlamakta güçlük çekiyorum. Sinir harbi yaşayıp kendini harap etme bari

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bir şirket yatırımcılarına enf. muh. ni anlatmaya çalışıyor

sn britishin dikkatinden kaçmamış... rakamlarla o kadar oynandı ki kimse ne olduğunu anlamıyor bile. bir şekilde sadece pazar problemi değil rakamlar da var bozulan. süper karlı bankalar ( ne hikmetse holding bilançolarınıa kar ekleyip zarar çıkartmaktalar, bir kaç dolar bazında bilanço açıklayan şirket dışarıdan görünmemeye devam ediyorlar...kesinlikle bu enflasyon muhasebesi bittiğinde biz bize kalacağız. o yüzden bu yılı kaybedilmiş sayarak okumalarıma ya da çıkarımlarıma devam ediyorum... iyi çıkarsa da kötü çıkarsa da benim bahtıma beni bağlar. yani yatırım tavsiyesi falan değildir...

https://x.com/onurarinkan/status/183...602012/photo/1

invest azdeki analist milyar tl ile milyar doları karıştırsa da dolarlar yerine farklı ölçüm birimleri kast etse de yani bir şekilde çorba yapmaya çalışsa da bazı konularda bilgi almak mümkün hale gelmiş. tabii ki tahmini olarak ve belki de yanılarak.... bakarsın kombine, konsolide vs de ifadeleri olabilir...

enerji üretim hedef 300 milyon dolar civarı. muhtemel 2024 gerçekleşmesi diyelim ki 250 milyon dolar... bunun konsolidesi 150 milyon dolar civarında desek ( malum topal da olsa Karakuz, Gönen ve bazı GES ler holdingin kendisinde... 2025 200 milyon dolar...
    dağıtım...yıllık 180 milyon dolar ( investe göre uç uç böcecik rakamı) nakit üretimi, 120 milyon dolarlık yatırım... hadi buradan da 75 milyon dolar kar düşse

taahhütte mevcut projelerle devam. eğer lazım olursa arada bir satıcaz bu defa kesin gibi falan deyip spekülasyon yaparız. ama bir şekilde sadece BAKADdan gelen sabit bir meblağ 35-50 milyon dolar civarı olmalı, ihtimaldir ki bu paralar Kazakistandaki tarım yatırımlarına aktarılabilir... bir süre bir şey beklemek doğru değil demekteler...

Turizm. bodrum 2025 sonunda açılacak, maldivler öldü diyelim mi gibi bir şeyler okudum... bekleriz bir pandemi daha olursa maldivler de konkardatolayacak o zaman çökeriz. ya da ülke içinde bir otel yarı fiyatına alabiliriz mi demekteler...

sanayide göz görüntüsü bulanık... bir müddet rolantide gitsin...

enerji depolama 100-150 milyon dolar minumum hedef... verimlilikte 300 milyon dolar civarı. sonra invest damping yapmış 5 GWa 300-350 milyon dolar vermiş... ben sağlamından 100 milyon dolar şirket payı ayırayım bari...

tarımda salçalık pardon sofralık domates şimdilik 1,1 milyr dolarlık satış varmış... salatalık patlıcan karpuz gibi ürünler düşünülüyor, biber ekilecek gibi... gübre iyi gitse de adı üstünde gübre... 2028 yılı hedefleri konulmuş...

uçak 12 uçak hedeflenmekte ve sanırım 100 milyon dolar üzeri bir beklenti oluşacak...
    diğer finansal yatırımlardan da leblebi çekirdek parası gelse...

sanki benim hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefime uzağız ama hisse başı 1 dolar kar 50 cent temettü hedefimi aşabilecek gibi görünüyor
    Son düzenleme : tovbekar; 11-09-2024 saat: 10:25.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
    Atilla Yeşiladanın bir konuşmasında hisse senetlerine bir kaç kenar ülkesi dışında talep olmadığına dair sebebini bilemediği bir yorum dinledim... kimbilie belki de artık alınabilecek hisse kalmadı dünyada

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn britishin dikkatinden kaçmamış... rakamlarla o kadar oynandı ki kimse ne olduğunu anlamıyor bile. bir şekilde sadece pazar problemi değil rakamlar da var bozulan. süper karlı bankalar ( ne hikmetse holding bilançolarınıa kar ekleyip zarar çıkartmaktalar, bir kaç dolar bazında bilanço açıklayan şirket dışarıdan görünmemeye devam ediyorlar...kesinlikle bu enflasyon muhasebesi bittiğinde biz bize kalacağız. o yüzden bu yılı kaybedilmiş sayarak okumalarıma ya da çıkarımlarıma devam ediyorum... iyi çıkarsa da kötü çıkarsa da benim bahtıma beni bağlar. yani yatırım tavsiyesi falan değildir...

https://x.com/onurarinkan/status/183...602012/photo/1

invest azdeki analist milyar tl ile milyar doları karıştırsa da dolarlar yerine farklı ölçüm birimleri kast etse de yani bir şekilde çorba yapmaya çalışsa da bazı konularda bilgi almak mümkün hale gelmiş. tabii ki tahmini olarak ve belki de yanılarak.... bakarsın kombine, konsolide vs de ifadeleri olabilir...

enerji üretim hedef 300 milyon dolar civarı. muhtemel 2024 gerçekleşmesi diyelim ki 250 milyon dolar... bunun konsolidesi 150 milyon dolar civarında desek ( malum topal da olsa Karakuz, Gönen ve bazı GES ler holdingin kendisinde... 2025 200 milyon dolar...
    dağıtım...yıllık 180 milyon dolar ( investe göre uç uç böcecik rakamı) nakit üretimi, 120 milyon dolarlık yatırım... hadi buradan da 75 milyon dolar kar düşse

taahhütte mevcut projelerle devam. eğer lazım olursa arada bir satıcaz bu defa kesin gibi falan deyip spekülasyon yaparız. ama bir şekilde sadece BAKADdan gelen sabit bir meblağ 35-50 milyon dolar civarı olmalı, ihtimaldir ki bu paralar Kazakistandaki tarım yatırımlarına aktarılabilir... bir süre bir şey beklemek doğru değil demekteler...

Turizm. bodrum 2025 sonunda açılacak, maldivler öldü diyelim mi gibi bir şeyler okudum... bekleriz bir pandemi daha olursa maldivler de konkardatolayacak o zaman çökeriz. ya da ülke içinde bir otel yarı fiyatına alabiliriz mi demekteler...

sanayide göz görüntüsü bulanık... bir müddet rolantide gitsin...

enerji depolama 100-150 milyon dolar minumum hedef... verimlilikte 300 milyon dolar civarı. sonra invest damping yapmış 5 GWa 300-350 milyon dolar vermiş... ben sağlamından 100 milyon dolar şirket payı ayırayım bari...

tarımda salçalık pardon sofralık domates şimdilik 1,1 milyr dolarlık satış varmış... salatalık patlıcan karpuz gibi ürünler düşünülüyor, biber ekilecek gibi... gübre iyi gitse de adı üstünde gübre... 2028 yılı hedefleri konulmuş...

uçak 12 uçak hedeflenmekte ve sanırım 100 milyon dolar üzeri bir beklenti oluşacak...
    diğer finansal yatırımlardan da leblebi çekirdek parası gelse...

sanki benim hisse başı 2 dolar kar 1 dolar temettü hedefime uzağız ama hisse başı 1 dolar kar 50 cent temettü hedefimi aşabilecek gibi görünüyor
    lütfen dikkat edin benim hedeflerim de yatırım sitilim de uzun vadeli... buna rağmen kendi adıma çoğu zaman ALARKın hareketlerini çözemiyorum...
    Mesela bu hisse satanların neden hisseleri yüksekten satmak yerine hissenin gidişatına çomak sokarak düşükten verdiklerini... bunu yazdığımda boş konuşuyor değilim. hisse kendi haline bırakılsaydı bugün 250 Tl den aşağı değildi. hisse tam çıkarken meşhur Alpaslan bey faciası, sonra da büyük hissedarların satış zamanlamaları...

Globalin neden her gün 3-500 000 lot mal alıp sonra bunların bir yerlerde kaybolduğunu... sağ cepten sol cebe demeyin çünkü genelde diğerlerinden yani küçük yatırımcılardan toplanıyor. sonra onlara iade ediliyor gibi görünmüyor...

neden sosyal medyada sürekli saldırılar olduğunu ve bu saldırıların hiç bir temele sahip olmadığını. ve kendilerine bu soru neden bir şey yapmıyorsunuz şirketin itibarı için hukuki, yollara başvurmuyorsunuz sorusu sorulduğunda Ceo kötü söz sahibine aittir diyerek geçiştirdi. ben küçük yatırımcı olarak bazı hesapların sahiplerinin lanetlenmesini ister durumdayım çünkü yazdıkları yatırımcı olarak benim kanıma dokunuyor. mahluk/lar her türlü pis ifadeyi alana da satana da kullanıyor...

şirketin çok kar ettiğinde ( o zaman şirket fiyatı 10 dolara doğru çıkabilmeliydi) sürdürülemez dendiği halde zarar ettiğinde geçici denmediğini şirketin bunca yatırımı yapacak parası olduğu adeta kulaklarından para fışkırdığı halde 3 sınıf halka arz şirketi muamelesi çekildiğini...

bir şekilde bu hisseni,n bu fiyatlarda olmasını hazmediyorum dersem yalan olacaktır. arada tüm ümidimi kaybediyorum ama bir şekilde rakamları takip ettiğimde belki de yukarıdaki gibi iğneyle kuyu kazdığımda rakamların yalan söylemeyeceğini düşünüyor belki de kendimi avutuyorum...

7. Enflasyon muhasebesinin etkisi hakkında CEO ya bilgi veren beyfendinin CV si

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,893
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bir şirket yatırımcılarına enf. muh. ni anlatmaya çalışıyor

i
    18 nisan 2024 tarihinde ATOda düzenlenen bir panelde konuşulanlar ın bir kısmı

"ENFLASYON DÜZELTMESİ SERVET VERGİSİ NİTELİĞİ TAŞIYOR"-

Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Eski Başkanı, Yeminli Mali Müşavir Sakıp Şeker de konuşmasında, enflasyon düzeltmesinin yerel paranın satın alma gücündeki düşüş nedeniyle finansal tablolardaki etkiyi gidermeyi amaçlayan bir düzenleme olduğunu söyledi. Bilançoların enflasyon muhasebesine tabi tutulmasında Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca çıkartılan 555 sayılı tebliğ ve 165 numaralı Vergi Sirküleri esas alındığını hatırlatan Şeker, TMS-29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama Standardıyla da bilançoların düzenlenebileceğini söyledi. İki standart arasındaki farklar hakkında bilgi veren Şeker, bu süreçte mükelleflerin enflasyon düzenlemesi nedeniyle vergi ödeyip ödemeyeceği konusunda endişelendiği kaydetti. Şeker, "Parasal olmayan kıymetlerini öz kaynakları ile karşılamayan işletmeler, enflasyon nedeniyle varlıklarında meydana gelen artışlar nedeniyle ilerde ödemek zorunda kalacakları vergiyi daha erken ödemek zorunda kalabilecektir. Örneğin 2020 yılında banka kredisi kullanarak arsa satın alan bir işletme 2024 yılında arsanın değer artışı nedeniyle enflasyon vergisi ödemek zorunda kalabilecektir. Koyduğu sermeyenin getirisinden daha fazla miktarda bir değer artışına sahip olan işletme söz konusu değer artışının vergisini ödeyecektir. Bu yönüyle enflasyon düzeltmesi bir nevi 'servet vergisi' niteliği taşımaktadır. Ortada nakit yaratılmadığı halde nakit çıkışına neden olan vergi yükümlülüğü söz konusu olabilecektir. Bu suretle enflasyon nedeniyle bozulan gelir dağılımı kısmen de olsa düzeltilmiş olacaktır" dedi.

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Akdoğan da konuşmasında, yüksek enflasyon dönemlerinde finansal tablolardaki verilerin gerçeği göstermemesi nedeniyle düzeltilmesi gerektiğini belirterek, uluslararası muhasebe standartlarının uygulanması durumunda hâlihazırda yaşanan sorunların yaşanmayacağını söyledi. Enflasyon karı veya zararını ortaya çıkartanın net parasal pozisyondaki satın alma gücü kaybı veya kazancı olduğunu kaydeden Akdoğan, "İşadamı net parasal pozisyonundan dolayı kazançlıyım demiyor, aktifimdeki değerlerden dolayı vergi ödüyorum diyor. İşletme aktifteki varlığını finanse ederken öz kaynaklarıyla etmişse sorun yok, kendisini enflasyondan korumuş demektir. Ama borçla yapmış ve parasal olmayan kaleme yatırım yapmışsa böyle bir durumda kar ortaya çıkacaktır. Yüksek enflasyon döneminde bir şirketin finansal tablosunun etkilenişi sahip olduğu varlıklarla ilgilidir. Eğer parasal olmayan kalem daha çoksa yani kaynağını enflasyona karşı kendini koruyan değerlere yatırmışsa o şirket enflasyondan zarar etmez. Çünkü kendini koruyan bir şirkettir. Ama yok eğer parasal kalemlere yatırım yapmışsa o zaman işletmeyi bir zarar bekleyecek demektir" dedi.

Şirketlerin maddi duran varlık alarak, stok yaparak enflasyondan kendisini koruyabildiğini anlatan Akdoğan, "Diyelim ki 100 liraya aldığınız bir stoku 150 liraya satıyorsunuz. Biz buna 50 lira kar diyoruz. Oysa aynı stoku yerine koymak için 140 lira harcanacaksa o zaman aradaki 50 liralık karın 40 lirası elde bulundurma kazancıdır. Dolayısıyla bunların ayrıntılı olarak hesap edilmesi gerekiyor. Bu da bize yerine koyma maliyetini gündeme getiriyor" diye konuştu."

şirket muhtemelen enflasyon muhasebesinden çok 2023 yılındaki ekonomideki anomaliyi gördü ve kendisine en uygun kaçışları aramaya başladı... malum gene şirket savunuculuğu görevimizi yapacağız

parayı tahvile koysa tahvil faizleri % 7-8 deydi...
    KKM uygulamasının sonu ne olacaktı belli değildi ve bir şekilde zaten bütün firmalar bu uygulamaya katılmak zorunda bırakıldılar. karlı gibi görünse de bence pek de karlı bir uygulama değildi. belki ehven denebilir...
    dolara koysa zaten yasak haldeydi neredeyse. şirketin de dolara pek fazla ihtiyacı yoktu. o salakça yaptıkları sabitleme ile bütün CENAL kur borçları sıfırlanmıştı .
    ne yapılır biz arazi alırız... bir değişiklik yapıp tarım arazisi alalım... bakalım tarıma yatırım nasıl olacak...

işte salçalık domates hikayesi... eldeki para pul olmadan arazi haline geldi... önümüzdeki süreçte her türlü iklimsel değişiklikte örtü altı tarım öne çıkacaktır.
    eğer enerji depolaması jeneratörlerin yerini alır ise muhtemelen yeni bir sektör ve ilk gi,ren ya da teknolojiyi bilen karlı olacaktır...
    havacılık ise denizlerde oluşan tehlikeler sonucunda kargoda yeni bir süreç oluşturacaktır. bu yüzden havacılık dönüşüm önemlidir...
    işte ALARKın 5 para etmeyen yatırımları.... kendi adıma kendi yatırımlarım hususunda epey bocaladığım için o sürece kafa yormuş ve içinden çıkamamıştım. piyasa o kadar dengesiz oldu ki aldığım ev ve bahçe ( yatırım değil kullanım için) değeri her ne kadar satsan kimse de almıyor olsa da değerini katladı diyebilirim. ama bir şekilde kimsenin almadığını unutmamak lazım...

Sayfa 318/475 İlkİlk ... 218268308316317318319320328368418 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •