Originally Posted by
gürselbb
seni tanıdığıma sevindim kardeş...forum kıymetini bilir umarım..bu lot bekçileri teknik analizi takmaz..beni de trader sanarlar..aylarca anlattım..kimse anlamadı..
ben sermayenin çakılı kalmasına karşıyım..
ben froto dan çıktığımda 86 tl maliyetim vardı..yaklaşık 3000 lot sıfır maliyet..temettüleri eklemedim yanlış anlaşılmasın..kendi içinde tepeden verip aşağıdan alarak bileşik getiri yaptım..kağıdın teknik fıtratını çözüp senede 2 kere atlattın mı her sene min %35-40 lot arttırırsın..4 sende 5000 lot girip bu sene 11000 lot çıktım..
burdaki arkadaşlar da faydalansın istedim..ne kavgalar ne dalaşlar vs vs..spek bile olduk..aldığım zaman dekont bile gösterdim bilen bilir..1200 den 800 lere düşecek dedik..lot arttırın dedik nerelere geldi..
ben trader değilim..günlükçü değilim..benim uzun vade kağıtlarım - 2 tane-, 1 adet de bebek -çok umutlu olduğum-kağıdım var onları besliyorum..
uzun vade kağıt bileşik getiri arttırılır.. 0 maliyet olacak ki seni yormasın..insanlık hali maaşı kağıda(uzun vade) yatırırsan bozdurmak zorunda kaldığın vakit motivasyonuda kaybedersin..
orta seviye bile teknik analizle ki bu sermayenin %70 i olmalı,kalan %30 uzun vade yi aldığın karlarla büyüteceksin..başka türlü olmaz..
maaşla çalışan,her ay belli kısmını froto ya ayırıp itina ile lot alan biri uzun vade yatırımcısı değildir...uzun vade ye mahkum dur..çünkü başka türlü lot arttıramaz..her ay aldığıdır onun yatırımı..bunu yapana saygı duyarım ama yakıştırmam..sen bunu teyzen için amcan için yap..versinler sana emekli maaşlarından onlara biriktir..ama kendin için özellikle 35-45 yaş arasındaysan bunu yapma..sermaye ye ihanettir...onu orda çakılı tutuyorsun..15 sene hedef koyduğun finansal özgürlük hayalini 5-6 sene de yapmak ayrı,uzun vade ye çakılmak ayrı..
teknik analiz orta seviye bile,altını çizerek söylüyorum sadece bist 30 kağıtlarından bile senede en kötü %30 artı yaparsın..o zaman temettü bir işe yarar..hem 0 maliyet hem temettü...
çakılırsan da bist30 da çakıl..yani terste kalırsan..froto ya bakın : sene de %5-10 arası sana nerden baksan 35-40 kere fırsat
veriyor.
bunu anlatmaya çalıştık..özellikle gençlere..teknik analizsiz olmaz..wallahi olmaz billahi olmaz...
söylediklerinize katılıyorum amerikan piyasası değil elbette ama teknik herkesin yapacağı bir şey değil duygusuz ve kural bazlı hareket etmek gerekiyor bu ise kolay bir iş değil (sır örnek olsun diye yazıyorum yatırım tavsiyesi değildir.) mesala diyelim bu 1015 direnci geçemedi mi sat kardeşim geçti mi teyitle al geri mi geldi gene sat... elini kolunu tutan mı var? direnci gene mi deniyor gene al lakin bu işler öyle işler ki kimi alamaz kimi satamaz kimi de çok alır çok satar.. ç.ok alıp çok satıp zarar edeceğine birktirmek te ya da az çok kazandıran bir startejide olmak elbette daha mantıklı... hiç olmadı dolar bazlı zirvelri kontrol etmek gerek... tabi bunu yaparken oraalrın zmanla zirve olarak kalmayacağını bilerek...ford dolar abzlı yeni zirveler gören bir akğıt sonuçta ....fordun dolar bazlı yıllık birleşik ortalama büyümesi yüzde 10 ama işin doğası gereği mekanik işlemez...senin starteji bence doğru bir starteji ama herkese uygun değil h.erkesin yoğurt yiyişi farklı (:D BU ARDA ÇOK YORUTLU AYRANLI DEYİm KULLNADIK ) temelsiz teknik; tekniksiz temel olmaz bunlar bir elmanın iki ayrısı gibidir ister kısacı ol ister uzuncu... teknik zamanlamayı belirler temel uzun vade stratejiyi belirler tekniği de haiffe almamak gerek. sonuçta işin doğası bu mesele verinin yatırımcıyı nasıl yönlendireceği değil mi? teknik bunu temele göre daha iyi yapıyor geçerliliği olsun olmasın kendini gerçekleşitiren bir kehanet gibi, aslında teknik anomilileri minize etmek kitleleri yönlendirmek için oluşturulmuş kitleyi kalıba koymak için var ama işe yarıyor mu ? yarıyor tabi bazı farkındalıklara sahip olarak MESALA DESTEĞE GELDİ AL AMA her zaman ÖYLE DEĞİL detseğinde mal alan kadar desteğinde mal yediren de olabilir zllikle algoritmik robotlar varken artık tekniği etrsinden kullananan büyük fonlar daha çok belli oluyor....teknikçinin bu tarz kritik nuaslara hazırlıklı olması gerek...5 senellik trend kanalını kırdırıp aşağı verip aşağı tutup silkeledikten sonra fiyatların gidebileceğini varsaymak gerek... bu da hızlı karar verme alıp satmada mekanik olma kuralcı olma soğukkanlı olma yani resmen ambulansta çalışan ATT ler gibi olmakmgerek :D kolay bir iş değil :D her türlü farkındalık önemli ben şahsen ileri düzey teknik analizn tıpkı ileri düzey temel analiz gibi etkisiz olduğunu söyleyebilirm basit ve etkili yöntemler bulmak gerek... teknikte kelebek vs anlamam bence buna gerek te yok kanal direnç destek trend ortlamalar bence fazlasıyla yeter
son athlilde söylemek istediğim şudur ki farkındalık sahibi bir insan temelsiz ön yargıyla reddetmez okur araştırır öğrenir kıssadan hissesini alır her bilgi kırıntısından kendince faydalanma yollarını arar, sürekli bir upgrade halindedir velhasıl herkesin birbirinden öğreneceği çok şeyi var, farklılıkalr çok şey katar... burda olamanız bence önemli... hegel diyalektiği gibi tek sesliliğin dünyada başarılı olduğu bir alan görülmemiştir....
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri