Sayfa 319/320 İlkİlk ... 219269309317318319320 SonSon
Arama sonucu : 2558 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    10.000 lot alan iyi bir emekli maaşı yanında "eğer hisse değerlenirse" *nitelikli yatırmcı* bile...
    10 bin değil sadece bin lot yeterli. Bedeli de 89 bin euro yani 4 milyon TL. Bunun karşılığında hayat boyu euroya endeksli 20 bin TL aylık net maaş alacaksın ki ortalama TR emekli maaşının %25 üzerinde bir rakam. Anapara da euroya endeksli ve kasada saklı.😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Türkiye'de borsa dip yaparken, savaşta olan İsrail'in borsası bugün (15 Haziran Pazar) artıya geçti.

Borsa İstanbul'da sert düşüşler görülürken, çatışmanın ardından ilk kez bugün işlemlere açılan Tel Aviv Borsası artıya geçti.

Çatışmaların doğrudan tarafı olan İsrail'de borsa değer kazanırken, Türkiye'nin her türlü uluslararası krizde en yüksek değer kaybını yaşayan piyasa olması ise yatırımcıların tepkisini topladı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Para dünyanın en korkak unsurudur.

Ya dışarıdan milyar dolarlık destek atilmıştır.
    Ya da kavganın bittiği tüyosunu almışlardır.

Yaşayıp görürüz.

4. Bu kurumsal yatırımcıların payının büyüklüğü ile alakalı. BİST'teki endeks kağıtlarının tahtasında hedge fonu gibi işlev gören gruplar hakim konumda. Robotlar zaten işjem hacminin 3 te 2 sini gerçekleştiriyor. Tanım itibariyle bunlar yatırımcı kategorisinde değiller ve kısa vade takılırlar, genellikle de çok kısa vade. Bunlar volatiliteden beslenir, çoğu zaman da volatiliteyi kendileri yaratır. Durum bundan ibaret.

5. Tel Aviv Borsası dışarıdan destek aldı filan gibi komplo teorilerini bırakalım. Türkiye'de komplo teorileri yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır ve bunun nedeni halkın eğitim düzeyinin düşük olması. Gerçi koca koca Profesörler bile Komplo teorilerine prim veriyor ama bu onların sorunu, onların naifliği. Bugüne kadar 72 milletten insanla çalıştım, Türkler kadar komplo teorilerine prim veren başka millet tanımadım. Bu kategoride Türkler açık ara ile dünya birincisi.

6. TH gel biraz Viop topiğinde takıl o zaman. Ama bak bildiklerini de unutursan mesuliyet kabul etmem.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Tahtalardaki hakimiyet hedge fonu muadili gruplarda olduğu için BİST yatırım ortamı olmaktan çıkmış ve al-satçılıktan para kazanma fırsatı sunan bir platform haline gelmiştir.

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    TH gel biraz Viop topiğinde takıl o zaman. Ama bak bildiklerini de unutursan mesuliyet kabul etmem.
    VİOP tam bir kumar masası. Bu kumarda uzun vadede kazanma şansı %50 nin çok altında. Bu yüzden ilgimi çekmiyor ZDX.

Sayfa 319/320 İlkİlk ... 219269309317318319320 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •