Sayfa 32/1002 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 249 - 256 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    4-5 yıldır her gevşemeyi hisse fonlar için biriktirme fırsatı olarak kullandım. Yapılması gereken de bu kanımca.
    Bir hisseyi düştükçe paçal yapmak en tehlikeli şey, çünkü şirket değeri teoride eninde sonunda sıfır olabilir, yani batabilir, ancak bist 100 dediğimiz endeks 40 yıldır düşer çıkar, düşer çıkar.
    Her düştüğünde şaşırıp, panik yapmadan, her çıktığında sonsuza dek sürecek gibi davranmadan, endeks yükselirken fon alımını durdurmak ( satmak değil ) , düşerken alımlara devam etmek bence doğru stratejidir.
    Ancak hisse fonların yatırımcı sayısı ve yatırıma bakıldığında hep tam tersi oluyor, (yurtdışındaki fonları takip ediyorum, endeksleri düştüğü zaman endeks bazlı fonlara hücum oluyor bizdekinin tam tersi ), bizde ise çıkarken yatırımcı artıyor, düşerken azalıyor.
    Belki de bu; yatırım perspektifinin kısalığından ve hisse fonları hisseymiş gibi trade etme isteğinden kaynaklanıyor. Oysa t +2 ya da t+3 bir ürünü trade de kullanmak gerçekten doğru değil.
    Yapılacak olan; fonları emeklilik ya da çok uzun vade için düşünmek, bu minvalde de yeşil iş günlerinde izlemek , her kırmızı iş gününde doğru hisse fonu artırmaktır. Artırmaktan kastım biriktirmektir, bütün para ile girmek değil. 10 bin liralık hisse fonu olan biri her kırmızı günde 100 liralık daha alım yapabilir sözgelimi.
    Elbette böyle günlerde hisse fonlar da düşecek, ancak düşerken biriktirilen fonlar ( iyi hisse fonlar da düşecek, ancak endeks kadar düşmeyecek ), endeks aynı yere döndüğünde size daha fazla birikim olarak dönecektir.
    Tabi bu söylediklerim, vadesi ''günler'' değil benim gibi ''yıllar'' olanlar için geçerli.
    ve tabii ki yatırım tavsiyesi değil, sadece kişisel yatırım stratejimdir.

Anahtar kelimeler ; sükunet, sabır, iyi hisse fon, endeksi relatif geçen fon, biriktirmek.
    Bugünkü düşüşle hisse fonlarda zarara geçiyorum, satış emri girsem zarar ile satacağım, beklersem zarar büyüyecek gibi ne öneririsiniz?

2. Panikle işlem yapan kesinlikle bu fon olayına girmesin.hiçbir enstürüman sonsuza kadar düşmez vaya çıkmaz.bunu alım fırsetı olarak görün.bugün hisse fon artırmadıgıma pişmanım.çünkü yoldaydım alım emri girmeye fırsatım olmadı.

3.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Panikle işlem yapan kesinlikle bu fon olayına girmesin.hiçbir enstürüman sonsuza kadar düşmez vaya çıkmaz.bunu alım fırsetı olarak görün.bugün hisse fon artırmadıgıma pişmanım.çünkü yoldaydım alım emri girmeye fırsatım olmadı.
    Teşekkür ederim. Umarım toparlarız.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Panikle işlem yapan kesinlikle bu fon olayına girmesin.hiçbir enstürüman sonsuza kadar düşmez vaya çıkmaz.bunu alım fırsetı olarak görün.bugün hisse fon artırmadıgıma pişmanım.çünkü yoldaydım alım emri girmeye fırsatım olmadı.
    Sabahleyin saat 11'e kadar filan artıdaydı, böyle düşeceği pek belli değildi gibi...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    Bugünkü düşüşle hisse fonlarda zarara geçiyorum, satış emri girsem zarar ile satacağım, beklersem zarar büyüyecek gibi ne öneririsiniz?
    Valla ben panikleyip 30.7 de tum degiskenlere tcd dahil hepsine satis vedim
    (Tcd hsa fid okd opb mps rbh)
    kardan zararim var 2.5 k kar vardi
    1.5 k zararla ciktim.
    Trend terse dondu gun ici oynuyorlar
    Gapli ac gelgel yap gun ici 2 kez silkeleme
    Son vurus 16.30 da
    Bu endeks 1000 e gider gibi
    YTD.

ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by ozdess Yazıyı Oku
    vadenize, hedefinize, beklentilerinize, bir sürü size özel kıstasa bağlı bu durum. bu konuda bir şey diyemem. siz girdiğinizde endeks kaç puan idi, şu an kaç puan, endeksin eksisine göre sizin eksiniz ne durumda vs. gibi bir çok değişken var. ancak belirttiğim gibi, ben hisse fonları satmıyorum hiç. yani endeks %50 de düşse satmıyorum, ki öyle zamanlar da gördüm. endeks %100 artsa da satmıyorum, endeksin ergeç aynı yere döneceğini biliyorum. değişmeyen tek şey, eninde sonunda aynı yere geldiği gerçeği. her düşüşü artırma fırsatı görüyorum ben fonlar için. çünkü benim vadem 15 yıl. ama tabi hep bunları endeksi yenebilen, geçebilen hisse fonlar için söylüyorum. endeksle birebir aynı getiren fon, eninde sonunda reel olarak aynı yerde kalıyor.
    Eğer ''her düşüşü anlıyorum, satıyorum, daha çok düşüyor aşağıdan alıyorum'', ''çıkışın nerede biteceğini kestirebiliyorum'' diyebilen biri varsa, fonlar yerine, kaldıraçlı piyasalarda bu yeteneğini kullanırsa, kısa zamanda tek derdi paraları koymak için yeterli çuval bulamaması olur.
    Ben bilmiyorum açıkçası , bilinmediğini yıllar içinde yaşayarak gördüm, ''aaa bu daha çok düşecek'' dersiniz çıkar, ''aaa çok çıktı'' dersiniz daha da çıkar, ''artık buradan çıkar'' dersiniz düşer.
    Bilme ihtimaliniz uzun vadede %50'yi geçmeyecektir. Bir bilirsiniz ,iki bilmezsiniz, iki bilirsiniz , bir bilemezsiniz, böyle gider.

bir japon yatırımcının sözü vardı, bir kitapta okumuştum, çok severdim. 'İyi öngörülerim yok ama iyi bir planım var.'

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    vadenize, hedefinize, beklentilerinize, bir sürü size özel kıstasa bağlı bu durum. bu konuda bir şey diyemem. siz girdiğinizde endeks kaç puan idi, şu an kaç puan, endeksin eksisine göre sizin eksiniz ne durumda vs. gibi bir çok değişken var. ancak belirttiğim gibi, ben hisse fonları satmıyorum hiç. yani endeks %50 de düşse satmıyorum, ki öyle zamanlar da gördüm. endeks %100 artsa da satmıyorum, endeksin ergeç aynı yere döneceğini biliyorum. değişmeyen tek şey, eninde sonunda aynı yere geldiği gerçeği. her düşüşü artırma fırsatı görüyorum ben fonalr için. çünkü benim vadem 15 yıl. ama tabi hep bunları endeksi yenebilen, geçebilen hisse fonlar için söylüyorum. endeksle birebir aynı getiren fon, eninde sonunda reel olarak aynı yerde kalıyor.
    Teşekkür ederim. Şuan %30 hisse fonlardayım, sanırım beklemeliyim.

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Garanti 6,76 TL ile son bir yılın en düşüğüne gelmiş...
    6.79 den alabildim son anda garantiyi en son bu şekilde aldığımda 8.5 den satmıştım bu fiyatlar alınacak fiyatlar satılacak değil kademeli alım herzaman iyidir

Garanti alırken dolar /tl 7 lira için 2 ay sonrasına da forward yaptım bakalım ne olcak

Sayfa 32/1002 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •