Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 320/1014 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,553 - 2,560 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    iyide senin cocugun esin yokmu? herkesmi araba kullanacak?

ayrica ben kozyatagindan atiyorum istiklal caddesine 50 dakkada ve 5 TL vererek metroyla gidiyorum

Arabayla nasil yapacaksin bunu? Imkansiz... metro candir can. Dunyanin en pahali benzini ve arabasiyla uc kurusluk metroyu nasil karsilastirabiliyorsunuz ben anlamiyorum

daha trafigi isin icine katmadim arabanin masraflarini kopru gecis ucreti sonra metroda giderken kitap okuyabilirsin falan gibi

Metro arabaya yuzelli basar

senin istanbulda yaşamadığın belli.Benim burda üstüne batığım konulardan biride toplu taşımadaki kalitesizliğin artması bir kere Kozyatağından istiklale metromu var? En az 3-4 hat değiştirmen gerekir. in bin in bin in bin.benim söylemek istediğim milyonluk evi neden metroya 5 dakika diye satarlar.Ben ataşehirde yaşıyorum metro yok olsada kullanan olmaz. En basitinden istanbulun en verimsiz hattı hangisi biliyormusun ? Yaşamadığın için bilmezsin başakşehir metrosu en verimsiz hat neden olduğunu zannediyorsun? Neyse bu konu uzar gider iyi çalışmalar.

2.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Umarım şu arkadaşın yazdığı saçma sapan şeyleri ciddiye alan olmuyordur. Daha geçen gün TRde hormunsuz meyve sebze kalmamış diyordu, şimdi ise ABDde gerçek meyve sebze et yok diyor. Birincisi, gidip Walmart'tan et alacağına 3 kuruş paraya kıyıp The Whole Foods yada baska bir gurme marketten dünyanın en taze, en doğal ve en kaliteli meyve/sebze/et ürünlerini alabilirsin. Sağlık konusunda ise insanlar sağlıklı olduklarına gore uzun yaşayabiliyorlar, bu sevinilecek birşey olsa gerek - Türkiye'de coğunluk hava kalitesi/sağlık hizmetleri/ulaşım gibi sorunlardan sonra 40 yaşından sonra pert oluyor. ABDde 75 yaşında günde 10 mil koşan adamlar tanıyorum. Kadınlar konusunda söylediklerinle ilgili ise allah yengenin yardımcısı olsun, 40 yaşından sonra azanı ne yapmak lazım bilmiyorum ama Tinder diye bir uygulama var, onu yükleyebilirsin
    en güzeli red listesine al yazdıklarını görmezsin ben öyle yaptım.

3. Topiği belli zamandır takip ediyorum.Kimisi ev almanın çok önemli olduğu bütün parayı eve gömmenin gerekliliğinden bahsediyor. Kimisi manyak mısın eve para yatırılmaz piyasa çökecek diyor. Her iki görüşe de saygım var.Geliri iyi olan birisiyim. İktisat mezunu doktora yapmış bir finansçıyım. Birisi beni ev almaya ikna edebilir mi neden ev almam gerekiyor. 3,000 lira kira ile ataşehir de oturuyorum.Oturduğum eve 1,400,000 tl isteniyor alabilecek durumum var ama almıyorum.Bu sene o paraya yakın bir yatırımla borsanın en büyük 10 şirketinden bir kaçına yaptığım yatırımla oturduğum evin neredeyse 20 yıllık kira giderini kazandım.Parayı hiç bişey yapmasam mevduata koysam o fark kapanırmı bilmiyorum. 3,000 lira benim için basit bir para ama 1,400,000 lira ciddi bir para beni evciler ikna etsin diyorum. Bunuda karşı biri olarak değil gerçekten ikna olmak için diyorum. Çevremde herkes neden kirada oturuyorsun durumun var alsana diyor. Bir benmi yanlış düşünüyorum herkes diğer taraftaki görüşteyse.

Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Topiği belli zamandır takip ediyorum.Kimisi ev almanın çok önemli olduğu bütün parayı eve gömmenin gerekliliğinden bahsediyor. Kimisi manyak mısın eve para yatırılmaz piyasa çökecek diyor. Her iki görüşe de saygım var.Geliri iyi olan birisiyim. İktisat mezunu doktora yapmış bir finansçıyım. Birisi beni ev almaya ikna edebilir mi neden ev almam gerekiyor. 3,000 lira kira ile ataşehir de oturuyorum.Oturduğum eve 1,400,000 tl isteniyor alabilecek durumum var ama almıyorum.Bu sene o paraya yakın bir yatırımla borsanın en büyük 10 şirketinden bir kaçına yaptığım yatırımla oturduğum evin neredeyse 20 yıllık kira giderini kazandım.Parayı hiç bişey yapmasam mevduata koysam o fark kapanırmı bilmiyorum. 3,000 lira benim için basit bir para ama 1,400,000 lira ciddi bir para beni evciler ikna etsin diyorum. Bunuda karşı biri olarak değil gerçekten ikna olmak için diyorum. Çevremde herkes neden kirada oturuyorsun durumun var alsana diyor. Bir benmi yanlış düşünüyorum herkes diğer taraftaki görüşteyse.
    Bu kira çarpanıyla ev al diyecek halim yok ama şu varki iyi gelirli olsun düşük gelirli olsun çalışan bir insanın TÜRKİYE de parasını güvenceye alma şansı da çok yoktur. Para tutmanın riski eldeki paranın birileri tarafından badem yapılmasıdır. ( Bir sürü örnek var hem bankacılıktan hem borsadan) onun dışında oturduğunuz ev örneğinde 1.400.000 tl yi 40 yıl kira çarpanı ile ( ki gelir vergisi, evin genel giderlerini düştükten sonra bu 40 değil 45-50 arası olabilir) eve bağlamak !... Cidden biri aksini söylesinde bizde eve yatırım yapmaya ikna olalım.

5.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    senin istanbulda yaşamadığın belli.Benim burda üstüne batığım konulardan biride toplu taşımadaki kalitesizliğin artması bir kere Kozyatağından istiklale metromu var? En az 3-4 hat değiştirmen gerekir. in bin in bin in bin.
    İngiltere'de bir yerden diğerine gitmek için ben de 2-3 hat değiştirmem gerekiyordu. Olsa olsa 2-3km bir mesafedi.

Bizim millet çok tembel. Evinin önüne kadar servis/dolmuş/metro olsun ister. Oturduğu yerden bir daha kalmak sanki dünyanın sonuymuş gelir ona. Bir mahalleden başka mahalleye taşınmak ölümdür ona.

6.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Topiği belli zamandır takip ediyorum.Kimisi ev almanın çok önemli olduğu bütün parayı eve gömmenin gerekliliğinden bahsediyor. Kimisi manyak mısın eve para yatırılmaz piyasa çökecek diyor. Her iki görüşe de saygım var.Geliri iyi olan birisiyim. İktisat mezunu doktora yapmış bir finansçıyım. Birisi beni ev almaya ikna edebilir mi neden ev almam gerekiyor. 3,000 lira kira ile ataşehir de oturuyorum.Oturduğum eve 1,400,000 tl isteniyor alabilecek durumum var ama almıyorum.Bu sene o paraya yakın bir yatırımla borsanın en büyük 10 şirketinden bir kaçına yaptığım yatırımla oturduğum evin neredeyse 20 yıllık kira giderini kazandım.Parayı hiç bişey yapmasam mevduata koysam o fark kapanırmı bilmiyorum. 3,000 lira benim için basit bir para ama 1,400,000 lira ciddi bir para beni evciler ikna etsin diyorum. Bunuda karşı biri olarak değil gerçekten ikna olmak için diyorum. Çevremde herkes neden kirada oturuyorsun durumun var alsana diyor. Bir benmi yanlış düşünüyorum herkes diğer taraftaki görüşteyse.
    Hocam, bence cok haklisiniz.

Ben de I.U iktisat mezunu, Kanada'da master yapmis biriyim, beni de kimse ikna edemez.

Bizim millet tembelmiş !... Yahu adam METROBÜSLE Beylik düzünden Taksime gidiyor nasıl br tembellik bu ?

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bizim millet tembelmiş !... Yahu adam METROBÜSLE Beylik düzünden Taksime gidiyor nasıl br tembellik bu ?
    Bu caresizlik, caliskanlik degil.

Sayfa 320/1014 İlkİlk ... 220270310318319320321322330370420820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •