.Screenshot_2022-07-22-10-44-51-202_foreks.android.jpg
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.Screenshot_2022-07-22-10-44-51-202_foreks.android.jpg
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alan satan bunlar hikaye, hisse toplu 1 lot almaya kalksan 3 kademe yukarı çekiyor satmaya kalksan aynısı, aşağı.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
dün muhabbetin kralı programında izledim (youtube) tacirlerin kel kafalı adamı adını hep unutuyorum. eğer ulusoyun stoğunda buğday varsa kar düşük gelir diyor aynı benim gibi düşünüyor ama düşünemediği buğdayın yılda bir hasat edildiği. stoklarda buğday olamaz. bu kadar basit. öte yandan buğday fiyatı 784e düştü. en düşük fiyatta hisse neden gidiyor? Çünkü alım zamanı o nedenle düşük buğday fiyatı bize yarar şu an ama kuzeyde hasat yapılmadı daha bildiğim kadarıyla Afrika bile yeni başlıyor. Fakat anlaşma olursa ve bu buyuk kardan pay verilirse uluun elbet kazançlı çıkar bu fiyatlardan. o zaman 1-2 ay sonra fiyat uçsa bile kuzey hasat edilmeden uluun için sorun yaratmaz gecen seneki buğdayı rusya ukraynadan almış olur. Bu sene ukraynada üretim çok düşük kalacakmış savaş nedeniyle öte yandan tırtıllar filan bastı ortalığı ve buğday yangını sabotajları. küreselcinin bir istediği var elbet bu da ulusoya yarar. ve benim anladığım hukumet ulusoyu küresel oyuncu yapmak istiyor bu nedenle yardım ediyor düşüncesindeyim. Çünkü TMO küresel oyuncu olamaz hatta bir devlet kuruluşu da olamaz bu nedenle ulusoy seçildi bence. Adam buyuk oynuyor kimin aklına gelir Avrupada şirket kurup oradan iş bağlamak kredi kullanmak. Patronumuz bu işi biliyor bence. Aldığı kredi euro ve enflasyon nedeniyle para pic oldu. biz çok şanslıyız bu anlamda guvenilir ellerdeyiz ben rahatım siz de rahat olun. Ama ağustos ayı borsadan çıkış için son şans endeksin dolar bazında kırılmayan desteklerinin kırılacağını düşünüyorum birkaç hisse bazlı hareket olabilir sonrasında elbet ama ben 12. aya kadar borsada dibin dibini göreceğimizi düşünüyorum. Sahol gibi bedava bir hisseyi bile azaltmayı düşünüyorum uluun konusunda emin değilim çünkü buğday fiyatının 11. ayda 784 dolardan 1700 dolara kadar çıkacağını düşünüyorum o an fiyat kaç olur bilmiyorum ki 80 olursa satarmıyım biraz bilmiyorum ki, konjonkture bakmak lazım. Şu an borsadan korkmuyorum çünkü banka karları inanılmaz geliyor ayın 26 sında açıklanmaya başlıyor bu esnada borsa düşemez bence ama temmuz 28inden itibaren dünya borsalarında ciddi düşüşler bekliyorum endeksi sadece bankalar tutabilir diğer şirketler de ağustosta bilanço açıklıyor işte o gunler borsanın son iyi günleri dış borsalara rağmen. havacılık enerji bankacılık gıda güzel durabilir ağustosta ama gerisi sakat. ogustostan sonra hepsi sakat olabilir. Çok dikkatli olmak lazım kriz öyle böyle gelmeyecek yüzlerce kredi borçlusu şirket batacak.
Ben ikinci ceyrek en az 200milyon TL net kar bekliyorum. Bugday ve un kitligi olan bu donemde bizim patron istedigi fiyattan mallari satmistir/satiyordur.
Hep dolar bazli bakiyoruz bugday fiyatlarina, ama TL olarak bakinca bugday fiyatlari cok da asagi gelmedi, haziran ortasi gibi biraz dusus oldu bizim cografyayi belirleyen Rus bugdayinda.
Zaten muhasebesel olarak, satilan mal maliyeti, stoga ilk giren ilk cikan seklinde oluyor. Stok devir suresi de yaklasik 1 ay. Dolasiyla stok zarari olsa bile, bu ikinci ceyrek degil, ucuncu ceyrek karina etkisi olur. Daha ucuncu ceyrek yeni basladi, bakalim Agustos ve Eylul’de bugday fiyatlari nereye gelecek. Kurun ziplamasi nedeniyle, bugday fiyati USD olarak yerinde saysa bile TL olarak yukari geliyor. Nette cok bizi etkilemeyebilir TL net karlilikta.
Ucuncu ceyrek Soke Un halka arzi isi hizlanir. Asil konu bence Soke Un halka arzi. Bugday fiyatlari degil.
Yatirim tavsiyesi degildir..
helva canım çekti)
AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
istediği fiyattan satamaz dünya fiyatları belli. Yerli buğday bizi çok ilgilendirmiyor aslında satışların %67 si ithalat ihracat .
stok zararı nasıl olacak ki. 3. ay sonu 1000 dolar 6. ay sonu yine 900 dolar fiyatlar. fiyat %10 düşmüş ama stoklar geçen yıla göre en az %60 azalmıştır mecburen yeni ürün çıkacak diye. o zaman yeterli stok karı oluşmaz sadece ve o zaman 9. ay sonu fiyatlarına bakılır, o zamana kadar da en az %40 artar buğday fiyatı ve o bilançoda köşe oluruz. yatalım kalkalım depolama zamanı fiyatlar düştü diye dua edelim bence. şu an 775 dolar buğday. Şirketin önü şu anki fiyatlarla açıldı tamamen. Söke arzı çok önemli değil bence 200 milyon para girse ne olur ki şirketin büyük gücü ve kredibilitesi karşısında 1 milyar nakit varsa 1200 olur. Asıl önemli olan o parayla bu ucuz fiyatlardan malı stoklayacak olması 775 dolardan al seneye 2000 dolardan sat. 9 ay sonra filan 3 aylık bilançonun 1500 gelmesi hayal değil bence. peki ya buğday fiyatı inmeseydi 1400 dolarda kalsaydı şu an? Emin olun çıkardım bu hisseden. stok karı yuksek gelirdi ama özsermayeyi bitirirdi çünkü döndüremezsin malı sonra da.. bankalar gibi, karlar dehşet ama dolar bazında özsermaye azalıyor sürekli. bizim ise şu anki fiyatların düşük olması özsermayeyi katlayacak. işler yolunda giderse bugünkü fiyatlara bakanlar seneye burası eskiden karpuz tarlasıydı şimdi avm dikildi diyecekler. öylesine beklentim yuksek yani bu konjonkturde.
sökenin stoklarını 775 dolardan alıp ortalama 1100 dolardan satmışız bu son altı ayda. Hey yavrum heey. şimdi tekrar 775 dolardan topluyoruz. şansa bak be.
https://tradingeconomics.com/commodi...JEbyGeZiFJTXZw
biz de geçem sene malı 700 dolardan toplayıp 1050 dolardan satmışız.
şu an fiyat yuksek olsaydı saçımızı başımızı yolardık inanın bilançolarda kar gelmesine rağmen hem de..
Yer İmleri