Sayfa 324/493 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon
Arama sonucu : 3937 madde; 2,585 - 2,592 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1. Döviz düşüyor.İlintili olarak altın da (küresel olarak ons bir atak yapmazsa) düşüyor. Borsa da düşüyor. Faiz yüzde 14 sanırım ki bizim döviz desteğimiz de yok. Bu durumda BES yatırımcısı ne yapsın acaba! Biraz çaresiz bir durum var sanki. TLye dönüp beklemeli sanırım. Sonra bir tren kalkarsa ona atlanabilir belki ��

SGK ile ilgisi nedir bes'in?
     Alıntı Originally Posted by lostengineer Yazıyı Oku
    Benim 2 tane Bes hesabım var 2. sini sgk için açmıştım onun da performansı şimdilik iyi. Her yatırımım için tablolarım var, şimdi güncelledim 10 gün öncesine göre şimdiki kurdan 2000 usd karda gözüküyor ilginç veriler oluyor tabi ki sular durulmadan tam olarak anlaşılmaz borsa ralli yapıp usd sabit kalırsa enteresan karlar yapabiliriz bakalım kısmet..
    Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Zaten sistemden çıkmayı düşünüyordum..devlet katkısı benim için önemsiz..5 yıldır da kurumsal hayattan çıkmışım, kendim ödüyorum az bir katkı payı.

Şimdiye kadar iyiydik..normalde 11 öncesi emir verince, o günün kapanışından işlem gerçekleşiyor, ertesi gün öğlen vakti yeni dağılım görünüyordu...bu sefer ptesi verdiğim döviz bazlı fon satışı, dünü geçtim, bugün bile gerçekleşmemiş..yasal olarak 2-3 iş günü dedikleri için bir şey diyemiyoruz..ama 1 gün süren iş, şimdi neden bu kadar uzadı..arasam, çok yoğun talep var, uzadı işlemler diyecekler.

neyse, ben de %30 luk döviz düşüşü öncesi sattım diye sevinmiştim..geldiğimiz duruma bak.

anladım ki, biraz karışık bir ortamda 3-4 gün sürüyor işlemler..sonuçta seneye ilk çeyrek hesabı kapatır, parayı kendim yönetirim, zaten yarı profesyonel işimiz portföy yönetimi...en azından kontrol bende olur.

tek düşüncem kardan %10 stopaj kesintisi...iyi bir miktar olacak, ama yapacak bir şey yok 10 yıl bekleyecek halim yok..devlet katkısının da üçte biri yanacak, ama o çok umurumda değil, miktar olarak da düşük zaten.
    Bende de aynı sıkıntı oldu,pazartesi fon değişikliği yaptım halen değişmemiş gerçekleşme tarihi
    27.12 yazıyor.Şimdi sattığını alım yönünde yapsan yine şansa kalmış olacak.Belki o gün yüksek
    fiyattan olacak.Yükseldiği günü nasıl denk getirecek insanlar.
    Katılıyorum insanın parasını kendisinin yönetmesi daha iyi.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

4. Devlet katkısı %30 oldu dediler, şuan geçerli mi yoksa daha yasalaşmadı mı? Bilgisi olan var mı acaba?

5.  Alıntı Originally Posted by butlan Yazıyı Oku
    BES’ deki altın fonun bir kısmını satmıştınız. Kalan kısmını da satmayı düşünüyor musunuz? Dolar 10₺’ye gerileyip ons fiyatı da küresel piyasada düşerse gram altın daha da düşeceğe benziyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aslında benim 2016 başında gram altına geçişim öyle oldu, 2021'de gramdan çıkışım da onsun seyrine göre olacaktı. Ancak dolartl deki inanılmaz artış nedeniyle kademe kademe azalttım. %50 den başlamıştım, %60-70-80-90-100....her %10 artışta %10 azalttım...son durumda altın oranım %40 oldu..ons düşüş trendine girmedikçe bu oranı korurum..dolartl nin aşağı yönlü çok da marjı kaldığını düşünmüyorum..bu nedenle ek alrın satışı yapmam..yeter ki ons düşüş trenine girmesin
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Nexus Yazıyı Oku
    Bende de aynı sıkıntı oldu,pazartesi fon değişikliği yaptım halen değişmemiş gerçekleşme tarihi
    27.12 yazıyor.Şimdi sattığını alım yönünde yapsan yine şansa kalmış olacak.Belki o gün yüksek
    fiyattan olacak.Yükseldiği günü nasıl denk getirecek insanlar.
    Katılıyorum insanın parasını kendisinin yönetmesi daha iyi.
    oha bu nedir yahu..ben bizimkilere 3 günde yaptılar diye kızıyorum, bir hafta nedir. ..bu arada eski vakıf emeklilik, yeni türkiye emeklilik müşterisiyim.

Bu arada bir de düzeltme yapayım. 3 gün sürdü işlem, ama sanki ptesi akşamı döviz fonum satılmış...alım iki gün sürmüş..yani en tepeden satılmış döviz fonu..o da şans
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    oha bu nedir yahu..ben bizimkilere 3 günde yaptılar diye kızıyorum, bir hafta nedir. ..bu arada eski vakıf emeklilik, yeni türkiye emeklilik müşterisiyim.

Bu arada bir de düzeltme yapayım. 3 gün sürdü işlem, ama sanki ptesi akşamı döviz fonum satılmış...alım iki gün sürmüş..yani en tepeden satılmış döviz fonu..o da şans
    Hayırlı olsun,sevindirici bakalım benim kaçtan geçecek
    demek ki kurumların bu yönlerine de dikkat etmek gerekecek.
    Yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    May 2018
    İkamet
    Aleksandretta
    Gönderi
    8,817
    vallahi ayıptır soylemesi garantiye 23.12.2021 saat 13:30 oncesi verdim aynı gunun fiyatları ile 24 de altın fonuna geçiş yaptık.

saat önemi 13:30 oncesi veya sonrası , sonra olursa bir gün şaşıyor hafta sonuna gelirse daha da şaşıyor
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Asla Değildir. Kendime öylesine Notlar ...
    Fortis Fortuna Adiuvat

Sayfa 324/493 İlkİlk ... 224274314322323324325326334374424 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •