Risk alıp 300,25'ten THYAO alımı yaptık. Hiç almadan da para kazanılmıyor. Sabah ola hayrola..
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
TEB 300,00 teklifi verdi muhtemelen karanlık odada.. Çünkü 300,00'de 1 milyon küsur lot alıcı görünüyor. Ve şimdi de 300,25'e 1,2 milyon lot alım emri kondu eşleştirme fiyatından almak için.. Ama kim koyduysa o kadarı alamaz. Benim taktiği öğrenememişler.. ben hep iki kademe üstünden emir veriyorum, garanti geliyor eşleşme fiyatından.
Clausewitz
THYAO...
Teorik Eşleşme dahil son 80 dakikada en çok alan ve satan 5 kurum. (Rakamlar Alım ve Satım farkı Net Lotlardır)
Tüm Gün en çok alan ve satan 5 kurum. (Rakamlar Alım ve Satım farkı Net Lotlardır)
Tüm Gün işlemlerinde TEB totalde 4,4 milyon lotluk işlem yapmış, nette 193 bin lot civarı satıcı.. Ama son 80 dakikada 1,2 milyon lot aldı.. Alım ortalaması 300,48, satış ortalaması 301,55.. Tüm gün hep en çok satıcı pozisyonunda idi, sonra en çok alıcı pozisyonuna girdi son 80 dk civarı. Sattıklarını % 0,36 civarı daha ucuza geri almış..
Günlük hisse değer kaybı % 1,56.
Clausewitz
Endekste saatlikte son görüntü..
Son zirve hareketinin başladığı dip bölgesi için çizdiğim hat dışında tüm çizgileri kaldırdım. Zaten net bir düşen trend olduğu görülüyor saatlikte. Şimdi burada endekste bir OBO görüntüsü vermek isteyebilirler mi acaba diye düşünüyorum. O çizgiyi o yüzden koydum, öyle bir planları var ise, boyun çizgisi olarak orada kalsın diye.. Zaten o çizginin altına inmesi günlük periyotta da daha düşük dip yaptığının, yani günlük periyotta da düşen trendin teyid olduğunun göstergesi olur. Henüz oralarda değiliz, ancak çok uzakta da değiliz.
Bankacılık endeksindekileri sert satıyorlar birkaç gündür. Bu da hem endeksi XBANK'ın kendi ağırlığından dolayı etkiliyor, hem de diğer hisselere de satış baskısı oluşturarak endeksteki satışın derinleşmesini tetikliyor.
XBANK'ta yükselen üçgen formasyonu oluşmuştu. Bunu yukarı kırdı görüntüsü oluşturup oradan kâr satışlarına başladılar. Sonra da kademe kademe aşağıya doğru gelerek üçgeni bu sefer alttan kırdılar. Üstteki tuzak olduğu gibi alttakinin de bir tuzak olma ihtimali var elbette.
XBANK'ta saatlik periyotta son durum.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Clausewitz
Aslında XBANK'taki üçgeni daha çok temas noktalarının bu şekilde olduğunu baz alarak aşağıdaki gibi çizmek daha doğru olur. O da aslında yükselen üçgen şartlarını tam sağlamaz, simetrik üçgen şartlarını sağlar. Ama sonuçta yine önce yukarıya kırılan bir üçgen görüntüsü mevcut, sonrasında yoğun kâr satışlarının gelmesi ile fiyatın tekrar üçgen içerisine girdiği ve sonrasında da üçgeni bu sefer aşağıdan kırdığını görüyoruz.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Clausewitz
"I put my entries where the masses put their stops.", says David Paul, the Trader..
"Most people will put their stops at very predictable places. The market makers will not know where the stops are or they couldn't be bothered to find out, but they know that most people will put their stops a ticker below the last low and invariably the market will go to where the obvious stops are over and over and over again. "
Clausewitz
Yer İmleri