Zorlu geçtiðimiz yýl Vestelden aldýðý yüklü temettüyü nerde kullandý
Zorlu geçtiðimiz yýl Vestelden aldýðý yüklü temettüyü nerde kullandý
Detaylarý aþaðýdaki linkten inceleyebilirsiniz.
https://www.kap.org.tr/en/ek-indir/4...7ceb726d393e43
Benim incelediðim kadarý ile kur riski yok denecek kadar az. (909 milyon 338 bin dolar borc YEKDEM Kapsamýnda dolar endeksli olarak satýlmaktadýr. ) Döviz borcuna karþý döviz gelirleri birbirini karþýlýyor.
Grup, 30 Eylül 2021 tarihinde 909.338 bin ABD Dolarý tutarýndaki yatýrým kredilerini, gerçekleþme
olasýlýðý yüksek YEKDEM kapsamýnda yapýlan ABD Dolarýna endeksli satýþ gelirleri nedeniyle maruz
kalýnan kur riskine karþý korunma aracý olarak kullanmakta ve bu kapsamda yapýlan etkinlik testleri
neticesinde gerçekleþme olasýlýðý yüksek YEKDEM satýþlarý için nakit akýþ riskinden korunma
muhasebesi uygulamaktadýr.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Kur riski bukdr az ise neden 4.ceyrek de -50 ile -500 m tl zarar bekliyor kurumlar . Elektrk fiyatlari tavan yapmisken .
yekdem eskiden bir avantajdý fakat epeydir ptflerin oldukça altýnda kalýp dezavantaja dönüþtü. bazý þirketler sözlesme biter bitmez çýktýlar. (aksen gwind)
kur riski þirketin devamlýlýðý için olmayabilir ama bilançolar ve hisse fiyatlamasý açýsýndan oldukça yüksek benim fikrim.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
ptf ler sadece gökçedað res i etkiliyor.. gökçedað res in yekdemi geçen yýl doldu.. zaten res için ödenen yektem ptf lerin altýnda kalmaya baþladý.. iyi oldu..
jeotermallerin çoðu zaten yekdem kapsamýnda mevcut ptf lerin üzerinde satýþ yapýyor..
osmangazi daðýtým ve perakendenin tahsilatlarý önemli olacak sanýrým bu çeyrek..
alarko tarafýnda meram daðýtým ve perakendeden ciddi bir nakit tahsilat bekleniyormuþ bu yýl..
9 aylýkta yaklaþýk 1.8 milyar esas faaliyet kârý varmýþ..
Finansal giderler hepsini süpürmüþ..
Beklentim,
Bedelliden gelen para ve daha önemlisi ihraç ettiði tahvil vb borcu öteleme enstrümanlarý..
Ttkom daki gibi olursa kâr yazmaya baþlar mý sizce..
Yer Ýmleri