Borsaya vergi tartışmaları da başladığına göre memleketin kasası tamtakır kurubakır...Rahmetli Atatürk'ün yaptığı ne varsa sattılar, o kadar vergi bilmem ne, ortada tek bir hizmet yok...Olanların da hepsi (yollar, şehir hastaneleri, köprüler, hava limanları vs) ülkeyi senelerce rehin almış durumda, çok büyük zarar veriyor ekonomiye...Tam bir karadelik ve tüm varlığımızı yutuyor...Gel bir ülkeyi batıralım desen ancak bu kadar yapılır...Yakında saçını tarayandan tarak, otobüs bekleyenlerden durak, senin ...ğın var diye ..rak vergisi alırlarsa da şaşırmam...
Dün MB Başkanımız konuştular, epey bir süre bu yüksek faiz düşük kur politikası devam edecek gibi duruyor...Çünkü 128 milyar doları hüpletip KKM'ye yatıranların paraları peyderpey bu yüksek faize yatıyor, yani paranın ve milletin a.sına koydular şimdi üstüne cila çekiyorlar...PPF'lerin bile aylık getirileri % 4,2 olmuş...
Ülke böyle de, dışarısının da geri kalır yanı yok...Bana göre genel anlamda bütün borsalarda feci bir balon var ve mevcut ekonomik gidişatı kesinlikle desteklemiyor. Ülkeler enflasyonla başa çıkmak için ne yapacaklarını şaşırmış durumda...Zamanında bastılar parayı, verdiler piyasaya insanlar bol keseden harcamaya alıştı, şimdi kıvran dur...İşin enerji maliyeti tarafı ise bambaşka, brent olmuş 80 dolar zaten resesyonda olan ekonomilere bir darbe de buradan...Tam bir çıkmaz bence...
Demem odur ki, böyle zor dönemlerde borcu olmayan likit şirketlerin iskontosunun da düşük olması beklenir...Mesela şirketin kendisinin bile adil değer olarak açıkladığı 56 TL nin yarısından bile daha az bir fiyatlamaya sahip yukarıda bahsettiğim niteliklere sahip hisseye yeni yatırımcıların (özellikle defansif yatırımcıların) gelmesi beklenir ancak böyle bir durum göremiyorum...Tahtadaki emirlerden belli...Geride de resmini asmıştım zaten, bazen kademelerde sadece 5-10 lot oluyor...Durum böyle olunca sığ işlemlerle değil 22 ler 20 ler bile görülebilir...Ben işin o tarafında değilim, stratejik bir vizyon değişikliği işareti geldiği anda bu fiyatlar bir anda, bakın tekrar ediyorum bir anda komik duruma düşecek...İnşallah olur...YTD
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Vergi bulma uzmanı bakanımız Mehmet Şimşek'in dünkü beyanı aynen şöyle: "Karbon salınımının, ayak izinin vergilendirilmesi gerekir."
Dedi...
Ayak izi derken bastığımız ayak izi değil gayet tabiki...Bu gidişle sıra oraya da gelecek
ancak bu beyanatında bahsettiği şey malum ve bu aşamadan sonra Ilgın'a bir termik santral kurulması artık imkansız...
Benim açımdan gayet önemli ve şirket için hayırlı bir haber...
Sayın harun_hb
Son yapılan 6.000 m. (+,- % 20) karot çalışması, kömürün derinlikte gazlaştırılması suretiyle hidrojen elde edilmesi tekniğine uygun bir hamle gibi duruyor...İçsel bilgi olduğu için sorsak da cevaplamazlar ama kişisel tahminim bu yöndedir...Bu konudaki çalışmalarda epey ilerleme kaydedildi ve maliyetler oldukça düşmüş durumda ayrıca mevcut konjonktüre (çevre, iklim, temiz enerji ve son olarak vergi vs) en uygun seçenek bu gibi duruyor...
Bu "geçiş garantili, yolcu garantili" bilmem ne garantili yatırımlar için ayrılan para bütçeyi zorlamaya başladı...Emeklinin Allah yardımcısı olsun, inşallah maaşları ödeyemez duruma düşmez bu memleket...CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini duyurdu. yılın ilk 6 ayında geçiş garantili köprü ve otoyollar için 18 milyar 593 milyon lira ödendiğini açıklayan Yavuzyılmaz, "Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor" diye konuştu.
Son açıklanan veriler, piyasanın FON tarafının gayet iyiye gittiğini göstermekte...Seneye de temettü verildiği anda -en azından- Temettü Endeksi'ne dahil olacağız, belki o zaman 1-2 fon portföyüne alır bizi...Piyasada yüzlerce hisse senedi fonu var, bazılarının portföy büyüklükleri 10 milyar TL civarında ama doğru dürüst portföyüne PRKME almış hisse fon yok, iyi mi ? Ve bu hisse koskoca Park & Ciner grubunun borsada halka açık tek şirketi ?! Bu bile tek başına sayın yöneticilere duyulan SAYGI ve GÜVEN eksikliğini göstermekte...Valla ayıp...
Yer İmleri