Originally Posted by
vivatrader
Erhan Açıkgöz de bahsetmiş söylediğiniz sistem satan şirkete yıllar önce ben de gitmiştim ama merak için gitmiştim sırf neden sattığını öğrenmek için. o zaman 8000 TL civarında bir fiyata satıyordu Ama dolar bazlı sattığı için şimdi fiyatı arttırmış belli ki. Neyse kendisiyle uzun uzun konuştum ve Erhan'ın da sorduğu soruyu sordum Sistemi en fazla 8 kişiye satacağını söylüyordu ki kaç kişiye satacağını biz asla bilemeyiz. neyse 10 kişiye bile satacak olsa ve ortalama küçük yatırımcının 25 kontrat işlem yaptığını düşündüğümüzde 10*25=250 kontrat eder reverse olduğunda bu rakam 500 kontrat eder ve bu en az 3-4 kademe kaydırabilir. Hele ki öğle aralarında gelen sığ barları düşünemiyorum bile. Bu en iyi rakam. Bu parayı veren kişi 100 kontrat kullandığında ise kaymalar faciaya yol açar(O kadar para veren insan zaten 100 kontratlık alım gücü olan insandır). Bir de aynı anda o sistemi kullanan herkesin alım-satım yaptığında piyasadaki çakal scalperların üzerinize oynayacağı oyunları siz düşünün. Neyse benim düşüncem en vasat trend sistemi bile o sistemden daha karlı olduğuydu ki Sistemi satın alan erhan açıkgöz de bunu teyit etmiş.Sonuç olarak Hiçbir sisteme Para vermeye değmez. İllaki sistem satın almak istiyorsanız en baba sistemin bile edeceği değer 1000-2000 TL'den fazla değil. Bir de bunu kullanan bir sürü insan olduğunu varsayarsak kaymaların getirdiği zararlardan dolayı elde edilen karlar buhar olacaktır. Kağıt üzerinde bütün sistemler süper ama iş uygulamaya geldiğinde kaymalar vb. nedenlerle çoğu sistem pert oluyor ve boşa geçen zaman.
Sonuç olarak Sistem kullanacaksanız sistem satın almayın, kendinize has sistem olsun ve kaymaları da hesap edin.
Katılıyorum. harfiyen fakat bir sistemin max edeceği para konusunda biraz daha farklı bir bakış açım var.
Öncelikle bir satıcı gözüyle olayı ele alalım.
Hedef kitle ben şayet sistem satıyor olsam hedef kitlem hiç kodlama bilmeyenler olmalı ayrıca kodlama yapıp test yapmaya veyahutta kodlama öğrenmeye vakti olmayan kişiler benim hedef kitlem olmalı.
Çünkü böyle insanlara Yüksek kar marjlı robot satmam daha olası.
Mesela bana bugun kımse 2000 Tl ye robot satamazsınz yada satacagınız robot hft benzeri birşey olmalı. ama 4-5 yıl once tüm robotları almaya razıydım.
hedef kitle belli peki robot başarısına geçelim yıllık nette %50 yi batırmadan kazandırabilecek bir robot tasarladıgımı varsay.
bu robotu bu hedef kitleye 4000 Tl ve üzerine satabilirsin bence bizim gibi bu işi az cok bilen birisine 2000 çok bilene zaten satamazsın. Yani dolayısıyla biz şuan kodlama bildiğimiz için robota para vermem diyebiliriz ama birde hiç bilmeyen kitle var.
Peki ticaretle bakmıyor isek bir alıcı gözüyle bakıyorsak.
Vakti olmayan ve kodlama bilmeyenler için.
bir sistem satın alacaklarsa dahi bu sistem ister klasık isterse fonksıyonlu olsun 1000 TL nin üzerinde para vermesin.
Böylece ucuz bir sistemle bu işden tecrübe kazansın kazandıgı tecrübe sonunda bir sonrakı satın alacagı sistemin ne olacağını neler vereceğini ve satın alma aşamasında satıcının nasıl bir sistem sattıgını ve vereceği paraya değip değmeyeceğini anlayarak yatırım yapabilir.
hiçbirşey bilmeyen fakat vakti olanlar ise bizlerin kattıgı makaleler ile yöntemler ve tecrübeler ile kendini geliştirsin herhangibir sistem satın almasına bence gerek yok.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri