Sayfa 330/748 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon
Arama sonucu : 5977 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. İnfo elindekileri bitirmeden olmayacak gibi

Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Euronun yükselişi baski yaratıyor gibi.

SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tekstil satışlarının çoğu EURO bölgesine değil mi?
    Neden baskı yaratsın

MNDRS tekstil satışlarının dörtte üçü yurt dışına.
    Elektrik satışları da usd bazında.
    Yani gelirlerinin ağırlığı döviz bazında.

Ben anlık şok kur yükselişleri olmadığı sürece, istikrarlı kur artışlarından olumlu etkilenmesini bekliyorum

3.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Tekstil satışlarının çoğu EURO bölgesine değil mi?
    Neden baskı yaratsın

MNDRS tekstil satışlarının dörtte üçü yurt dışına.
    Elektrik satışları da usd bazında.
    Yani gelirlerinin ağırlığı döviz bazında.

Ben anlık şok kur yükselişleri olmadığı sürece, istikrarlı kur artışlarından olumlu etkilenmesini bekliyorum
    İsterse malın 100%ünü Avrupa'ya ihraç etsin Euro'nun artması menderese bu durumda çok zarar getirir. ister istikrarlı artsın ister başka şekilde artsın. Euro'nun artışı her türlü zarar

Finansman giderlerindeki kur zararı kümülatiftir.
    646 nolu hesap bambaşka bir olgu

2. olarak yekdem gelirleri de ortalama olarak 55 gün kur riskine maruz kalır. Parayı hemen vermiyorlar. Bu ay üretiyorsun. Öbür ay fatura kesiyorsun kasımın 7 si gibi al sana TL diyorlar.
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

4. daireler dükkanlar boş mu duracak? kiraya mı yoksa satışa mı çıkarılacak dostum

Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    nakit girmez dostum 600-700m civarı duran varlık artışı girecek

5. evet bu yüzden başarılısınız..

şirketlerin faaliyetlerini çok iyi analiz edip sonuca ulaşıyorsunuz..

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    O zaman olması için dua edeceğim

Ben klasik dönem temel analizi pek sevmiyorum.

Türkiye'de yatırımcı denilince akla ; Teknik analizciler, Fk'cılar, Beş Hececiler ve Levantenler geliyor.

Ben bilançoya bakıp olmuş olanı görmekten ziyade olacak olanları görmeyi seviyorum,
    Ben iş modellerini seviyorum

Ben yaprak seviyorum kuru yaş ayırmadan, onlar basmasını seviyor bastıklarını görmeden

6.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Hocam ancak boşa çıktım . Dediğiniz gibi geçen yıl gübreler kayda bağlı mallar listesine alınmış. Tüik verilerinden kontrol etim gtip kodu 3102 ile başlayan gübrelerde ihracaatta Kg bazında çok bir artış yok ama dolar ve euro bazında aynı kg gübrenin fiyatı çok artmış.

Gözümüz kulağımız kayda bağlı mallar listesinde olur
    tam kapasite çalışmadılar son aylarda.. muhtemelen izin çıkacaktır artık.. o zaman bagfas büyük yatırımlarının meyvelerini toplar..

7. dağıtım şirketleri devlet tarafından ödenen yekdem gelirlerini finansman aracı olarak kullanıyor haklısınız.. devlet dağıtım şirketlerine ödeme yapıyor dağıtım şirketleri de santrallere.. böyle olunca yüksek enflasyon ortamında dağıtım şirketleri temerrüde düşme pahasına da olsa ödemeleri geciktiriyorlar.. bu konuda haklısınız..

akıllı yönetici ne yapar.. viopta dolar long açar burdaki riske karşılık..
    zor bir işlem değil

Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    İsterse malın 100%ünü Avrupa'ya ihraç etsin Euro'nun artması menderese bu durumda çok zarar getirir. ister istikrarlı artsın ister başka şekilde artsın. Euro'nun artışı her türlü zarar

2. olarak yekdem gelirleri de ortalama olarak 55 gün kur riskine maruz kalır. Parayı hemen vermiyorlar. Bu ay üretiyorsun. Öbür ay fatura kesiyorsun kasımın 7 si gibi al sana TL diyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku

net borç / favök 1 in altına inmedikçe bize rahat yok diosunuz

Sayfa 330/748 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •