Ecilc yukarı döndü, benim için alım zamanı, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Ecilc yukarı döndü, benim için alım zamanı, tabiki asla yatırım tavsiyesi değildir.
Varmi giden gelen katılan [emoji16]
Bir yatırımcı biraz doğru sorularla yoklamış görünüyor. Verilen yanıtlar ise her zamanki gibi tatmin etmekten uzak.
Ayazağa için " bir proje yok" denilmiş örneğin. Mimarlık bürosunun NEF için yaptığı ve internete koydukları güncel izlenimi veren proje ne o zaman?
Sayın BE "konuların üzerinde çalışıyoruz" demiş.
Muhtemelen genel kurulda ağzından böyle çıkmamıştır ama sanki mevcut karmaşık yapının ve borsadaki fiyatın kimseyi
memnun etmediğini kabul etmiş gibi.
Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.
Genel kurula katilp sesimiz olan ortaklara teşekkür ederim.
Evet, katılım sağlayanlara teşekkürler.
Benim edindiğim izlenim ve dünden bugüne fiyat hareketleri İlaç hissesindeki alımların devam edeceğini gösteriyor. Yatırım Holding'in kasasında 400 milyon kullanılabilir nakit ve benzerleri var.Yani bu fiyatlardan bulabilse 40 milyon lot dahi alabilir. Bunu yapamayacağı için belli bir seviyeye kadar alabildiğiyle yetinecek, söylenenlerden anladığım, çıkardığım budur.
Bu arada eger BBVA ay sonunda Garanti alım teklifini yükseltmez veya %10-20 gibi sınırlı düzeyde yükseltirse borsadaki banka hareketi biter.
Enflasyon ortamında, eskiler bilir, yapılan karlar ve kimin önden gittiği kimin geride kaldığı hemen belli olmaz, esasında tam anlamıyla dumanlı bir havadır.
CDS 600 iken büyüme hedefleri %2 civarındayken banka heveslisi olmak ancak trenden hızlı inme becerisi varsa anlamlıdır. Tabii ki tek bir çeyrekte %10 özsermaye karlılığı yazacak bankalar karşısında cazibelerine dayanmak zor ama bir de diğer kriterler var, diğer kirterlere de bakınca Eczacıbaşı'nın güvenli liman olduğunu görüyorum.
Kaldı ki İlaç eğer gayrımenkulleri gerçekçi orandan değerlendirilse defter değerine göre bankalardan dahi daha ucuzdur.
Holding'in mali durumundaki iyileşmeyi yatırım bütçelerinden de takip edebilirsiniz.
O dönemin kurlarıyla yılda 100 milyon Euro dahi yatırım yapamaz ve 3 yıllık dönem için 300 milyon Euro'nun biraz üstünde yatırım planlarken 2022 de- henüz KKDF filan yokken- 250 milyon Euro yatırım bütçesi bildirdiler.
Yani 5 yıl içinde topluluk 3 yıla yaydığı yatrımları tek yılda yapabilir hale geldi.
"Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Atalay Gümrah, 2017'de 300 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, '2018-2020 dönemi için yaklaşık 1,5 milyar lira yatırım planladık. Gelişme ve fırsatlara bağlı olarak ek yatırımlar mutlaka gündeme gelecektir.' dedi."
Nihayet 10 Lira'yı gördü.
Şimdi hemen üstünde kalır mı kalmaz mı muhabbeti gelmesin
Bir yatırımcı genel kurulda kendi kendine " 1 dolar olmalı" diye hedef vermiş.
Bana da nedense 20 Lira hala ucuzluk sınırları içinde geliyor, neye göre, endekse ve borsanın genel durumuna göre.
1 dolar muhabbeti piyasada da var.
Sanki tek elden yayılan bir spekülasyon gibi hissettim.
1 dolar kimine göre iyi kazanç kimine göre zarar ...
Yer İmleri