İyi akşamlar sasa ,
Bu forumda istediğiniz kişiyi engelleyebilir ve mesajlarını görmeyebilirsiniz.
Aileme , ülkeme , Atatürk’e saygısızlık ve hakaret olmadığı sürece ne bir kişiyi engellerim ne de şikayet ederim.
Hafta sonu şehir dışında olduğum için takibimdeki hisseleri inceleme zamanım olmadı. Sadece kuşlu sitede takip ettiğim bir kişi ; 2022 yılında sasa dan çok daha fazla getiri getirisi olan şirketleri paylaşmış. Onlardan bir kaç tenesine baktığım zaman sasa kadar yüklenilmemiş hiç birine. Nedeni ni bilmiyorum.
Biraz yaşımızı aldık tabii , artık 20li 30lu yaşların heyecanı , hareketliliği , uçarılığı yok ben de.
Sasa 180 kerden 97,20 lere mi geldi , Y hissesi şuralardan buralara mı yükseldi. Güveniyorsan X hissene ve düştüyse , yükselen Y hissenden kademeli satıp , diğerinden alıp maliyetini düşürebilirsin diye düşünüyorum.
Yok , biz ille de herro/merro yapıcaz , ille de zar atıcaz , ille de tek yere yatırıp hemen zengin olucaz diye düşünüyoruz. Extreme bir durum olmazsa ve Allah yürü ya kulum demezse; benim düşüncem maalesef…..
Elbette temel öğrenmek , teknik öğrenmek , grafik okumak , bilgi sahibi olmak güzel.
Şimdi bir örnek , X hissesini 10 tl den 1000 adet aldınız. Maliyetiniz 10 TL. Bu hisse 20 TL ye çıkarsa ve siz hesaplayın lütfen ; Y kadarını satarsanız maliyetiniz sıfırlanır. İleri de hissenizi yavrulatabilirsiniz temettüler ile bedelsizler ile etc….
Y kısmı ile de yeni , güwenilir , sizin kendi karar vereceğiniz hisseden alıp aynı şekilde bunu da yawrulatabilirsiniz.
Yatırımcı olun , Gazoz olmayın.
Geçenlerde bir büyüğünden bir söz duydum ve hafif gülümseyerek doğruladım. “ , arkana dönüp , boşandığın kadının topuğuna bile bakmayacaksın.”
Güzel bir sözdü benim için , tüm hayat için de böyle zaten benim için.
Herkese bol kazançlar
Sewgiler
Beetlejuice
Yer İmleri