Sayfa 331/928 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon
Arama sonucu : 7418 madde; 2,641 - 2,648 arası.

Konu: GUBRF - Gübre Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by zortlang Yazıyı Oku
    2019 a kadar durum düzelir mi yoksa daha mı kötü olur? Eğer daha kötü olacağı öngörülürse mutlaka erken seçim olacaktır yoksa hükümet kendi ayağına sıkmış olacak, şu an için oy potansiyelini etkileyen kuzey Suriye operasyonları var, 2019 da onlar olmaya bilir. Ama 2019 da bu günleri kötü günlerdi diye hatırlayacaksak o zaman erken seçim adımı çok mantıksız.

Sn. Devlet Bahçeli Saray ile görüşmeden böyle bir adım atmaz. Tarih bile kararlaştırılmış.

Seçim ekonomisi başlayacak tekrar ve bizim gübre nin kasası bir yerlerde kullanılacak. Çok yanlış kağıtta yakalandık...
    ortak bahçelinin ipiyle cb kuyuya atlarsa boğulur kendi kalesine gol atar....milletin gündeminde seçim yok....bu şekilde en uygun ortamı bulayım seçim yapayım olayı vatandaşın gözünden kaçmaz tepki alırlar.....olaya ekonomi açısından bakarsan adamlar cari açığı düşürmek için 130 milyarlık paket açıkladılar durmuyorlar sonuçta.....dolar biraz çıkınca kriz algısı oluşmasını bu şekilde önleyecekler...cari açık hala yüksek biraz döviz yükselince kriz algısı oluşuyor....sabah bloombergte analiz açıkladı bir konuk doların bir yıllık ortalama fiyatı baz alındığında enflasyon oranında % 10 artış var bu çok makul...1 yılın ortalama fiyatına bakmak lazım 2 haftada oluşan 4 tl üzeri fiyatlar yanıltır.....sonuçta erken seçim hükümete yaramaz bahçeliye yarar....suni bir gündem oluştu belkide nabız yoklandı bence birşey çıkmaz zamanında seçim olur....

2. http://www.bloomberght.com/haberler/...sini-yukseltti

17 Nisan 2018 Salı, 16:01 Güncelleme: 17 Nisan 2018 Salı, 16:08
    IMF Türkiye'nin 2018 büyüme beklentisini %4,3'ten %4,4'e yükseltti. Kurum 2019 büyüme beklentisini ise %4.3'ten % 4'e düşürdü. Bu yıl için TÜFE beklentisini %9.3'ten %11.4'e yükselten kurum 2018 işsizlik beklentisini ise %10.7'de bıraktı.
    Kurum, 2018 için cari açık beklentisini %4.6'dan %5.4'e revize etti.

KÜRESEL BÜYÜME

IMF raporunda küresel büyümenin arttığını ancak olumlu şartların 'sonsuza kadar devam etmeyeceğini' bildirdi. Rapora göre küresel büyümenin bu yıl ve gelecek yıl %3.9'a ulaşması bekleniyor.

3.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    hisseyi sattık hisse sağlam duruyor görüyor musun işi ortak...bende böyle bir şans var satmam ama satınca hisse yukarı gider..gerçi çoğu duruyor ama halkbanka dayanamadım aldım....benden ucuzu bu borsada yok diyen bir hisse aldık bakalım....zamanında 5-5,5 tl den thyao ile değişecektik elimiz gitmedi bu sefer gitti umarım elimizde patlamaz....
    endeks toparlandiginda halkbank daha hızlı yukarı toparlanır merak etme iyi yapmışsın,

bantas nasıl yarında tabana gidermi.alınacak yeri neresi ortak sence

4.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    ortak bahçelinin ipiyle cb kuyuya atlarsa boğulur kendi kalesine gol atar....milletin gündeminde seçim yok....bu şekilde en uygun ortamı bulayım seçim yapayım olayı vatandaşın gözünden kaçmaz tepki alırlar.....olaya ekonomi açısından bakarsan adamlar cari açığı düşürmek için 130 milyarlık paket açıkladılar durmuyorlar sonuçta.....dolar biraz çıkınca kriz algısı oluşmasını bu şekilde önleyecekler...cari açık hala yüksek biraz döviz yükselince kriz algısı oluşuyor....sabah bloombergte analiz açıkladı bir konuk doların bir yıllık ortalama fiyatı baz alındığında enflasyon oranında % 10 artış var bu çok makul...1 yılın ortalama fiyatına bakmak lazım 2 haftada oluşan 4 tl üzeri fiyatlar yanıltır.....sonuçta erken seçim hükümete yaramaz bahçeliye yarar....suni bir gündem oluştu belkide nabız yoklandı bence birşey çıkmaz zamanında seçim olur....
    TV lere çıkan ekonomistlere takılmaya gerek yok, netice ellerine verilen metinlere sadık kalıyorlar. Geçen sene bugün ekmek, süt, yumurta, et, kıyma, benzin, mazot kaç paraydı, bugün kaç para. Temel gösterge bu.

Eğer geçen sene gelirim olan 1400 lira ile 1400 ekmek alıyorduysam ve bugün 1600liraya 1280 tane ekmek alıyorsam, %9,3 gelir kaybına uğramışım demektir. TL olarak enflasyon nedir dersen o zaman da %25 olur. Siyaset %9,3 ü konuşur, ekonomi %25'i...

5.  Alıntı Originally Posted by trader5858 Yazıyı Oku
    Endeks 112 bin, gübre 3,90 düştüğü yerden kalkamıyor, bitmiş bu hisse, eli verdik kolu alamıyoruz bizde.3 yildir bir hisse hep istikrarlı olurmu, bistin en istikrarlı hissesi, hic yanıltmiyor.
    düştüğü yerde kalmasının sebebi daha fazla potansiyel gördüğü hisseye giriyor yatırımcı yeni almak isteyen hikaye yok bilanço yok beklenti yok kumar oynamak içinde girmiyor malesef....rakamların önce düzelmesi lazım...bir tarafta sermayesinin 3 katı kar eden hisse bir tarafta sermayesinin onda biri kar eden firma...bende çoğunluk duruyor ama gerçekte şu ortamda bu malesef...biz inanıyoruz ilerde düzelecek ama yeni yatırımcı bunu bilemez....

6.  Alıntı Originally Posted by xxtrader Yazıyı Oku
    düştüğü yerde kalmasının sebebi daha fazla potansiyel gördüğü hisseye giriyor yatırımcı yeni almak isteyen hikaye yok bilanço yok beklenti yok kumar oynamak içinde girmiyor malesef....rakamların önce düzelmesi lazım...bir tarafta sermayesinin 3 katı kar eden hisse bir tarafta sermayesinin onda biri kar eden firma...bende çoğunluk duruyor ama gerçekte şu ortamda bu malesef...biz inanıyoruz ilerde düzelecek ama yeni yatırımcı bunu bilemez....
    393 den sattıklarını simdi 379 dan alabilirsin ortak ,iyi kar,yakışır.

7.  Alıntı Originally Posted by trader5858 Yazıyı Oku
    393 den sattıklarını simdi 379 dan alabilirsin ortak ,iyi kar,yakışır.
    ortak ben halkbank aldım o daha fazla düştü...satıp kenarda bekleme yok bir müddet halkbank da bekleyeceğim...gelecek 1 yılı düşünerek bu hamleyi yaptım....şuan ki koşullarda gubrf 6 tl olsa 1 yıl içinde % 50 demek 4 tl ye göre..... % 50 halkbankta 9 tl ye göre 13,5 tl....bana olasılık olarak halkbank daha çabuk görebilir diye düşündüm gelecekse.....tepki hızına göre makas değiştirdim...bu olur mu ters köşe olur muyuz zaman gösterecek....

8.  Alıntı Originally Posted by zortlang Yazıyı Oku
    TV lere çıkan ekonomistlere takılmaya gerek yok, netice ellerine verilen metinlere sadık kalıyorlar. Geçen sene bugün ekmek, süt, yumurta, et, kıyma, benzin, mazot kaç paraydı, bugün kaç para. Temel gösterge bu.

Eğer geçen sene gelirim olan 1400 lira ile 1400 ekmek alıyorduysam ve bugün 1600liraya 1280 tane ekmek alıyorsam, %9,3 gelir kaybına uğramışım demektir. TL olarak enflasyon nedir dersen o zaman da %25 olur. Siyaset %9,3 ü konuşur, ekonomi %25'i...
    çok doğru enflasyonu 2 ile çarpmak daha gerçekçi...ben % 10 artan birşey bilmiyorum herşey daha fazla arttı ekmek bile....1 tl lik pohaça 1,5 tl oldu en basiti...bu enflasyon bizim şirkette ters etti yapıyor ne hikmetse.....allah kan kustursun bu iblislere başka birşey demiyorum....bu yöneticiler malesef gözümde dolandırıcı bunlarla aynı gemideyiz bunlara güvenerek hissede bekliyoruz....

Sayfa 331/928 İlkİlk ... 231281321329330331332333341381431831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •