kendim için değil genelleme yaptım ağbey
ben okumayı severim
hele sevdiğim ve benden tecrübeli birileri
fikirlerini beyan ettiği yazı yazdıysa tekrar okur
kendi eksi ve artılarım ile değerlendiririm
aşağıdaki link misal buram buram tecrübe kokar
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=49833
ha fikirlerine katılıp katılmamak kişinin kendini bağlar
:Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
Sattığım hisseler düşeceklerini düşündüğümden değil, almaya karar verdiğim hissenin;
- ya çok hızlı gidecek diye
- ya daha potansiyel var diye
- ya daha ucuz kalmıştır diye
- ya hareket zamanıdır düşüncesiyle
uygun zamanda, uygun fiyatta tekrar alınmak üzere satılmışlardır.
hamiş
yukarıdaki gönderimi göndereli çok zaman olmadı
şimdilik aksa'da yım
hamiş 2
gönderi alyel hanım tarafından redakte edilmiştir.
Bilanço mesaisine girdik
Vatana millete hayırlı olsun.
Genel olarak, Ermeni muhabbeti vs nin zaten olumsuz fiyatlandığını düşünüyorum.
Gelecek olarak borsamızda ne etkili olur derseniz;
Döviz fiyatı , Virüs, Kapanma,
Ukrayna-Rusya savaşı. Bu 4 başlık hariç artık borsamıza kurşun işlemez modda olduğunu düşünüyorum. Zaten her türlü olumsuzluğu fiyatladı bana göre.
Bu 4 ne göre konjuktur ayarlanmalı..
Kripto paralarda ki sıkıntıların sebep , ordan korkup kaçan ürken yatırımcının;
ya dolara ya da şirket hisse borsasına yani buraya bist e akacağını orta uzun vadede buraya kayacağını düşünüyorum..
—-///
Otokar
Vesbe
Hektas
Bilançolar gelmiş
Otokar ve Vesbe çok güçlü bilançolar açıklamış, çok iyi yoldalar 👍
Hektası çok beğenmedim, Favok marjında düşüş var..
Fiyat=Bilanço ederi, Borsa terazi dengesinde;
Vesbe de F/K, Pd/Dd, Fd/Favok e göre fiyatlar , bilanço ederinin gerisinde kalmış gibi duruyor.. yani piyasa ağzı ile fiyatlar içinde değil sanki...
Otokar ve Hektas ın Defter değeri, karlılık, Favok marjı, özsermaye karlılıklarına bakarak, F/K, Pd/Dd, Fd/Favok e göre fiyatlar , bilanço ederi ile dengede gibi duruyor, yani piyasa ağzı ile fiyatlar içinde sanki...hatta biraz önden de gitmiş gibiler..
Tabi ki yazdıklarım, naçizane şahsi fikirlerim, kati kurallar değildir, en iyisini piyasa/yatırımcılar, ağalar, patronlar, fonlar karar verir..Borsa nın bileni olmaz, patronlar bile bazen borsada ki hisselerine hükmedemez..
Yatırımlarınıza her zaman kendiniz karar verin. Kimseyi dinlemeyin.
Yazdıklarım naçizane bilanço fikirlerim olup
Yatırım tavsiyesi değildir.
Al/Sat/Tut tavsiyesi değildir.
Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
Dünya pazarı 2011 yılında 2 milyon ton iken 2020 yılında 1.2 milyon tona düşmüş. Ürünün kullanım alanı gitgide azalıyor yani. Aksa pazar payını artırmasına rağmen 2020 yılında 2011 yılı ile aynı satış tonajına sahip. Dünya'da küçülen bir sektör ve satış tonajı 10 yılda aynı kalan bir şirket. Bu hisseye bu açıdan bakmak lazım yoksa fiyatı şu anda ucuz.
dowAKSA
Öyle yabana atılır göz ardı edilir ürün üretmiyor
çok kıymetli & stratejik bir ürün
sektörün önü açık
dow AKSA çok ciddi kapasite artırımı yatırımı yapabilir.
http://www.kompozit.org.tr/tr/dunya-...zari-hakkinda/
hamiş
aksa topiğinde sayın yarımada'nın tesbitiine şu yukarıda dediğimi yazdım, burada da olsun
sayın yarımada'nın görüşlerini, tesbitlerini önemserim.
Son düzenleme : koçari; 26-04-2021 saat: 06:53.
https://malzemebilimi.net/karbon-fib...ullanilir.html
Karbon elyaf, diğer adıyla karbon fiber ipliksi, teknoloji ürünü olan bir maddedir. Katran, naylon ve orlondan oluşan fiber malzeme çelik malzemeden 4.5 kat daha hafif olup 3 kat daha dayanıklı olması kullanım alanlarını arttırmaktadır. Günümüzde karbon elyaf uçaklarda, roket sistemlerinde, uydularda, yarış arabalarının iskelet sisteminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Airbus, Boeing gibi önde gelen havacılık firmaları da uçakların imalatında karbon elyaf teknolojisini yaygın olarak kullanmaktadır. Karbon elyaf dünyada sadece 40 bin ton üretilebilen büyük öneme sahip karbon elyaf ABD, Japonya, Almanya, İngiltere, Fransa, Macaristan, Tayvan ve Çin tarafından üretilmektedir. Günümüzde ülkemizde de üretimi başlayan karbon elyaf, deprem bölgelerindeki binaların yapı güçlendirmelerinde sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Karbon elyaf inşaat sektöründe cephe kaplamalarda kullanılmasıyla beraber enerji sektöründe de tercih edilmektedir. Karbon fiberin ipliksi yapısı çelikten daha dayanıklı bir hale getirmektedir.
Detayı link de.
Hayırlı Haftalar...
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir hafta olmasını diliyorum...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri