Sayfa 333/652 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon
Arama sonucu : 5214 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. 14.2 ve 17.6

2. 3 4 arası gentaş kimya falan daha gelir 30 gibi tamamdır

3.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    ortaklardan çelik nakliyat mal almıştı 1.68-70 arasını(emin olmamakla birlikte sanırım garanti yatırımı kullandı) bugünkü düşüşte 1.69-1.70 ten garanti yatırımdan 292 bin lot hisse alındı.. çelik nakliyatsa yarın sabah haber düşer..
    verilerim mi hatalı anlamadım 630 bin garan alıcı görünüyor...

4.  Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    21 değil 17 arkadasım 2016 konsolide

yenilgi yılları, iyi bir okuldur

6. 9 aylık bilanço öncesi beklentim iyi olan bir hisseydi ve o doprultuda eylül sonunda hissede pozisyon aldım.
    9 aylık sonuçlar beni yanıltmadı ve çok başarılı sonuçlar geldi.
    Açıkçası son çeyreği mrak ediyordum, ve ilk öncü gösterge yıllık geçici vergi için hazırlanan ve açıklanmasını beklediğim gelir tablosuydu.
    O da bugün gelmiş. Biraz önce merakla baktım, özetle;
    Her ne kadar bu gün gelen gelir tablosu vuk (vergi) hükümlerine göre hazırlansa da ve borsaya gönderilen ufrs ye göre konsolide gelir tablosu farklı olsada bazı çıkarımlar yapabilme imkanı veriyor.
    Yaptığım çalışma kısaca;
    -6 aylık ve 12 aylık gentaş solo vergi dairesine sunulan gelir tablolarını yan yana koyup, 6 aylık artış oranlarını hesaplamak,
    -sonrasında borsaya gönderilen 6 ve 9 aylık konsolide ufrs gelir tablolarını yan yana koyup değişim farklarını bulmak,
    -müteakiben, gentaş-vergi-solo 6 aylık artış oranlarından, borsa-konsolide ve ufrs son çeyrek rakamlarını öngörmek,
    -bunu yaparken en önemli varsayım olarak, ana şirket gentaşın bağlı ortaklığı ve iştiraklerinin de (genpaz, gentaş kimya, italya vb...) son çeyrekte , gentaş solo rakamları civarında artış yapabildiği ( 9 aylık verilerin üzerine ekleyerek) tahminini kullanarak oluşan rakamlar aşağıdaki gibi çıkıyor.
    Yani muhtemelen 12 marta kadar açıklanacak gelir tablosunda şu rakamlar civarında performans göreceğiz;
    Yıllık konsolide Ciro : 295mln
    Yıllık konsolide brüt kar: 70 mln
    Yıllık kons.faaliyet karı : 40 mln
    Yıllık kons. Net kar. : 34 mln

Şayet böyle gelirse , (ki öyle gösteriyor rakamsal ilişkiler) bence net karda yıllık bazda 17 den 34 e yani 2 kat artış performansı çok iyi olarak yorumlarım. Elbette son çeyrekte ve yıl sonu değerleme kalemlerinde varsayım ve beklentilerin dışında rakamlar oluşabilir, son derece normaldir ama ana resmi etkilem diye düşünüyorum.
    Diğer yandan, 2018 ilk çereğinde, faaliyet karının dışında arsa satışından da 3 mln ek kar (forumdaki arkadaşlar çok düşük fiyata gitmiş deseler de, bilemiyorum piyasa ederini ama) geleceğini şirket açıkladığına göre, beklentiler ve performans artışı devam edecek gibiş görünüyor.
    Aslında bu fiyata ucuz ama, ucuzluk göreceli bir kavramdır, fiyatı arz-talep belirler, gerçekten ucuz kaldığını düşünen yatırımcılar çoğunlukta ise eninde sonunda ederini bulur.
    Temel analiz kriterlerine göre fiyat ve mali veriler beklemeye ve sabretmeye değer görünüyor.
    Sabırla bekleyenlere bol kazançlar.
    Son düzenleme : abcd; 14-02-2018 saat: 23:44.

7.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    ortaklardan çelik nakliyat mal almıştı 1.68-70 arasını(emin olmamakla birlikte sanırım garanti yatırımı kullandı) bugünkü düşüşte 1.69-1.70 ten garanti yatırımdan 292 bin lot hisse alındı.. çelik nakliyatsa yarın sabah haber düşer..
    Celik nakliyat 575 bin almiş.. cok guzel haber artik ortaklar alim tarafinda

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

8. Hayretler icerisindeyim... celik nakliyat dun 514 bin lotu 1.70 kademesinden almis... sabah 1.70 kademesi saticili bile gordum... cok garip bir hisse... normalde hisse oyuncularinin bu haberi kullanarak yukaridan sat asagidan al yapmalari gerekirdi...

GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

Sayfa 333/652 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •