Sayfa 337/883 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387437837 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 2,689 - 2,696 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Geçen yıl,
    3. Çeyrek Net kar:70 milyon tl
    4. Çeyrek Net kar:85 milyon tl

Dönemsel fark: %15

Bu yıl,
    3. Çeyrek Net kar:246 milyon tl
    4. Çeyrek Net kar: ?????????

2017 ile aynı oranda artış varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 282 miyon 2018 Net karı 745 milyon tl

3. çeyreğe göre hiç artış olmadığını varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 245 miyon 2018 Net karı 708 milyon tl

3. çeyreğe göre %15 azaldığını varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 202 miyon 2018 Net karı 671 milyon tl yapıyor.

Tabi bu hesaplar düz mantık bakkal hesabı. Rakamları etkileyecek bir çok faktör var ama bana göre diğer faktörler (Net döviz pozisyonu ve ana ortağa vermiş olduğu 650 milyon tl nin faizi vb.) net karı olumlu etkileyebilecek faktörler.
    Bu iyi , bakin bakkal hesabi soyle benim;; isler bu kadar iyi gitmeyebilir , Yillik kar 400 de Kalirsa hisse basi 2.1 net kar Eder, 5 yilda amorti Eder ... (6 Ay icinde 2 tl temmettu Alicaz),, ustu kar krema olur diyor ve bugun 12 altindaki Derin sarkmalarda ufak ufak turtikliyorum 🧐🧐

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Türkbsyd e göre 4.çeyrek önceki çeyreğe göre daha fazla ihracat yaptı diyor. Üstüne Vestel e verilen borcun faizi ve kur farkından dolayı 2018 toplam Net karı 800 milyon tl civarında bekliyorum. 700 civarı bile ziyadesiyle ihya etmez mi
    Tabi ki bilançoda hesaba katılan bir çok faktör var...
    Objektif ve somut delillerle tahmin etmeye çalışsam da insan psikolojisi, (küçük bir kısmı da olsa) sahip olduğun malı daha değerli görmek...
    Twitter da Barış YILMAZ adında bir kullanıcı Manisa ilinin aylık ihracat rakamlarını önceki dönemler vesbe nin rakamlarıyla karşılaştırarak bir tablo hazırlamış. Bu tabloya göre vesbenin ekim kasım ihracat rakamlarında güzel bir artış var. Eğer paylaştığı rakamlar gerçekleşirse son dönem sizin dediğiniz kar rakamları hiçte hayal değil.

Mesela 3. dönem ciro 1.400 milyon civarında iken sayın Barış YILMAZ ın hesabına göre 4. dönem cirosu 1.678 milyon çıkıyor. Net kar marjı %12 . Bu hesaba göre 200 milyon faaliyet karı artı finansman gelirleri ile birlikte 250-300 milyon arası 4. dönem kar beklentisi var.

3. OBO ya göre satmayan, sonra 12yi kırınca satmayan, şimdi bir fırsat daha geliyor olabilir.
    https://www.tradingview.com/x/wH17lEG2/
    Şimdi buna göre üçgen alta kırılınca tüm malları teslim edelim mi?
    Altta 9-10tl ye gelince alabilir miyiz?
    Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
    Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

4.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Türkbsyd e göre 4.çeyrek önceki çeyreğe göre daha fazla ihracat yaptı diyor. Üstüne Vestel e verilen borcun faizi ve kur farkından dolayı 2018 toplam Net karı 800 milyon tl civarında bekliyorum. 700 civarı bile ziyadesiyle ihya etmez mi
    Tabi ki bilançoda hesaba katılan bir çok faktör var...
    Objektif ve somut delillerle tahmin etmeye çalışsam da insan psikolojisi, (küçük bir kısmı da olsa) sahip olduğun malı daha değerli görmek...
    Türkbesd serefsizlik yapıyor, çünkü baskanı Vestel li. Ben beyaz eşya perakendecilerini baskanını dinledim. Türkbesd bazı satışları son raporunda belirtmemiş. Yurtiçi satışlar ötv indiriminden sonra oldukça düzelmiş. türkbesd başkanı aynı çarptırılmış rakamları 9 aylık öncesindede vermişti. vestel in olası satış ve karı anlaşılmasın diye yapıyor

5.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Türkbesd serefsizlik yapıyor, çünkü baskanı Vestel li. Ben beyaz eşya perakendecilerini baskanını dinledim. Türkbesd bazı satışları son raporunda belirtmemiş. Yurtiçi satışlar ötv indiriminden sonra oldukça düzelmiş. türkbesd başkanı aynı çarptırılmış rakamları 9 aylık öncesindede vermişti. vestel in olası satış ve karı anlaşılmasın diye yapıyor
    İş böyle işlere kaldıysa ortada çok değerli birşeyler var demektir. Ama verilerle oynamak suçtur ve ortaya çıkarsa başını ağrıtabilir ilgili kışilerin.

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Ciddi mi? Ben de diyordum bu ötv indirimi hiç mi etkilemedi... Kriz daha baskın geldi sanmıştım.
    Bu çok önemli bir şey. Böyle kamuoyunu yanıltmanın hukuki yaptırımı olmalı!
    Bu konuda elinizde mevcut kaynak var mı?

Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku

7.  Alıntı Originally Posted by birtasarimci Yazıyı Oku
    Ciddi mi? Ben de diyordum bu ötv indirimi hiç mi etkilemedi... Kriz daha baskın geldi sanmıştım.
    Bu çok önemli bir şey. Böyle kamuoyunu yanıltmanın hukuki yaptırımı olmalı!
    Bu konuda elinizde mevcut kaynak var mı?
    Bloomberg ht de canlı yayında konuştu . yazılı basında görmedim

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Geçen yıl,
    3. Çeyrek Net kar:70 milyon tl
    4. Çeyrek Net kar:85 milyon tl

Dönemsel fark: %15

Bu yıl,
    3. Çeyrek Net kar:246 milyon tl
    4. Çeyrek Net kar: ?????????

2017 ile aynı oranda artış varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 282 miyon 2018 Net karı 745 milyon tl

3. çeyreğe göre hiç artış olmadığını varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 245 miyon 2018 Net karı 708 milyon tl

3. çeyreğe göre %15 azaldığını varsayarsak,
    2018 4. dönem net karı 202 miyon 2018 Net karı 671 milyon tl yapıyor.

Tabi bu hesaplar düz mantık bakkal hesabı. Rakamları etkileyecek bir çok faktör var ama bana göre diğer faktörler (Net döviz pozisyonu ve ana ortağa vermiş olduğu 650 milyon tl nin faizi vb.) net karı olumlu etkileyebilecek faktörler.
    değerli balıkadam ve analizleriyle topiğe emek veren tüm ortaklara tşk ederim,kafama takılan bir durum var belki irdelenmiştir ama ben bulamadım,vesbe 650 milyon vestele borç veriyor vestelde vesbeye faiz ödüyor,ama vesbe yatırım için gidip kredi çekiyor oysa vestele verdiği kendi parasını kullansa sıfır borçlu bir şirket olacak,bankalara da faiz ödemeyecek,vestel madem faizli borç alıyor neden doğrudan bankadan değil de vesbeden alıyor parayı ve burayı da sıkıntıya sokuyor bu çok mantıksız geldi bana,ha eğer vesbeden aldığı paranın faizini piyasadan düşük tuttularsa bu halka açık bir şirketin parasını hortumlamak olmuyor mu bu büyük suç,eğer şirketi borsaya açmışsan böyle konularda da yatırımcıya karşı sorumlu olmaları gerekir,parayı vestel ve ana ortak kullansın ama verdikleri faizin fazlasını vesbe bankalara ödesin saçma ve artniyetli işler gibi geldi bana,eskiler şirketi bizlerden daha iyi tanıyanlar olarak bu durumlar için yorumlarınız nedir merak ediyorum

Sayfa 337/883 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387437837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •