Sayfa 338/919 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 2,697 - 2,704 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alıntı Originally Posted by Usta Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Bugun biraz gecmise yolculuk ettim. Sirket gercekten cok zor badireler atlatarak bugunku duruma gelmis. Ozellikle Iran satislarindaki sikintilar zamani sirket cok zor zamanlar gecirmis. Patronlar hisselerini azaltirken, bazilari neredeyse tamamini satarken, sirket calisanlari da ellerindeki hisseleri artirmislar. Bu sirketin gelecegine guvenden de kaynaklanabilir, ya da calisanlar olarak sirkete destek cikalim, batmasin dusuncesiyle de olmus olabilir. Baska sebeplerden de olabilir elbet: calisan motivasyonunu saglamak gibi.

19 Ocak 2012 Lutfi Yenel 2.46 lira fiyattan 412210 adet satis
    19 Ocak 2012 Ahmet Sefik Ongun 2.46 lira 190261 adet satis
    19 Ocak 2012 Halis Osman Erkan 2.46 lira fiyattan 203836 adet alis
    27 Agustos 2012 Lutfi Yenel ...............1,51 lira fiyattan 172822 adet satis
    27 Agustos 2012 Ahmet Sefik Ongun...1.51 lira fiyattan 496574 adet satis
    27 Agustos 2012 Fuat Altioglu ............1.51 lira fiyattan 57074 adet alis
    27 Agustos 2012 Halis Osman Erkan ...1.51 lira fiyattan 142685 adet alis
    7 Aralik 2012 Ahmet Sefik Ongun 1.16-1.34 araligindan 1107111 adet satis
    17 Ocak 2013 Lutfi Yenel 1.14 lira fiyattan 474538 adet satis
    17 Ocak 2013 ....Fuat Altioglu............1.14 lira fiyattan 57074 adet alis

Cok fazla calisan alim yapmis, ben sadece su an bizim ismini bildigimiz bazilarini yazdim. Lutfi Yenel'in sonraki yillar azar azar daha yukari fiyatlardan alimlari var ama tabi sonuc olarak lot olarak hissesi azalmis.

Gecen hafta yuvarlak olarak 67-70 araligindan 50bin adet civari satis yapan Fuat Altioglu'nun maliyet 2012 ve 2013 te ortalama 1.33 lira. Yani 8-9 yil icerisinde TL bazinda 50 kat civari, dolar bazinda ise 12 kat civari artis var.

Calisan/ortak satimlarini, sirketin geleceginde o buyume potansiyelini gormuyor sekilde degerlendirmek indirgemecilik olacaktir. Bu, ihtimal dahilinde olabildigi gibi, bunun bir cok farkli sebepleri de olabilir. Kaldi ki, 4 sene sonra, sirketin globalde ilk 5e girmesi gercekten cok zor, ve yazilim alanindaki riskleri uzun vadede ongorebilmek cok cok zordur. Rekabet ettiginiz sirketler, sizin 40-50 katiniz ar-ge ve pazarlamaya harciyorsa, haritadan silinmemis olmaniz bile aslinda cok buyuk is basardiginizi gosterir. Hal boyle iken, ben, insanlarin, boyle belirsizlikte risk azaltmasinda bir tutarsizlik gormuyorum.

Ama sunu da soylemeden gecemeyecegim: Sirket calisanlari, ellerinde o kadar veri ile, 4 sene sonrasini goremezken, bizler, sadece senede 1 adam gibi gelen bilancodaki bilgilerle 4 senedir beklerken, bu seneki bicilmis faaliyet raporunda o bilgilerden de yoksun koru korune, anlamsiz bir sadakatle bekliyoruz. Simdi, eger 4 ceyrek daha bilgisiz kalinirsa, bu sig hissenin fiyatlarina ne sekilde indir-kaldir yapabileceklerini tahmin etmek zor degil. Bilemiyorum ama sanki bunlari haketmiyoruz gibi geliyor bana. Biz, guvendik demek istemiyorum ama kesinlikle guvenmek istedik.

Bazen kendi kendime saka yapiyorum artik, global 5 hedefi, acaba Gartner review sonuclarina gore mi kastediyorlar diye. O hale geldik yani. Birileri hatirlatabilir mi acaba, ilk 5e girmek icin hasilatin en az 50 milyon dolar olmasi gerektigini, ve sorabilir mi, eger bir kac ay once tvlerde denildigi gibi hedefte bir sapma yoksa, dolar uzerinden dusen hasilat ile, bu hedefe nasil ulasmayi dusunuyorlar..Bir baska aci saka yapiyorum sonra kendi kendime: Diger sirketler Cyber tarafindan yutulur, yok edilir de, biz de aradan 5. ci oluruz diye mi dusunuyorlar acaba..

Dusen hasilata kizmiyorum, olabilir, bazi seyler zaman zaman ters gidebilir, toparlanilabilir. Bu sene tv lara da cikildi, mesajlar verildi. Ama, hedefte bir sapma yok deyince, gercekten, hasilat dusse bile, sonraki yillar toparlayip daha buyuk atak yapacagiz seklinde mi anlasilacagini dusundunuz?

Neyse, susayim..diyecek cok sey var da..

Yatirim tavsiyesi degildir
    Bir de soyle bir duzeltme yapayim. 6 Temmuz 2012'den onceki alimlar, bedelsiz bolunmesinden once. Dolayisi ile, o lot sayilarini 1.75 ile carpip, yeni lot sayisi bulunabilir. Diger bir deyisle, mesela Halis Osman 2.46'dan 200 bin kusur adet lotu, su anki cevirme ile aslinda 350 bin lot olarak ve 2.46/1.75=1.40 lira maliyet ile alinmistir.

2. Yemeksepeti: Kullanıcıların hesap bilgilerinin bir kısmı siber korsanlar tarafından ele geçirildi

https://t24.com.tr/haber/yemeksepeti...cirildi,941934

3. Şimdi çıkıp açıklama yapıyorlar hacklendik diye. Zamanında siber güvenlik yazılımı alın diyenlere kulak asmamışlar.

Çoğu şirket bu kafada. Maliyet artmasın. Sonuç bu.

Kront'un değerini herkes anlayacak zamanla.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Şimdi çıkıp açıklama yapıyorlar hacklendik diye. Zamanında siber güvenlik yazılımı alın diyenlere kulak asmamışlar.

Çoğu şirket bu kafada. Maliyet artmasın. Sonuç bu.

Kront'un değerini herkes anlayacak zamanla.
    Simdi kendi kendime beyin firtinasi yapiyorum, Single Connect -hacklenmeye degil de- bilgilerin calinmasina engel olabilir miydi diye. Tahmin ediyorum, gecen seneye kadar engel olamayabilirdi, ama bu sene sifrelerin yaninda verilerin de maskelenmesi ozelligi gelistirildiginden, sanirim adres ve telefon numaralari ele gecirilemeyebilirdi, aynen yemeksepetinin yaptigi aciklamada sifrelerin maskeli halde ele gecirilmis olmasi gibi. Yani maskeli ele gecirilen sifrenin bir anlami olmadigi gibi, maskeli ele gecirilen verinin de ele gecirilmesi bir anlam ifade etmeyecekti.

Peki, adres ve telefonlar maskelenirse, maskelenmis bilgilerle, sistem eslestirme yapabilir mi? Yani arastirmayi, maskeli anahtar sozcuklerle yapabilir mi? Sonra cikan sonuclari, maskeyi kaldirarak sadece ilgili restorant ve kisilere iletebilir mi..

Ben alani bilmiyorum ama verilerin maskelenmesi gelistirildi denilince sanki bu da mumkunmus gibi geliyor bana..

Alan cok genis ve yeniliklere, gelistirmelere pek acik.

5. krontu elden cikarali oluyor baya ama basligi takip ediyorum. krontun single connectini de 3 farkli firmada kullandim. yemeksepetinin bilgilerinin calinmasi isi krontun engelleyebilecegi bir sey degil muhtemelen. bu tarz bilgiler databaselerde tutuluyor, siz yemeksepeti arayuzunden (front-end) login olurken, arkada bir backend uygulamasi sizin username ve passwordunuzu aliyor, sonra da databasei sorguluyor bu adam gercekten var mi ve password dogru mu diye. bazi zamanlar bu backend uygulamasindaki olasi aciklar, databasede baska sorgularin da kosturulabilmesine ve o bilgilerin de gorulmesine olanak sagliyor. burada database icine bir sey eklenmiyor dikkat ederseniz, backend uygulamadaki acik ve database dilindeki cesitlilik ile yapiliyor.

bana gelen mailde sifre sha256 ile maskelenmis diyordu. yani cok kirilmasi mumkun degil kolay bir sifre koymadiysaniz. ayrica veri maskelemekte bir sey yok. isterseniz telefon numarasini, adresi her seyi maskeleyebilirsiniz. sorun bunun kaynak tuketimini arttirmasi. dusunun ki kullanicinin adresini maskelediniz, adam her siparis verdiginde, ya da adresinin gozuktugu her sayfayi yenilediginde bu adamin adresi decrypt edilecek ki son kullaniciya kendi adresi gozuksun. milyonlarca abonesi ve siparisi olan bir sistem icin bu tarz cok fazla sorgulanan bilgilerin maskelenmesi kullanisli degil.

siber guvenlik gercekten cok genis bir alan ve sirketler emin olun siber guvenlige yatirimi hizlandirdilar. cunku maddi kaybi cok fazla. ancak krontun urunune gelene kadar daha yamanmasi gereken cok daha ciddi sorunlar var sirketlerde. herhangi bir sisteme girmeden de bir websitesini saatlerce down edebilirsiniz. kront burada bunun icin ayri bir cozum suna o ayri. ama single connect cok spesifik bir urun, ve siber guvenlik sorunlarinin cok azina cozum olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by sasa_mania Yazıyı Oku
    krontu elden cikarali oluyor baya ama basligi takip ediyorum. krontun single connectini de 3 farkli firmada kullandim. yemeksepetinin bilgilerinin calinmasi isi krontun engelleyebilecegi bir sey degil muhtemelen. bu tarz bilgiler databaselerde tutuluyor, siz yemeksepeti arayuzunden (front-end) login olurken, arkada bir backend uygulamasi sizin username ve passwordunuzu aliyor, sonra da databasei sorguluyor bu adam gercekten var mi ve password dogru mu diye. bazi zamanlar bu backend uygulamasindaki olasi aciklar, databasede baska sorgularin da kosturulabilmesine ve o bilgilerin de gorulmesine olanak sagliyor. burada database icine bir sey eklenmiyor dikkat ederseniz, backend uygulamadaki acik ve database dilindeki cesitlilik ile yapiliyor.

bana gelen mailde sifre sha256 ile maskelenmis diyordu. yani cok kirilmasi mumkun degil kolay bir sifre koymadiysaniz. ayrica veri maskelemekte bir sey yok. isterseniz telefon numarasini, adresi her seyi maskeleyebilirsiniz. sorun bunun kaynak tuketimini arttirmasi. dusunun ki kullanicinin adresini maskelediniz, adam her siparis verdiginde, ya da adresinin gozuktugu her sayfayi yenilediginde bu adamin adresi decrypt edilecek ki son kullaniciya kendi adresi gozuksun. milyonlarca abonesi ve siparisi olan bir sistem icin bu tarz cok fazla sorgulanan bilgilerin maskelenmesi kullanisli degil.

siber guvenlik gercekten cok genis bir alan ve sirketler emin olun siber guvenlige yatirimi hizlandirdilar. cunku maddi kaybi cok fazla. ancak krontun urunune gelene kadar daha yamanmasi gereken cok daha ciddi sorunlar var sirketlerde. herhangi bir sisteme girmeden de bir websitesini saatlerce down edebilirsiniz. kront burada bunun icin ayri bir cozum suna o ayri. ama single connect cok spesifik bir urun, ve siber guvenlik sorunlarinin cok azina cozum olabilir.
    Aydınlatıcı bilgi için teşekkürler. Benzeri bilgilendirmeleriniz çok faydalı olacaktır. Teşekkürler

Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asl yatırım tavsiyesi olamaz....
    Yazdıklarım ve Çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen kendimi geliştirmek adına karalamalardır.

7. Tesekkurler sayin sasa_mania

Sayfa 338/919 İlkİlk ... 238288328336337338339340348388438838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •