Sayfa 34/71 İlkİlk ... 24323334353644 ... SonSon
Arama sonucu : 567 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Dolar Kuru İner de Çıkar da...

1. Bu arada ben sana OBO nun ne demek olduğunu da içeriden anlatim..

Malı yüklenirsin..Bir noktadan satmak gerekir..Buna sol omuz denir..

Bazı durumlarda (piyasa yapıcınında işine gelir) bu yükselen trend i kaçıran ah vah cılar senin bir yerden mal yıkmanı aç kurt misali izlemektedirler..

Senin satışın ile gevşeyen piyasada bu aç kurt!!! ların devreye girmesi ile (senin de satışı kesmen tabi) fiyatlar yeniden yükselir..Bu yükseliş savrulma yapar (işine gelir) ve ilk tepenin üzerine çıkar..

Fakat sen buraların satış yeri olduğunu düşündüğünden (fiyat da daha yukarıda katmerli kar) bir daha yüklü satışa geçersin..Neden satış yeri olduğunu düşünmen senin elindeki verilere göredir..

Aç kurtlar!!! şaşkındır..Fakat sakin kalmaya devam ederler..Satmazlar..Bu yüzden fiyat da boyun çizgisine BİR daha gelir..

Bu arada zaman da geçmiştir..

Hem aşağıda bekleyen aç kurtların sayısı azalmıştır hemde grafik biraz yataya bağladığından iştah azalmıştır..

Bu durumda ya sen son sorti için yada 2. grup daha az aç kurtların alıma geçmesi ile fiyatlar yeniden yükselir..
    2. tepeyi (baş) geçerse zaten OBO bozulur gider..Sol omuzu geçerse çarpık OBO ihtimali olabilir..

Ama istek ve iştah fazla olmayınca fiyat biraz daha zıplar..
    Piyasa yapıcı da bunu SON çıkış olarak görür ve malın hepsini kusar..

1. ve 2. grup kurt şöförsüz kalırlar..

Boyun çizgisi kırılır..

Panik başlar..

OBO budur...
    Son düzenleme : gundwane; 06-04-2017 saat: 11:56. Sebep: sol sağ düzeltmesi..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

1. ve 2. grup kurt şöförsüz kalırlar..

Boyun çizgisi kırılır..

Panik başlar..

OBO budur...

Sen fazlaca kuzu okuyorsun...

Hatta topiğine bile yazıyorsun..

Hadi oraya git...

Ya teknikten anlamam demeyeceksin.. Ya da teknik öğretmeye çalışmayacaksın.. Seçimini sen yap, ona göre konuş.

Ya kuzu ,.. ya da DeliKAN, SunShine, BaBo, casaubon, KMX, GVA, JAKO vb.. vb... Seçimini sen yap, ona göre konuş..

3. Teknik analizce inanmam..(hele son yıllarda)

Neden inanmam..

Teknik analiz nedir..

Teknik analiz piyasa yapıcının (yok eğer tamamen akılcıl hiç bir bireysel yatırımcının etkilemesinin imkansız olduğu bir piyasa olduğunu düşünüyorsan yatırımcıların genel ruh hali be beklentileri diyelim...buna piyasa deniyor..ama ikimizde bunun böyle olmadığını bilmiyoruz demi) maliyet ve kar alma noktalarıdır..

Misal OBO da boyun çizgisi neyi temsil eder..
    Piyasa yapıcının bu fiyatın altına extreem bir durum olmadıkça mal vermek istemediğini temsil eder..Orası piyasa yapıcı için malı kusma karı alma noktasıdır..

Bu yüzden bu nokta kırıldığı anda aslında şöförün çoktan atladığı satış yapanların aç kurtlar!!! olduğu ortaya çıkar..

Bu durumda bazı piyasa yapıcılar piyasanın çeşidine göre aşağı yönde de katalizör (açığa satış dedikodu yayma metotları ile) olabilirler..

Fiyatlar iyice gebersin maksat..

Şimdi senin OBO nda 3.60 ları 2 aralık günü gören dolar 2.90 3.60 çok sert hareketnin düzeltmesi olarak 3.33 lere kadar falan gevşedi..Aşağıdan alan aç kurtlar!! (ki bence öyle değil bu yeni bir ciddi alım dalgası idi) fiyatı bu sefer oradan 3.90 a çektiler..

MB nın devreye gireceği artık belli olunca da satışa geçildi..

Nereye değdi..

2 aralık zirvesi..

Oysaki sol omuzun altı nerede idi 3.30..

Buradan ne sonuç çıkıyor..

3.30 3.90 hareketini çektiren ile 2.90 3.60 hareketini çektiren aynı grup..Yani hala malda ve beklentililer..

Satışa yönelmemişler hiç!!!!

Dikkat buraya...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    He kardeşim heee...

Hadi bak işine..

Göster grafiği dedin... Susacam dedin..

Gösterdim..

Susmadın..

5. Ben kuzuyu da okurum koyunu da okurum senide okurum..
    Herkesi okurum..Tekniğe de inanmam..Şöyle bi göz ucu ile bakar geçerim..
    Sığ piyasalarda insider piyasalar da teknik sadece ve sadece senin aleyhine çalışır..
    2 kazanırsın 3 kazanırsın kendine güvenin gelir..
    koku alma duyguların kapanır algıların kapanır..
    tamam dersin..
    ertesi gün yüklü girersin ..çünkü çizgilerin evet go time der..herşeyi de kapamışsındır..

3 haziran 2013 günü yaşanır..

Batarsın..

Teknik budur..

Neyse uzatmayalım..Rahatsızlık verdik diğer okuyucular..Kendi adıma özür..

Son olarak belirtim..

OBO n YANLIŞ...

Acı olan ne biliyor musunuz..

Ben adamın analizine yükleniyorum.

O benim kişiliğime şuyuma buyuma..
    Mahalle kabadayısı ağızları..
    Çok acı..

Memleket ne yazıkki bu halde..

En tepeden en dibe..

6. Öncelikle tartışma amaçlı değil, bilgilendirme amaçlı yazıyorum. Bildiklerinize ekleme yapmanız gerek.Klasik obo da volüm olmazsa olmazdır. Her obonun trende göre oluşma ihtimalleri vardır. Bakınız https://www.amazon.com/Encyclopedia-.../dp/0471668265
    Derinliksiz bir hissede klasik obo/tobo olabilir. Tabi tahta yapıcının onayladığı durumlarda. Ancak algoritmalar işe karıştığından beri klasik tanımlar yetersizdir, şöyle nizami bir obo/tobo mümkün mü. Hele ki global işlem gören paritelerde.
    Ucube obolar/tobo lar bir çok yerde QM formasyonu , yarım elmas formasyonları ve başka adı konulmamış sıkışma alanları olarak ortaya çıkabilmekte.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Ben kuzuyu da okurum koyunu da okurum senide okurum..
    Herkesi okurum..Tekniğe de inanmam..
    Sığ piyasalarda insider piyasalar da teknik sadece ve sadece senin aleyhine çalışır..
    2 kazanırsın 3 kazanırsın kendine güvenin gelir..
    koku alma duyguların kapanır algıların kapanır..
    tamam dersin..
    ertesi gün yüklü girersin ..çünkü çizgilerin evet go time der..herşeyi de kapamışsındır..

3 haziran 2013 günü yaşanır..

Batarsın..

Teknik budur..

Neyse uzatmayalım..Rahatsızlık verdik diğer okuyucular..Kendi adıma özür..

Son olarak belirtim..

OBO n YANLIŞ...
    En son 2000'de battım.. Çok şükür bir daha da batmak bir yana, kayıp bile yazmadım..

2000'de niye battım..

Duygularımla yatırım yaptım da onun için.. İzmir güzel şehir, bir gün İzmir'de yaşarım diyordum hep..

32.000 lot EGHOL'üm var şimdi... Basmane'deki kurbağalı çukurun ortağıyım..

Ama sonra akıllandım.. Bu piyasada AYI, BOĞA, TİLKİ, KUZU, KURT, TAVŞAN, TOSBAA, SAZAN falan olmayacakmışsın... HOROZ olacakmışsın HOROZ..

Not: Benim Muhtemel OBO'm yanlışsa, dediğim gün yanlışımı ortaya koysaydın değeri olurdu bu dediğinin.. Artık dediklerinin hiç bir değeri yok..

8.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    İkinizin obo dediğinden haberim bile yoktu..
    Lafım açık açık dudu ya idi..

Dolarda bi hedef vermiş miş oraya nasıl geleceğini görecek mişiz..??Nedir hedef onu da bilmiyorum ama 3.60 larda herhalde hala gelemedi idi..Daha aşağılarda olmalı..

Ama siz 2 niz de OBO dedi iseniz muhtemel veya değil..Gösterirsiniz grafikte..
    Ben teknik analize göre yorum yapmam..

Teknik analiz saçmalıktır..

Günlük canlı fiyat izlemek ve çapraz referans ile yorumlamak çoğu zaman yeterlidir..Alıyorlar satıyorlar belli olur

Yoksa her teknikçi bi yerlerden mutlaka bir çizgi çeker..Mutlaka bir yerlere değer..

Adeta analizi fiyata değil fiyatı analize (zorla) uydururlar..

Geçiniz...

not..Kötü bir laf da ettiğimi sanmıyorum..OBO iddiasında bulunanlara sağınızdan solunuzdan obo uydurmayın dedik..İspatlayın dedik..Neden hemen tipler mipler gibisinden aşağı layıcılı (böyle mi yazılıyor bu yaa ) yorumlarda bulunuyorsunuz anlamadım..Yok cevap vermek değmez miş de şuymuş buymuş...Nasıl bir yaklaşım tarzıdır..Kimsiniz siz..Kimse eleştiremez mi sizi..Haaa birde arkadaş hemen büyüklük olayına girmiş..benim karım senin topam paranı ezer..
    neyseeeee...
    imzaladim dediklerini

Sayfa 34/71 İlkİlk ... 24323334353644 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •