Sayfa 34/1003 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 265 - 272 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani bence de günübirlik dolar hareketinden yararlanmak için viop dolar kontratı ya da serbest dolar çok daha doğru alanlar olabilir. yatırım fonlarını bu tür 2-3 günlük vadelerden uzaklaştırmak gerek.
    İpv tdg vb gibi olanlar nasıl değerlendirmeli

2. usd/try'de 200 günlük EMA 7,10dan geçiyor. 2018deki muhabbette de yüksek faiz artışı zirvedeyken yapılmıştı ve dolar 200 günlük EMA'nın kısa süre hafif altına inip tekrar üstüne çıkmıştı. Bu nedenle yarınki karardan sonra dolar 7,00nin altına inerse bu iş bana göre değil der ve 1+1 ev alıp kiraya veririm ya da arsa alırım. mart 2020nin başından beri gelen yükseliş trendi geçen hafta kırıldı. 8,05 gibi trend çizgisine çarpıp düşcekse de öyle düşmesini beklerdim. öyle olmadı. direk düştü ve tekrar yaklaşamadı. bu nedenlerle 200 puan artış yapılıp faiz ile enflasyonun eşitlenmesini ve doların 8-8,05 civarına gelmesini bekliyorum.

3. Ben maksimum 300 puan bekliyorum.

4. Şunu da düşünmek lazım
    Kurun aşırı düşmesi de olumsuz.
    Cari açık vs.
    En doğrusu 7,50 civarında uzun süre sabit tutabilmek olacak.

5. Nnf +1.48 getirmiş, yine endeksin oldukça gerisinde kalmış.

6.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Nnf +1.48 getirmiş, yine endeksin oldukça gerisinde kalmış.
    Yani zaman zaman geride kalmasını anlayabiliyorum, bundan daha doğal bir şey yok, sürekli endeksi geçemez. Ama twitterda hala ''bu ara başarısızız, öngöremedik'' demek yerine, marketler yürüdü, havacılık yürüdü, bankacılık yürüdü diye bahaneler bulmaları çok can sıkıcı hakkaten.
    Şu 5 yılda neler neler yürüdü , neler geri çekildi, ama hem tkf hem mac, ne yürüdüyse orada yerini çoktan almıştı. Zaten iyi fon ile kötü fonun farkını bu yaratıyor.
    Bir de hiç bir fonda olmayan saplantılı fanatik bir kitle yaratmışlar, tuhaf bir şekilde taraftar gibi bir güruh oluşmuş, gık dedirtmiyorlar kimseye. Bunlar bahane değil yazdım diye özelden yemediğim küfür kalmadı twitterda. Sildim.
    Hisselerde olur ya evladı gibi sahiplenen adamlar, fonlarda da başladı bu tür şeyler.
    Yani bende de var ama 'geçen ay iyiydi, bu ay kötü' demenin nesi kötü, kötü işte. Bu ay kötü. Bunda ne var.
    Yine de bence hala en iyi 3.hsyf. En azından öyle kalır umarım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani zaman zaman geride kalmasını anlayabiliyorum, bundan daha doğal bir şey yok, sürekli endeksi geçemez. Ama twitterda hala ''bu ara başarısızız, öngöremedik'' demek yerine, marketler yürüdü, havacılık yürüdü, bankacılık yürüdü diye bahaneler bulmaları çok can sıkıcı hakkaten.
    Şu 5 yılda neler neler yürüdü , neler geri çekildi, ama hem tkf hem mac, ne yürüdüyse orada yerini çoktan almıştı. Zaten iyi fon ile kötü fonun farkını bu yaratıyor.
    Bir de hiç bir fonda olmayan saplantılı fanatik bir kitle yaratmışlar, tuhaf bir şekilde taraftar gibi bir güruh oluşmuş, gık dedirtmiyorlar kimseye. Bunlar bahane değil yazdım diye özelden yemediğim küfür kalmadı twitterda. Sildim.
    Hisselerde olur ya evladı gibi sahiplenen adamlar, fonlarda da başladı bu tür şeyler.
    Yani bende de var ama 'geçen ay iyiydi, bu ay kötü' demenin nesi kötü, kötü işte. Bu ay kötü. Bunda ne var.
    Yine de bence hala en iyi 3.hsyf. En azından öyle kalır umarım.
    Banada sosyal medyadaki söylemleri samimi gelmiyor.Küçük yatırımcı gibi hisselere uzun vadeli yatırım yaptıklarını söýlüyorlar.Ancak fona yatırım yapanlar endeks getirisi ile kıyaslar endeksten az getiri elde edersen yatırımcı fona satış verdiğinde uzun vade düşündüğün hisseleri mecbur satarsın.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Banada sosyal medyadaki söylemleri samimi gelmiyor.Küçük yatırımcı gibi hisselere uzun vadeli yatırım yaptıklarını söýlüyorlar.Ancak fona yatırım yapanlar endeks getirisi ile kıyaslar endeksten az getiri elde edersen yatırımcı fona satış verdiğinde uzun vade düşündüğün hisseleri mecbur satarsın.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Endeksi geçmediği müddetçe uzun vadenin hiç bir önemi yok aslında dediğiniz gibi. 20 yıl taşısan endeksin reel getirisi yok, endeksi geçemedikçe hiç bir anlamı yok benim gözümde, ama henüz yeni ve şimdilik çok kötü gitmiyor bakalım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 34/1003 İlkİlk ... 2432333435364484134534 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •