Sayfa 342/498 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442 ... SonSon
Arama sonucu : 3978 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: SISE - Şişe Cam

kıvranıp duruyor yukarı gitmek için.haftaya 40 üzerine atmasını bekliyorum 38.80-39.50 arası bir kaç defa al ver yaptım bu hafta bundan sonra 42.50 de yine vermeye başlarım.

faiz indirimi kasım olmazsa aralık olur kanımca.bu yıl içinde indirim yapmaları lazım doları biraz yukarı sürmeleri gerek.zira dolar seneyi 38 liradan kapatsa bile %10 artması lazım 2 ayda.

38 lira olsa asgari ücreti 22 bin lira yaparlarsa 600 dolara yakın bir asgari ücret olur ki bu işverenlerin hiç hoşuna gitmez.

dolayısı ile aralık büyük olasılık ama kasımda olursa da benim için süpriz olmayan bir indirim bekliyorum.dövizde hareket olur biraz da borsaya yansır.o gazla biz de 50 liralara yolcu oluruz inşallah

bunların hepsii fikir jimnastiği olup YTD diye de ekleyeyim

2.  Alıntı Originally Posted by moza80 Yazıyı Oku
    kıvranıp duruyor yukarı gitmek için.haftaya 40 üzerine atmasını bekliyorum 38.80-39.50 arası bir kaç defa al ver yaptım bu hafta bundan sonra 42.50 de yine vermeye başlarım.

faiz indirimi kasım olmazsa aralık olur kanımca.bu yıl içinde indirim yapmaları lazım doları biraz yukarı sürmeleri gerek.zira dolar seneyi 38 liradan kapatsa bile %10 artması lazım 2 ayda.

38 lira olsa asgari ücreti 22 bin lira yaparlarsa 600 dolara yakın bir asgari ücret olur ki bu işverenlerin hiç hoşuna gitmez.

dolayısı ile aralık büyük olasılık ama kasımda olursa da benim için süpriz olmayan bir indirim bekliyorum.dövizde hareket olur biraz da borsaya yansır.o gazla biz de 50 liralara yolcu oluruz inşallah

bunların hepsii fikir jimnastiği olup YTD diye de ekleyeyim
    Moza Hc fikirler için teşekkürler! Evet bir kıvranma var, ay sonu yaklaşıyor kıvranması değilse veya beklenti üstü bir bilançoda olabilir gönlümüz tabi beklenti üstü bilanço.
    Fitch 30 Eylül 2024 raporundan alıntıladım.
    Average US dollar-Turkish lira rates of 33.52 in 2024, 38.17 in 2025, 42.17 in 2026-2027
    Tabi istedikleri ile olacaklar diye bakmak lazım, faizler içinde 2025 ilk çeyrek için düşürülmeye başlanması beklentisi de vardı.
    Fikirlerine ilave olsun diye paylaştım.

Bugün akşama doğru biraz ortam şenlendi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "BIST 50'deki açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendiriyoruz" dedi.*Muhtemelen bunun etkisi ile de önce bir yukarı alalım demiş olabilirler. Ama bu faizlerle eğer açığa satısı başlanırsa kim riske girer ki!
    Çok sopa oldu biraz nefes olur artık diye düşünüyorum, bir itnelik olmazsa tabi.. ytd

3. Döviz konusu hem iç piyasa için hem de ihracaat yapan şirketlerin rekabeti için biraz ıkıntılı. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen yine bıyık olmuş.
    Turizmle ilgili geçen sene rezervasyon yaptırmışlar yurtdışından ülkeye avroyu 40 olur diye hesap yapmış otelciler mi yoksa organizasyoncu mu ne ama olmadığı için biraz bu sene o kısım sıkıntı yaşamış zarar açısından.
    Önümüzdeki sene için kasım ayında rezervasyon doluluk oranları belirginleşmeye başlayacak fiyatlar yine abarmalı sanırım şimdiden! Lakin döviz artmazsa tatile gelirler mi kısmı var düşündürülen! Adam daha uygun coğrafyaları seçebilir daha ucuza daha uzun kalacağı yerlere gidebilir. Kaldı ki içerde artan maliyetler, personel giderleri vs ninde yükseltilmemesi gerek!
    Bu işler nasıl olacak! Bunca faiz yüksek tutuldu enflasyon sebepli eee düşürünce döviz yine sert yükselmeye başlarsa ne anladım ben bu işten!

Don kilot gibi pardon kişot gibi olduk.. ytd

4. Moza hc bu kısmı yazmışsın ya evet bu ilk etapta baktığımızda doğru
    (38 lira olsa asgari ücreti 22 bin lira yaparlarsa 600 dolara yakın bir asgari ücret olur ki bu işverenlerin hiç hoşuna gitmez.)
    Fakat bu yapılması planlanan zam 2025 ilk yarıyı ilgilendiriyor! Yani önümüzdeki senenin bilançolarıni ilgilendirecek. Bu seneki kurların içeriğinde olmayacak.
    Son çeyreği petrolün düşüşü ile enerji fiyatları tolere eder dolar stabil kalsa da!
    2025 ilk çeyreğinde asgari ücret zam gerçeklestinde personel maliyet giderleri artarken akbinde petrol ve enerji yine 2024 ilk çeyreğine kıyasla 2025 ilk çeyreği tolere eder kanımca.
    Şirketlerin kendi sektörlerindeki kullandığı emtia ve sektöründe canlanma var mi diye takibine geçeriz sonrasında..

Yani çeyreği kurtarma, ilk yarıyı kurtarma, yılı kurtama derkene günü kurtarmaya çalışıyoruz..

5. Yukarıda rezervasyon ile ilgili cümleler kurmusum ya şişe forumunda ne alaka denilebilir. Konunun akışı ile ilgili olaraktan yazdım. Döviz acisindan.
    Öyle ki konumuzla alakası yok gibi gorunsede turizm gelirlerinin dış borç katkısı için ekonomimiz açısından aslında oldukça onemi söz konusu. Dovizin ülkeye girişi sadece borsa ile olmuyor maalesef, bu sebeple de seneye turizm bizim için biraz önemli olacak.. ya enflasyonu düşürüp fiyatlarda abarmanin önüne geçilecek, ya da döviz yukarı alınacak. Döviz yukarı alınması kulağa hiç hoş gelmeyen konudur maalesef..

Maliyetleri kısmak domatesi biber ucuzlatmak, balığı soğanı bollastirmak, ucuzdan insan gücü çalıştırmak bu personeli barınma ortamını hazırlamak, refah seviyesini arttırmak, enerjiyi yenilebilirden kullanmak, zamanı tasarruflu ve akılcı kullanmak, suyu boşa harcamamak, eğitimli personel yetiştirmek veya eğitimli personel bulmak/kullanmak, liyakatlı, adil ve dürüst olmak.

Hangisi daha kolay, dövizi mı yukseltmek yoksa bu saydıklarım mı. Oooo bu konu çıkmaz sokağa çıkar... ytd

6. Sonra da diyorlar ki bana adam sürekli klip paylaşıyor. Ben paylasmayimda kim paylaşsın.
    Daha hak' tan hukuktan girmedim sadece liyakata kadar yazabildim..

Bu yüzden HAKtan dan itirazım var, gelsin.. ne diyim. Ytd
    https://youtu.be/rr-7kItvva4

7. Spenc subat mart ayinda bu sene turizm gelirlerinin cok iyi olmuyacagi dusunuluyordu
    Nisan ayinda 200 odali oteli olan bir arkadas ile konusmustum
    Soyledigi : 2024 Nisan ayinda yapilan rezervasyon 2023 Nisan ayinda yapilan rezervasyonun nerede ise 2 kati idi
    bizler 2025 i kotu beklesek 2025 de 2024 de oldugu gibi bir onceki yildan daha iyi gecer

Dovizi baskilama sebebleri zaten belli
    Nisan 2024 de $32.50
    bugun 34.30
    6-7 ayda %5.5 artmis
    7 aylik TL faizine %25 desek $ bazinda %20 guzel kazanc
    Suriyeliler yuvam hesap ile $ larina cok guzel faiz aldi pardon onlar kar payi diyordu

DDKKM icin su tarihte hesabinda para olmasi gerekiyor zorunlulugu var iken
    Yuvam hesap icin boyle bir zorunlulukda yoktu [nedendir bilinmez temmuz ayinda bunada kural getirdiler ya onceden hesabinda olucak yada yeni gelen para yurtdisi bankasindan gelmis olucak]
    istedigin dakika bankaya nakit ile git ve yuvam[DDKKM] actir
    TC kimlik nosu olan halka arzdan x adet geliyorsa
    Yabanci kimlik numarasi olanlara 5x 10x geliyordu

MA plakali arac ile trafik alkol kontrolune bile girmiyorsun
    Trafik polisi MA plakayi gorunce Yallah Yallah deyip durdurmuyor bile
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8. Hep HAKtan bahsedilmiş, hiç gelen KAPtan bahaedilmemis. Finansal varlık edinimi tamamlanmış icron. Ytd

Sayfa 342/498 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •