Ben aslında TAVHL ile ilgili düşünceleri merak ediyorum.AtatürkHL nı kapandıktan sonra şirketin karlılığında nasıl bir değişiklik olacak? Bir tahmini olan var mı? Girmemek için kendimi zor tutuyorum.![]()
Ben aslında TAVHL ile ilgili düşünceleri merak ediyorum.AtatürkHL nı kapandıktan sonra şirketin karlılığında nasıl bir değişiklik olacak? Bir tahmini olan var mı? Girmemek için kendimi zor tutuyorum.![]()
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sayın Cauti , daha önce işimden ayrılıp şimdi profesyonel portföyümü yönetiyorum demiştiniz. Şu anki durumunuzu bilmiyorum. Soracağım soruyu en iyi siz bilirsiniz.
Böyle kendi şahsi portföyünü yönetip , herhangi bir sosyal güvencesi olmayan,biten birisi ileride emeklilik ve sağlık hizmeti için ne tür bir sosyal güvenlik sistemine girebilir.
Asgari çalışma süresi tamamlanıp, gün koşulu mutlaka sağlanmalı bence...20 yıl tavandan ödenmiş çalışma günüm var..emeklilik için yaşı bekliyorum... sağlık için de SGK ya aylık ödenmesi gereken rakamı ödüyorum kendim ve ailem için...o rakamda oldukça makul zaten.
Ancak yeterli çalışma günü olmadığı için yaşlılık aylığı hak edemeyecek durumda olanlara, dışardan prim ödeyerek vs minimum da olsa bir emekli aylığı hak etmeye çalışmalarını öneririm.. yarin ne getirir bilinmez, kaza bela musibet eldekiler uçup gidebilir..az çok bir emekli maaşı mutlaka olmalı yaşlılıkta.
8-10-15 gibi prim ödemesi olan kişiler için ,
- Saglık ve emeklilik için isteğe baglı bağkur
-Bir tanıdık işyeri ile anlaşıp kendini işçi gibi gösterip prim ödemelerini kendin yapma ( Yasal degil )
Sizinki sağlık içi tamamlayıcı sigorta ödemesi sanırım.
Devlet güvencesi için başka alternatif yok heralde.
Adam trilyon degerinde parasını yönetiyor. Fakat sosyal güvenlik şemsiyesi altına giremiyor.
Bunun adi GSS sanirim.
Bir ara cok daha yuksekti.
Gelir testi filan yaptiriyordu millet.
Simdi herkese standart bir prim getirdiler secim oncesi 2 yil evvel.
Bizim sadece bir dairesi olan ve bundan baska hic bir geliri olmayan ihtiyar bir yakinimiz icin odedigimiz 450 TL primin farkini ise ic ettiler.
Dovlete fazla guvenmek dogru olmaz.
Kendi birikiminizi yapmak birinci onceliginiz olsun.
Artarsa para dovletin primini de odersiniz bir kucuk emekli maasi ve saglik hizmeti icin.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri