Sayfa 347/440 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397 ... SonSon
Arama sonucu : 3519 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    << Benner Döngüsü >> Görsele göre 2026 yılına kadar "AL" döneminde miyiz?

Samuel Benner, piyasa döngülerinin işleyişini içeren "Benner's Prophecies of Future Ups and Downs in Prices" (1875) başlıklı kitabını kaleme alıyor ve bu kitapta 1891 yılına kadar olan tahminlerini paylaşıyor.

Önemli bir noktanın altını çizelim. Ekteki "Periods When to Make Money" başlıklı görselde bulunan ve 2053 yılına kadar uzanan tahminler Samuel Benner tarafından değil; George Tritch tarafından oluşturulmuştur. Görsel ise bir başkasına aittir.

Görsel 3 döneme ayrılıyor: A) Panik B) İyi Zamanlar C) Zor Zamanlar

A) Piyasada panik vardır. Rasyonel olmayan fiyatlar görülür ve rasyonel olmayan alım-satımların yapıldığı yıllardır. Her 16-18-20 yılda bir gerçekleşir.

B) Fiyatların yüksek olduğu ve satıma geçilmesi gereken yıllardır. Her 8-9-10 yılda bir gerçekleşir.

C) Fiyatların düşük olduğu ve alıma geçilmesi gereken yıllardır. 2-5, 4-7, 3-6 yıllık döngülerdir. Yani, her 7-11-9 yılda bir gerçekleşir.

Grafiği yorumlayalım: 2023 yılı C noktasına denk geliyor ve bu nokta alıma geçilmesi gereken yıldır. Bu süreç 2026 yılına kadar devam edecek. 2026 yılında B noktasında olacağız ki bu da satıma geçilmesi gereken yıldır. Bir sonraki panik yılı 2019 yılından 16 yıl sonrası olan 2035'tir.

Bunu arıyorum bir saat oldu, sayın Rosense eklemişti bunu ona da selam olsun epeydir yok ortalıkta iyidir umarım.

2. Mayıs ve Haziran ayları sıkıntılı geçecek gibi ondan sonra yıl sonuna kadar bir yükseliş yaşanırsa değerlendirmek icap eder.

Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

2 yıl olmuştur eski topikte kaldı fiziki gram altın toplamaya başlanır diye yazmıştım üstad.
    Ama yazdıklarımız ya okunmuyor, yada anlaşılmıyor her defasında sepet yapmaktan da dem vuruyorum buralarda.
    Adın reşit sen de, sen işit hesabı.
    Grafikte üst bant 4500 tl, yıl sonuna doğru 5500 tl.
    Jeopolitik riskler ve dövizde ki yükselişler de hesabın içine girerse daha değişik olur.
    Çok haklısın Üstad...

Ben bile eski yazdıklarımı hatırlayamıyorum. Başkaları benim yazdığımı benden iyi hatırlıyor ve faydalanıyor. Çok konuya aynı anda bakınca işler iyice çorba olabiliyor...

Arada bir arşive bakmak gerekiyor...!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Mayıs ve Haziran ayları sıkıntılı geçecek gibi ondan sonra yıl sonuna kadar bir yükseliş yaşanırsa değerlendirmek icap eder.
    Ben hep önceden girmişimdir piyasaya...

Düşüşleri yaşar, sıkıntımı çekerim ki, kazanınca tadı çıksın...

Bir yandan da mecburen önceden giriyorum. Yüklü miktar alınca tahtacılar rahat bırakmıyorlar. Düşüşleri yaşayınca onlar da benden beter oluyorlar...!!!

Gerçi çok fazla bir düşüşe de yakalanmadım ama şu son düşüşte sağlık dolayısıyla ilgilenmeğim için birazcık zararım oldu...!!!

O kadarı da olsun. Sonucu görünce hepsi unutulur...

Bunu arıyorum bir saat oldu, sayın Rosense eklemişti bunu ona da selam olsun epeydir yok ortalıkta iyidir umarım.
    Bu döngüye göre yanlış görmüyorsam 2026 'ya kadar karada ölüm yok...

Ön safta yerimi aldık. Harekâta hazırız...

Bence çok fazla bir zamanı kalmadı...

Altında güzel vurgun zamanı, herkesi çekiyorlar. Bir şekilde alanları cezalandırmaları gerekir. Hep kazandırmazlar...!!!

XAUUSD...

Olur ya da olmaz bilemem ama bizim sisteme göre aylık bazda bu ay 13 yandı...!!!

Daha önceki 13 'lerde durmadan yoluna devam etmiş. Bu 2 defa oldu. Eğer bunu da geçerse o zaman ne olur düşünmek bile istemiyorum...

Belki altında 13 üzerine bir de 9 yapmak isteyebilir...

Geçmişinde genelde 9 'lardan sonra ciddi düzeltme yapmış gibi görünüyor...!!!

İşin ilginç yanı da bu ya:

Geçen ay aynı zamanda 9 'da yanmış durumda...!!!

Hedef: 3.398 $ gibi görünüyor...!!!

Sayfa 347/440 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •