orta vade 6,2x hedef
ancak ben 4,5x ve 4,15 bekliyordum. bakalım sabırlı olabilirsem oralara düştüğünde ekleme yapacağım, bu sefer yukarılardan almam inşallah hep çıkış başladı diye dayanamıyordum, inşallah yine aynı şeyi yapmam![]()
orta vade 6,2x hedef
ancak ben 4,5x ve 4,15 bekliyordum. bakalım sabırlı olabilirsem oralara düştüğünde ekleme yapacağım, bu sefer yukarılardan almam inşallah hep çıkış başladı diye dayanamıyordum, inşallah yine aynı şeyi yapmam![]()
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Bugünde Oyak yatırımın satışları devam ediyor, bir aydan beri satıyor ve çoğunluğu emeklilik fonlarına ait, alıcı ise genelde yatırım finansman, bugün hariç Çemtaş'da aynı şekilde oyak yatırım sattıktan sonra hareketlenmişti acaba artık sıra bizemi geliyor.
''Yatırım tavsiyesi değildir.''
bence düzeltme 5,25 de bitiyor ve yeni bir uzun yükseliş trendi başlayacak bu arada MACD nin haftalıkta sıfırı geçmesi gerekiyor. az kaldı gibi.
her ne kadar 4,15 çok çok düşük olsada özellikle bu bilançoya rağmen. ekim kasım ayı gibi endeksin 80 bin hatta 77 bin göreceğini (daha aşağı bile düşme ihtimali var haftalık/aylık kapatmamak kaydı ile) düşünüyorum. bu esnada tarman da milleti kandırmak için 4,15 i gösterecek.
https://www.tradingview.com/x/OAQYWfKB/
17 temmuzda ekran görüntüsü almışım. şimdilik ilk ok çalışıyor gibi ikinci ok daha başlamadı bence bugün yapılan düşüş tahminime göre silkme bu hafta genel olarak çıkacak ama haftaya hangi haber gelir kim kimin tavuğuna kışt der yada aslında saçma olupta hangi haber büyütülür bilmem ama genel olarak bu yolu izleyeceğiz gibi. millet hala bezmedi. bezene kadar güzel çıkışlar ve ardından çok sert satışlar. tabiii bunlar benim hayal ürünümdür. yeşil trend çizgisinin altında her 3-4bin altında alış yapıp ekranı kapatmak en iyisi. winter is coming. o 130 bin geçilecek. ama millet borsadan korkmaya başlamadı henüz. neyse kurallara uyalım YTD yi yapıştıralım. herkese bol kazançlar dilerim.
"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. asıl devrimci Atatürk'tür. Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım…" Fidel Castro - Habitat Toplantısı İstanbul 1997
Derinlik paylaşabilecek olan var mı?
Tşkler
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
henüz endeks düşüş yeni başlamışken arkadaşımın gönderdiği bir grafiğe göre 130 bin hedef vardı. o grafiği bulduğumda paylaşırım. onun hedefine göre bende geri çekilmeyi onun hedefine göre yaptım. ayrıca ekim/kasım aylarında endeks dolar grafiğinde 16,5 dolar yine trend çizgisi değme ihtimali var. hesap yaptığımda 4,84 olması gerekiyor 80 bin / 16,5 dolar. en çok bunun yüzünden kesin olmayabilir diyorum. dolar bu haftalarda 4,54 görmeliydi bana göre ama dün mb nın yaptığı hamle bu grafikleri çöp edebilecek bir hamle.
birde ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. kırmız oklar benim şahsi rastgele çizdiğim kısa vade bakmadım hiç sadece yapacağı hareketleri belirtmek içindi. 2 tane yatay siyah çizgi, shark formasyondan kalma çizgiler silmeyi unutmuşum. ilk kırmızı ok yukarı çıkıp kırmızı düşen trend çizgisine değecek yada en yakın yerden dönecek. pazartesi aslında baya yaklaştı, dün düştü ama daha çıkıp biraz daha yaklaşacak demiştim. bugün tekrar yükseliyor ama kırmızı çizgiye yaklaştıktan sonra ikinci ok ile birlikte sert bir satış bekliyorum. dün değilde bu cuma yada haftaya pazartesi gibi. bakalım.
Zaten o grafiği başkasından aldığınız kesin.Çünkü endekste bir düşüş olacak olursa hedef ilk etapta neresi belli.Ve o grafikteki yer değil.Bir diğer konu dip konusu karışık ama hedef konusu o çok net bu hedefte 5-6 dolardır.bu da 130 binlere denk gelmez.
Bir diğer konu İ.T nin uzmanlık alanıdır operasyon yaptığı hisseler hiçbir zaman endeksi iplemez.Endeks 120 olur 6 yı geçmez bir bakmışsınız endeks 90 binde uzaya gider.Kaldı ki yukarıda arkadaşlar yeteri kadar açıklamışlar bir çok şeyi.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri