Sayfa 348/410 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398 ... SonSon
Arama sonucu : 3278 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

Dün bu Benner döngülerine dikkat çekilince ben de biraz araştırma yapayım dedim:

Kendim BIST üzerinde test etmedi ama birileri S&P500 üzerinde araştırma yapmışlar. Ben de onu sizlerle paylaşmak istedim.

Sonuç olarak benim gördüğüm:

Her zaman AL/TUT yapan kazanıyor...

“Para Kazanma Dönemleriâ€nde sunulan teklifin performansına dair net bir resim elde etmek için, bunu al-ve-tut stratejisine (her zaman piyasada uzun pozisyon) karşı geriye dönük test etmemiz gerekir. Bu nedenle, üç strateji sunulmuştur:

C'de Al (Zor Zamanlar) ve B'de Sat (İyi Zamanlar)

Uzun döngülerde C'de satın al ve A'da sat (Panik Zamanları) ve kısa döngülerde B'de sat

Uzun döngülerde C'de satın al ve A'da kısa satış yap ve kısa döngülerde B'de sat

İlk strateji, yalnızca George Tritch'in broşüründe görünen kısa döngüler sırasında yatırım yapmak ve yalnızca uzun pozisyonlar tutmaktır (kısa satış yok). Ardından, ikinci strateji, uzun döngüler gerçekleştiğinde ve uzun döngüler olmadığında kısa döngüler sırasında yatırım yapmayı ve ayrıca yalnızca uzun pozisyonlar tutmayı açıklar. Son olarak, üçüncü strateji ikinciye benzer, ancak panik yılları ile zor zamanlar yılları (AC zaman dilimleri) arasına kısa pozisyonlar ekler.

Grafikte görülebileceği gibi, "Piyasada Zamanlama" fikri "Piyasayı Zamanlamaktan" çok daha iyidir. Açıklanan üç stratejiden, strateji numarası 2 en iyi performansı gösterir çünkü daha fazla zaman yatırımı gerektirir ve beklenen panik evrelerinde kısa pozisyonlar tutmaz. Ancak, 1904'te varsayımsal 100$ ile başlandığında, strateji 2 Nisan 2023'e kadar 5.432$'a ulaşırken, al-ve-tut stratejisi için bu 62.414$'dır. Bu, performansta 12 katlık bir düşüştür! Strateji 2'nin piyasa düşüşlerini, özellikle 1937, 2000 ve 2008'de, sınırlayabilmiş gibi görünmesine rağmen, genel performanstaki düşüş çok büyüktür.

1 ve 3 numaralı stratejilere baktığımızda, 3 numaralı stratejinin en kötü performansı gösterdiğini gördük. Bu sonuçlar, çok düşük bir isabet oranına sahip olduğu "Zor Zamanlardan Panik Yıllarına Performans" tablosundan elde ettiğimiz sonuçlar göz önüne alındığında şaşırtıcı olmamalı. 1 numaralı stratejiye gelince, dezavantajı piyasadan uzak kaldığı süre gibi görünüyor. Piyasa, II. Dünya Savaşı'ndan birkaç yıl sonra büyük bir yükseliş trendine girdiğinde, yatırım yapmamanın fırsat maliyetinin piyasa zamanlamasını seçmek için çok yüksek olduğu açıktır.

Sonuç olarak, George Tritch'in "Para Kazanma Dönemleri" tarihi piyasa çöküşlerine yakın bazı yıllara işaret ediyor gibi görünse de, onlara yeterince yaklaşmıyor. Bu sonuç, bir boğa koşusunun sonunun daha belirgin getiri zamanıyla çakışmasıyla ilgili olabilir. Dahası, birçok durumda piyasa dipten hızla toparlandı (Covid-19 borsa çöküşünde olduğu gibi) ve bu "panik yıllarına" dayanabilen yatırımcıları telafi etti.

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Bir de şöyle bir çalışma buldum. Elimizde bulunsun:

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

3. Danka hocam asel 132-133 sonrası beni aşar demiştin bugün orayı görüp geldi grafigi güncellemeniz mümkünmüdür. Selamllar

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. Efsaneyi hatırlayalım, borsacıların durumu...

https://youtube.com/shorts/8R3Uy1P-Fj0?feature=shared

3/5 hisseyle endeks yapmaya devam gerisi perişan...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

5.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

108 civarı destek oldu, kesikli çizgi 120, yeşil trend 122, 124.30 fibo var en yukarıda kanal üst bandı 132- 133 civarı.
    Ordan ötesi beni aşar.

Yeşil trend 124 üzerinde kaldıkça, kesikli çizgi 128 şu an olduğu yer, kanal üst bandı 140 tl.

6. Bu resimde üste bir trend ekledim, fibo seviyelerini sildim aylık pivot seviyelerini ekledim.
    132.6 pivot direncini geçebilirse üstte pembe trend ve pivot direnci 145 tl civarı.

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Bir de şöyle bir çalışma buldum. Elimizde bulunsun:

Bu tabloya göre al/ tut yapan kazanmış, tabi burada ABD enflasyonunu bu değerlerden düşmek gerekir üstad.

8.  Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Efsaneyi hatırlayalım, borsacıların durumu...

https://youtube.com/shorts/8R3Uy1P-Fj0?feature=shared

3/5 hisseyle endeks yapmaya devam gerisi perişan...
    Hoşgeldin Lütfü hocam işte buna endekis mühendisliği deniyor.

Sayfa 348/410 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •