-
"Ey zavalli akil! O zamana ait tek bir yurek carpintisini, o sanrinin tek bir anini bir defa daha yasasam ya! Ama hayir! Ben senin engin ve issiz denizinin kabarmis sularinda yuzuyorum ve son sampanyanin son kadehinin son kabarcigi da coktan yitmis, gitmis iste!" Adelbert von Chamisso, Peter Schlemihl'in Olaganustu Oykusu

"O traurige Vernunft! Nur noch ein Pulsschlag jener Zeit, ein Moment jenes Wahnes, – aber nein! einsam auf dem hohen, öden Meere deiner bittern Flut, und längst aus dem letzten Pokale der Champagner Elfe entsprüht!"
-
Jodie Foster, Mona Lisa'nin calinmasini anlatan bir film cekecek!

Jodie Foster, yonetmenlik kariyerine yeni bir film ekleyecek. Bu film ise Seymour Reit'in 1981 yilinda okuyucularıyla bulusturdugu The Day They Stole the Mona Lisa romaninin uyarlamasi olacak. Yani Jodie Foster, 1911 yilinda unlu Mona Lisa tablosunun calinma hikayesini sinemaya aktaracak.
https://www.comingsoon.net/movies/ne...ona-lisa-theft
-
Italyan ressam, heykeltras ve gravur sanatcisi Antonio (Benci) del Pollaiuolo’nun olum yildonumu (4 Subat 1498)
Ercole e Deianira (Hercules and Nessus, 1470)

Ercole e l'Idra e Ercole e Anteo, circa 1475
-
Italyan ressam Ridolfo del Ghirlandaio’nun dogum yildonumu (4 Subat 1493)
Allegoria (Allegory, 1498)

Annunciazione, 1515 circa
-
Iskoc sair Robert Blair’in olum yildonumu (4 Subat 1746)
Uc misli hosgeldin olum!
Acili ve kanayan cok sayida adimdan sonra,
Evimize gotur huzur icinde topraga gom
Bu uzun suren dilegimizdi topraktan

Thrice welcome Death!
That, after many a painful bleeding step,
Conducts us to our home, and lands us safe
On the long wish’d-for shore. Prodigious change!
-
Italyan ressam Pompeo Girolamo Batoni'nin olum yildonumu (4 Subat 1787)
The Triumph of Venice, 1737

Time orders Old Age to destroy Beauty, circa, 1746
-
Portekizli sair, roman ve oyun yazari, siyaset adami (João Baptista da Silva Leitão de) Almeida Garrett’in dogum yildonumu (4 Subat 1799)

“Ben siyasal iktisatcilara, ahlakbilimcilere soruyorum: Bir zengin yaratmak icin kac kisiyi sefalete, orantisiz calismaya, ahlaksizliga, asagilanmaya, cehalete, ustesinden gelinemez talihsizlige ve mutlak yoksulluga mahkum etmeniz gerektigini hesapladiniz mi?”
-
Hollandali ressam Jacob van Strij'in olum yildonumu (4 Subat 1815)
Two Boeiers and a Cat under Sail, second half of 18th century

Figures in a forest landscape, circa 1790
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri