Sayfa 349/751 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449 ... SonSon
Arama sonucu : 6002 madde; 2,785 - 2,792 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    https://twitter.com/drsinanogan/stat...7_c95peJRC-W1Q

Dikkat edin. Kız Kulesini bile götürmüşler
    Yaparsaaa.ahahahh

2. Endeks 5 dolar da olur daha üstüde. Bize düşen endeksi yukarıya taşıyacak beklentileri/ hikayeyi anlayabilmek….

2008 den sonra gelişmekte olan ülkelere deli para girdi. Bizim sepetteki ülkelerin hepsinin kredi notu arttırıldı.. sonra 2013 de QT ve haşırttt diye başlayan not indirim süreçleri( bknz.. G. afrika- rusya- brezilya- Türkiye vb.)

Ha burda siz endeks 5 dolara gidiyormuş gibi fiyatlanan şirkette kârda bekleyebilirseniz, çok ciddi alpha yaratmış olursunuz. Bireysel olarak bunu yapmak zor gerçekten…

Alka örneğini vereyim. Pandemi de haziran 2020 de falan 35-40m dolar piyasa değeri vardı. Cari değer 200m dolar oldu. Öyle Turco gibi de ,20 sent ordan ,90 sent sonra tektar ,25 sent YAPMADI…

3. https://twitter.com/yigitbulutt/stat...vMCaTLdYk5r_Rg

Yiğit Bulut borsacı ağzı ile “ Malınızı kaptırmayın yazlık sahipleri “ diyor. Avrupa dan göç dalgası başlayacakmış

4. https://twitter.com/wallstreetsilv/s...vMCaTLdYk5r_Rg

Her ne kadar Putin’ i sevmesemde, doların egemenliğini güzel özetlemiş… Fiziki varlıklar alın demeye getirmiş( hammadde- altın- enerji vs…)

5.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    İşbank çıkmış. Akbank'ta pozisyon azaltılmış sanki. Halkbank TSKB duruyor, kar satışı yapılmış olsa gerek %10 %5 kuralı gereği. Anadolu Hayat Emeklilik eklenmiş. Anadolu Sigorta'da ağırlık artırılmış olabilir belki. Pınar Et ve Pınar Süt ağırlık biraz artırılmış gibi. Geçen aydan bu aya değişiklikler bunlar gibi gördüm.
    İşbank bir ara iştirak değerlerinin bile altına inmişti… İşc alana , şişe- işgyo- ismen bedava 😂 Bazen bıktırsada, bu tarz iskontoları kaçırmamak lazım..

Benzeri Kchol içinde söylenebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Endeks 5 dolar da olur daha üstüde. Bize düşen endeksi yukarıya taşıyacak beklentileri/ hikayeyi anlayabilmek….

2008 den sonra gelişmekte olan ülkelere deli para girdi. Bizim sepetteki ülkelerin hepsinin kredi notu arttırıldı.. sonra 2013 de QT ve haşırttt diye başlayan not indirim süreçleri( bknz.. G. afrika- rusya- brezilya- Türkiye vb.)

Ha burda siz endeks 5 dolara gidiyormuş gibi fiyatlanan şirkette kârda bekleyebilirseniz, çok ciddi alpha yaratmış olursunuz. Bireysel olarak bunu yapmak zor gerçekten…

Alka örneğini vereyim. Pandemi de haziran 2020 de falan 35-40m dolar piyasa değeri vardı. Cari değer 200m dolar oldu. Öyle Turco gibi de ,20 sent ordan ,90 sent sonra tektar ,25 sent YAPMADI…
    Doğru diyorsunuz 5 doları bile üst sınır gibi görmemek lazım. Hem dolarda da enflasyon var hem de ülke ve sermaye piyasaları da büyüyor dolayısıyla elbette gün gelecek dolar bazlı yeni zirveler de olacaktır ama şu anda o kadar uzağız ki hayal etmesi bile güç malesef.

Fakat dediğiniz gibi hisse bazında oraları geçen şirketler de oldu. SISE çoktan geçti örneğin, THY TSKB vb. yaklaştı. Yine de bana böylesi denk gelmesi malesef. Bizimkiler dolar bazlı zirveden birkaç kat aşağıda işlem görüyorlar. Geleceğe dair ümit ve potansiyel için elbette iyi ve olması gereken bir şart, ama beklemenin de sonu gelmiyor bir türlü. Bankalardan diğer sektörlere aynı hareket yayılsa o para daha küçük şirketlerde çok daha büyük hareketleri de yaratır, ama izlediğim yayınlarda bazen soran oluyor, cevaplar genelde bankalardan sonra diğer sektör ve şirketlere yayılacağına dair beklenti olmadığı yönünde. Ben Naci Ağbal görevden alındıktan sonra tekrar banka almaya cesaret edemediğim için 2021 sonrası bu hareketi baştan sona kaçırdım. Sıra gelir mi bir ümit. Gelmezse de eski düzen iki ileri bir geri zamanla ilerlemeye devam ederiz herhalde.

7. https://twitter.com/schuldensuehner/...vMCaTLdYk5r_Rg

Alman devleti 3. sosyal yardım paketini açıklamış…

8.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Doğru diyorsunuz 5 doları bile üst sınır gibi görmemek lazım. Hem dolarda da enflasyon var hem de ülke ve sermaye piyasaları da büyüyor dolayısıyla elbette gün gelecek dolar bazlı yeni zirveler de olacaktır ama şu anda o kadar uzağız ki hayal etmesi bile güç malesef.

Fakat dediğiniz gibi hisse bazında oraları geçen şirketler de oldu. SISE çoktan geçti örneğin, THY TSKB vb. yaklaştı. Yine de bana böylesi denk gelmesi malesef. Bizimkiler dolar bazlı zirveden birkaç kat aşağıda işlem görüyorlar. Geleceğe dair ümit ve potansiyel için elbette iyi ve olması gereken bir şart, ama beklemenin de sonu gelmiyor bir türlü. Bankalardan diğer sektörlere aynı hareket yayılsa o para daha küçük şirketlerde çok daha büyük hareketleri de yaratır, ama izlediğim yayınlarda bazen soran oluyor, cevaplar genelde bankalardan sonra diğer sektör ve şirketlere yayılacağına dair beklenti olmadığı yönünde. Ben Naci Ağbal görevden alındıktan sonra tekrar banka almaya cesaret edemediğim için 2021 sonrası bu hareketi baştan sona kaçırdım. Sıra gelir mi bir ümit. Gelmezse de eski düzen iki ileri bir geri zamanla ilerlemeye devam ederiz herhalde.
    Açıkcası bende pek yanlara geleceklerini sanmıyorum… Birileri xbank ve viop üzerinden parayı GÖTÜRDÜ… Biz izledik maalesef.. Artık şirket veya sektörel beklentiler üzerinde durmak lazım.. Bakalım xulaştırma- xelektrik- xbank dan sonra kalan 4 ay da neyi alacaklar

Sayfa 349/751 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •