Sayfa 348/751 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon
Arama sonucu : 6006 madde; 2,777 - 2,784 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    İlginç olmuş. Ben de hesap mı çalındı diye düşündüm. Hiç tarzı değil böyle yazılar. Twitter'ı da bırakacağım demiş. Şirketten mi ayrılıyor acaba. Anlamadım garip geldi.

Borsa bir yerde illa ki düşecek ama düşene kadar ne kadar yükseleceğini kimse bilemeyince kim ne dese boş. Öyle ağırlık artır ağırlık azalt demekle de olmuyor. Ağırlık artıra artıra %100 ağırlıkla düşmeye devam etmek de var, ağırlık azalta azalta %0 ağırlıkla yükselmeye devam etmek de var işin ucunda. Ben fon+hisse+kredi, düşse de çıksa da sürdürülebilir bir bakiyeyle, yani aslında 1 ev 1 araba hariç tüm varlığım ve ödeme gücümle, 3 yıldır borsadayım. 3 gün ard arda taban gördüğüm de oldu, dolar bazlı %50 düşüş yaşadığım da oldu, ama en nihayetinde 3 yılın sonunda başladığım yerden fersah fersah ilerideyim. Dolayısıyla ben ağırlık falan azaltmam. Endeks 5 dolar olursa o zaman düşünürüm. Seçimden önce borsada ciddi bir düşüş olursa acımam arabayı da satar onu da koyarım. Niyetim ciddi
    Borsadan para kazanıldıkça dışarı çıkarılmazsa sonu sıfır olan oyundur.
    Yeterli pörtföy varken menkul yada gayrimenkul satarak daha çok borsaya sokmak hırs demektir.
    Kazanmanın sonu yoktur ve hırsın sonu felakettir.
    Bir abi öngörüsü olarak kabul et lütfen🙏

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Tskb satış potasında .
    6.cılıktan yükseliyoruz.
    Tskb yi koltuğundan edeceğizz

3.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Yeterli pörtföy varken menkul yada gayrimenkul satarak daha çok borsaya sokmak hırs demektir.
    Eğer borsadaki portföye dokunmayacak isem kısa sürede iyi prim yapmış hisseden çıkıp primsiz hisseye girmek yada yurt dışı borsalarına girmek benim stratejim dahilinde..

Yeni bir hisse alacağımda ne kadar yukseleceğinde öte en kötü senaryoda % kac düşebileceğini öngörmeye çalışırım..

Borsa eşittir risk yönetimi. Bizim gibi gelişmekte olan ülke piyasalarında, riski yönetemezsen batarsın.

4.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Tavsiyeler ve uyarılar için her zaman çok teşekkür ederim.

Ben kendi bakış açımı ve gerekçelerimi açıklamaya çalışayım, muhabbet olsun.

Borsanın uzun vadede alternatif yatırım araçlarından daha yüksek reel getiri sağladığına dair yurtiçinde ve yurtdışında birçok araştırma var. Bu nedenle ben borsadan para çıkarılması gerektiğini düşünmüyorum. Zamanlama yaparak gir çık ile yüksekten satıp düşükten alarak daha yüksek getiri sağlanılabileceğini düşünenler olabilir ama araştırmalar bunun da mümkün olmadığını söylüyor. Böyle borsa fonları da yok açıkçası. Deneyenlerin getirileri hep daha düşük. Borsa fonu dışında değişken fonlar var farklı varlık alokasyonları kullanan ama onların da uzun vade getirileri daha düşük. Durum böyle olunca ben ihtiyaç olmayan birikimin her daim borsada çalışan işleyen üreten şirketlerde kalması taraftarıyım.

Araba yarı şaka yarı ciddi, bana kalsa satarım aöa eşim istemiyor diye tutuyoruz. Pandemide 3000km yol yapmışız, yılda bir kez zorla servis bakımı var, kaskosu sigortası, hepsini geçtim sermayenin otoparkta yatması bana hep israf geliyor. Bu dönemde enflasyon ve düşük faiz nedeniyle araba fiyatları arttı ve bir yatırım gibi algılandı ama uzun vadede servet eritici etkisi olduğunu düşünüyorum. Her ailenin bir araba almasındansa toplu taşımadan daha konforlu bir araç paylaşım sistemi olsa veya günlük araba kiralama daha pratik olsa ihtiyaç duydukça araba kiralayıp kullandığın kadar ödemek, arabaya bağlanacak parayı borsadaki şirketlerde çalıştırmak uzun vadede daha yüksek getiri sağlar diye düşünüyorum. Gelgelelim özel aracın da bir konforu olunca ve ihtiyaç anında el altında olunca kolay kolay satılamıyor.

5.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Tskb satış potasında .
    6.cılıktan yükseliyoruz.
    Tskb yi koltuğundan edeceğizz
    İşbank çıkmış. Akbank'ta pozisyon azaltılmış sanki. Halkbank TSKB duruyor, kar satışı yapılmış olsa gerek %10 %5 kuralı gereği. Anadolu Hayat Emeklilik eklenmiş. Anadolu Sigorta'da ağırlık artırılmış olabilir belki. Pınar Et ve Pınar Süt ağırlık biraz artırılmış gibi. Geçen aydan bu aya değişiklikler bunlar gibi gördüm.

6.  Alıntı Originally Posted by bigdata Yazıyı Oku
    Eğer borsadaki portföye dokunmayacak isem kısa sürede iyi prim yapmış hisseden çıkıp primsiz hisseye girmek yada yurt dışı borsalarına girmek benim stratejim dahilinde..

Yeni bir hisse alacağımda ne kadar yukseleceğinde öte en kötü senaryoda % kac düşebileceğini öngörmeye çalışırım..

Borsa eşittir risk yönetimi. Bizim gibi gelişmekte olan ülke piyasalarında, riski yönetemezsen batarsın.
    Yurtdışı borsa fonlarından SP ve Nasdaq ı takip eden fonlarımı sattım.. Şu an beklemedeyim o tarafta. Haziran diplerinin altına inebileceğini düşünüyorum. Bu da sırasıyla Sp de %20 Nasdaq da %30 dan fazla düşüş eder yılbaşından beri.

Avrupa tarafınıda Rusya - Ukrayna gelişmelerine göre alabilirm. Bu sene değil ama.. Şöyle Dax 10,000 lere gelsede, alıp yatsak üzerine

7. https://twitter.com/drsinanogan/stat...7_c95peJRC-W1Q

Dikkat edin. Kız Kulesini bile götürmüşler

Sayfa 348/751 İlkİlk ... 248298338346347348349350358398448 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •