Sayfa 35/189 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1512 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Xu030 endeks

1. yabancı alış/satış hikayesini şöyle özetleyeyim (tcmb mk iststistkleri)

17.kasım- 20.mayıs arası net 2.7 milyar alış
    20.mayıs- 16.ağustos arası net 2.7 milyar satış

6 ayda aldığını 3 ayda geri satmış.. 19-23 ağustos haftası satış yok, 66 milyon dolar alış var, geçen hafta da hafif alış oldu gibi gözüküyor.. thyao, pgsus, kozal, bimas almışlar, sahol, isctr, ttkom, kchol satmışlar.. tabii ağustos son 2 hafta ölçü değil, tatile çıktıkları için satışa ara vermiş olabilirler.. bu hafta daha önemli

bir de salı günü açıklanacak enflasyon var, gıdadan dolayı pozitif sürpriz olabilir, %1 gelse yıllık enflasyon rakamı %50'nin altına geriliyor, psikolojik etkisi olur, şimşek hemen çıkar- program çalışıyooo' der

.
    Son düzenleme : Ozan Erol; 30-08-2024 saat: 21:26.

2.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    takvime bakarsak, haftaya cuma fitch not artışı, iki hafta sonra orta vadeli program, 18-eyl fed faiz indirimi- ve fed 25 bp değil, 50 bp indirim yapacak diye bekliyorum.. bunlar hep boğayı destekleyen beklentiler

iran saldırır mı israile ? olabilir ama artık gazı kaçtı, oyun değiştiren bi etkisi olmaz.. hizbullahla sınırlı bi kapışma oldu, benzeri bi şey olur anca.. bilançolar gelldi- geliyor ama artık enf. muhasebesi ilüzyonu ciddiye alınmıyor, misal cuma günü sahol +2,5 yaptı, o rezil zarar açıklamasından sonra

bianaenaleyh, eylül ayı yeşil olur, gerisine sonra bakarız.. dün en yüksek değdiği nokta 20-günlük ortalama, üstüne attığı takdirde minimum %10 bi endeks hareketi gelir tez zamanda

20-günlük ortalamanın altına düştüğü tarih 25.temmuz idi, ilk defa ortalamanın üstüne atıyor endeks, 10.960 üstünde kalıp kalmayacağına bakacağız.. nşa bugün gri bi gün, yeni vadenin ilk günü- poz ayarlamalarının son günü, bi ölçü değil yani.. ama güçlü açıldı, yurtdışı negatif seyretmesine rağmen bankalar ve koç grubu liderliğinde yükseliyor

eylül yeşil olur demiştik, soru şu; koyu yeşil mi olacak, açık yeşil mi ??

3. büyüme rakamları açıklandı, 2023- 2.çeyreğe göre %2,5 artı, 2024- 1.çeyreğe göre %0.1 eksi.. büyümede iç tüketimin katkısı 1.2 puan iken, net ihracatın payı 1.3 puan- döviz kurları düşük kaldı, ihracatçı kan ağlıyor vs söylemlerinin yalan olduğu net olarak görülüyor.. yüksek faiz etkisi bundan sonra daha fazla hissedilecek, iç tüketim daralmaya devam edecek

2023 ilk yarı dış ticaret açığı 74 milyar dolar iken, 2024 ilk yarı açık 49 milyar dolara geriledi.. hammadde/emtia fiyatları geri çekildi, altın ithalatı törpülendi, araba ithalatı sonunda yavaşlamaya başladı.. kur istikrarı dez-enflasyon programlarında birincil önemdedir, asla terk edilmemesi gerekir.. son zaman bi miktar carry poz kapandığı söyleniyor, önceki hafta 1,5 milyar dolar tahvil satışı görüldü yabancıdan, bu çıkışlara istinaden usd/try 1 lira kadar yukarı attı, yani çıkış yapanlar pahalı kurdan almak zorunda kaldı, ki bu iyi bi şey

felaket tellallarının son zaman seslerini iyice yükseltmeleri bi şey ifade etmiyor, - hee hee! deyip geçmek lazım leş kargalarına

4. açılıştan beri hiç gevşemedi 30-endeks, +2.2 oldu, bankalar 4+

şurdan döner diye bi şey söyleyemez kimse, üst sınır açık, aşağıda 10.960- 11.000 stop bölgesi ama buralara kadar döneceğine hiç ihtimal vermiyorum, yarın enflasyon pozitif sürpriz cumaya fitch not artışı beklentisi varken her gevşeme alış fırsatı olarak görülmeli

6. taktik satış yaptım, longları kapattım, çoğu hisseyi verdim
    biraz realize olsun piyasa istiyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    Beşik kertmesi olduğunu unutmuş gibi davranıyor.Az sonra kendine gelir.

https://harici.com.tr/rus-basini-zir...sitladi/?amp=1

Sayfa 35/189 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •