Artan

3,85 10 17:02
173,80 10 17:03
445.060,00 10 13:55
363,50 9.98 17:01
16,00 9.97 17:02
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 13:55
12,60 -10 17:03
583,50 -9.95 16:59
31,50 -9.95 17:03
115,10 -9.94 17:03
Azalan Hisseler

İşlem

7.681.983.062,88 17:03
6.121.452.890,30 17:03
5.188.965.041,20 17:03
4.458.916.109,82 17:03
4.227.135.232,80 17:03
Tüm Hisseler
Sayfa 35/152 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 273 - 280 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bence parayi yolda bulmadiktan sonra hiçbirşeyin maliyeti 0 olmaz.

Kıt ekonomi bilgimle ben de bir yorum yapayım. ☺️
    Faizler bildiğim kadarıyla enflasyon oranlarıyla doğru orantılıdır. Bu ülkelerin bir çoğu için geçerli. Yani faize koyulan para sadece değer kaybını engeller. Bu yüzden faizden gelecek parayla ne aldığınızın bir önemi yok. Çünkü anaparanız erimiş oluyor.
    Vadeli mevduat , Eurobond gibi yatırım araçlarında mantıklı olabilir.
    Bu alengirli ortamda kısa vadeli bakışta parayı faizde tutmak mantıklı bir seçenek olabilir. Uv için alım yapmak da mantıklı gibi duruyor o kısmını uluslararası para baronları belirleyecektir.
    Aselis hocamın yaptığını bende uygulamayı düşünüyorum. Değişik bir motivasyon katacağı kesin sonuçta portfoy tutarında değişen birşey olmayacak.
    Saygılar...

Erhan hocamla da incelediğimiz bir hisse tavhl. Şu an çok ucuz duruyor hisse. Kar özsermaye artışı devam ediyor. Buna rağmen hissse pp/dd değeri çok ucuz.
    Anladığım kadarıyla Atatürk havalimanının kapanması ve mevcut ekonomik durumla ilgili gibi duruyor.
    Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Biraz araştırdım alternatifler vs. Tunus havaalanı işletmesini alacakmış herhalde.
    Döviz yükümlülükleri de güzel duruyor. Son dönemde bir miktar artsa da.
    Ekstra bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Portföye dahil etmeye hazırlanıyorum.
    Saygılar...

4. selamlar

Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Erhan hocamla da incelediğimiz bir hisse tavhl. Şu an çok ucuz duruyor hisse. Kar özsermaye artışı devam ediyor. Buna rağmen hissse pp/dd değeri çok ucuz.
    Anladığım kadarıyla Atatürk havalimanının kapanması ve mevcut ekonomik durumla ilgili gibi duruyor.
    Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Biraz araştırdım alternatifler vs. Tunus havaalanı işletmesini alacakmış herhalde.
    Ekstra bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Portföye dahil etmeye hazırlanıyorum.
    Saygılar...
    Oncelikle aranıza dün katıldım herkese selamlar bende 1 senedir uzun vadeciler yolunda ilerlemeye karar veren biriyim,TAV hakkında Tunus havalimanı alacağı söylentisi doğru fakat ülkede zaten ellerinde 2 adet havalimanı olduğu için fiyatı kırmaya çalışıyorlar sonuç olarak bu 2019 senesi içinde alacaklarını düşünüyorum nereden biliyorsun dersenizde sadece Tunusta yaşayan bir Turk olduğumu bilmeniz yeterli bence herkese bol kazançlar,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,183
     Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Saygılar...
    selam tosunpaşa....TAVHL yi iyi bilirim..Asıl sıkıntısı Atatürk havalimanı Karının yaklaşık %50 si burdan geliyor..Bu fiyatlanıyor olabilir..Ama TAVHL nin tunıus kaynaklı çok yüklü borcu var...yaklaşık 3 senedir yağılandırmadan bahsediliyor ama şu ana kadar bir ses çıkmadı..Borç fransız bankalarına...Ama gerçekten iyi bir firmadır...Karını temettü olarak dağıtır..KAğıdı genelde yabancılar taşır.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Bugün borfin yazılımından sonra incelediğim ve açıkçası beğenmediğim migrosla yollarımı ayırdım. Elimde 100 lot vardı 50 tl zararla kapattım. Öneriler listesinde gördüğüm için almıştım.30 tl hedef fiyatı vardı. Zaten uv beklentilerimle uyuşmuyor. Artık kendi incelediğim hisseleri alacağım.
    Nakitle Ereğliye takviye yapmayı düşünüyorum. Bu ayki maaştan artirdiklarimla beraber aralığın son haftası gibi bir değişiklik olmazsa kords ve tavhl eklemeyi düşünüyorum.

Ama tavhl konusunda temel bilgilere ihtiyacım var. Kords'un yatırımlarını beğendim açıkçası. Geçen gün ceosu da çok olumlu konuşuyordu. Sabancı şirketleri biraz sıkıntılı ama hisse güzel gibi. Değerleri de ekonomik çalkantılara rağmen hisse gelirlerinin büyük kısmı döviz bazlı olduğu için etkilenmiyor.
    Araştırmaya devam.

8.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    Ama tavhl konusunda temel bilgilere ihtiyacım var. Kords'un yatırımlarını beğendim açıkçası. Geçen gün ceosu da çok olumlu konuşuyordu. Sabancı şirketleri biraz sıkıntılı ama hisse güzel gibi. Değerleri de ekonomik çalkantılara rağmen hisse gelirlerinin büyük kısmı döviz bazlı olduğu için etkilenmiyor.
    Araştırmaya devam.
    ben haberlere ceoların ne dediğine pek kulak asmam acıkcası bana anlamsız geliyor kaç şirket var borsada 400 tanemı

gir 400 tanenın 400 ceosuda olumlu konusur geleckete sunu yapacaz bunu yapacaz derler.

ama sonra bir bakarsın seneler gecmıs elde fol yok yumurta yok. Sen hiç bir şirket gördünmü gelecekte birşey yapmayacaz böyle iyiyiz diyen. yarın batacak adamlar cıkıyor ceo diyorki seneye sunu yapmayı düşünüyoruz yatırımlara basladık hahahahaahahah ulan yarın batacan borç kapıya dayanmış :D

diyelimki dediklerini yaptılar bekledıklerı gibi kar artışı olmaz. hatta belkıde zarar yazarlar oyle ya her proje tutsaydı biz biele zengın olurduk nıye maaşlıu calısalım.

Beklentılere yanı haberlere göre yatırım yapmak günlük trade etmekden daha beter bu kadarda büyük konusuyorum.

yine sen bilirsin şirketleri araştırma demiyorum. herşeyine bak ama beklentıler ıyı ceo soyle dedı patron boyle dedi bunlara sakın ha sakın aldanma

borsadan batanların hıkayelerını veya zararda bekleyenlerın hıkayelerını bır dınle %100 patron şöyle yapacaktı boyle yapacak soyle ıyı bır haber gelecektı ondan aldık oda olmadı tutuyoruz beklıyoruz derler.

günlük trade edip becemeyıp zarar eden adam gordum. uzun vade bekleyıp zarar edende gördüm.

Lakin çakılı şekilde haber bazlı patronun soyledıklerıyle veya aldıgı bır tiyo sonuçta oda haber bazlı bir tiyo ile bekleyıp zarar eden bır suru adam gordum.

bana göre borsada en tehlikeli şey gunluk trade falan fıstan değil. HABERLERE yatırım yapmak.

Halk bankı alıp bekleyen cevremde okadar cok insan var ki ee neymiş bransınmıydı neydı salındı yaa ee belkı halkbankada ceza kesılmezmış bekle babam bekle.

xxx hissesini aldık niye aldın e işte 2019 da soyle yapacak abi surayı satacak burayı satacak eeee

ee işte ordan kar etcek ya cok cıddı kar etcekmıs arkadas dedi ondna aldık bekle babam bekle.

olurmu olmazmı bellı degıl olsada fiyatlanırmı bellı degıl tüm beklentıler gerçekleşse bile fiyat cıktıgı sevıyede kalırmı belli değil.

Bana beklentı demeyinde ne dersenız deyin istersen 10 kaldıraç viopta pozisyon aç bana göre haber bazlı aldıgın hisseden daha az tehlikelidir.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayfa 35/152 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •