Sayfa 35/189 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    Sn. Stradivarius, getiri eğrisi ve yıllık dağılımı şu şekilde:

Kayma tanımlamadım.
    2017 ye kadar bu denli guzel puanlar almis bir sistemin 2017 ilk 4 ayinda dusuk puan almasi tuhaf. eger tekil hareketleri yakalamak icin cok fazla sart yazmissaniz, sistemi kullanmak tehlikeli olabilir, onceki puanlarinda bir sekilde egriye uydurularak kazanildigini gosterir. aslinda 2017 yilinda bi 10 bin alsaydi rahatlikla kullanin derdim, kaldiki 20 bin puanlik testere de olsa buyuk bir hareket oldu. bu 4 aylik surecte bence sistemler rahat bi on bin almaliydi. ancak dedigim gibi her sistem her donemde calismaz. sistemin nefes aldigi bir zaman da olabilir. bana kalirsa bi sure gozlemleyin ya da az bi lotla deneyin.
    bang bang you shot me down..

2.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    MDD şu şekilde:

En büyük kar:

En büyük zarar:

Yorumlarınız benim için önemli, teşekkürler ayrıca.
    en buyuk zararin gerceklestigi yerde yaklasik 5 bin puan birakmis, yani aslinda yuzde 12 lik bir sermaye erimesi, muhtemelen gercek mdd burada, hareketin devaminda da puanlar birakilmissa.. eger kaldiracla kullanilmis olsaydi ornegin 3 kaldiracla yaklasik kaymasiyla filan sermayenin yarisini eritmisti. bununla kac kisi basa cikabilir bilemiyorum.

idealde mdd puanini, o zamanki fiyata normalleyerek gostermesi lazim. cogu kisi dolayisiyla yaniliyor.
    bang bang you shot me down..

3.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    MDD şu şekilde:

En büyük kar:

En büyük zarar:

Yorumlarınız benim için önemli, teşekkürler ayrıca.
    Aylik ortalama işlem sayisi kac?

4.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    2017 ye kadar bu denli guzel puanlar almis bir sistemin 2017 ilk 4 ayinda dusuk puan almasi tuhaf. eger tekil hareketleri yakalamak icin cok fazla sart yazmissaniz, sistemi kullanmak tehlikeli olabilir, onceki puanlarinda bir sekilde egriye uydurularak kazanildigini gosterir. aslinda 2017 yilinda bi 10 bin alsaydi rahatlikla kullanin derdim, kaldiki 20 bin puanlik testere de olsa buyuk bir hareket oldu. bu 4 aylik surecte bence sistemler rahat bi on bin almaliydi. ancak dedigim gibi her sistem her donemde calismaz. sistemin nefes aldigi bir zaman da olabilir. bana kalirsa bi sure gozlemleyin ya da az bi lotla deneyin.
    Aynen ben de şaşırıyorum sn. stradivarius, 9 sene güzel güzel çalışan sistem bir başka algoritmam 23K kazanıyorken sadece 3K'da kalıyor. Tekil hareketleri yakalama kodu yazmadım. Zaten bu tür bir programlamanın overfit olacağına inanıyorum. Dediğiniz gibi 2-3 ay kadar izleyeceğim. Eğer diğer sistemler zarar ederken bu kar etmeye başlarsa o zaman overall MDD yi düşürmesi açısından değerli olabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by stradivarius Yazıyı Oku
    en buyuk zararin gerceklestigi yerde yaklasik 5 bin puan birakmis, yani aslinda yuzde 12 lik bir sermaye erimesi, muhtemelen gercek mdd burada, hareketin devaminda da puanlar birakilmissa.. eger kaldiracla kullanilmis olsaydi ornegin 3 kaldiracla yaklasik kaymasiyla filan sermayenin yarisini eritmisti. bununla kac kisi basa cikabilir bilemiyorum.

idealde mdd puanini, o zamanki fiyata normalleyerek gostermesi lazim. cogu kisi dolayisiyla yaniliyor.
    Kesinlikle katılıyorum. 2008 yılında vadeli endeks 45K iken kaybedilen 5K puan ile 100K iken kaybedilen 5K kesinlikle aynı değil. MDD'yi yüzde ile görebilseydik harika olurdu.

6.  Alıntı Originally Posted by umit_ykoc Yazıyı Oku
    Aylik ortalama işlem sayisi kac?
    10 yılda toplam işlem 2048. Yani aylık yaklaşık 17 işlem.

7.  Alıntı Originally Posted by Caglar Yazıyı Oku
    10 yılda toplam işlem 2048. Yani aylık yaklaşık 17 işlem.
    Bence az. Hizli bir sistemin yaninda kullanilabilirmi ona bakmak lazim. Son yillarda daha az üretmesinin sebebi sert hareketlere gec tepki vermesi olabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by umit_ykoc Yazıyı Oku
    Bence az. Hizli bir sistemin yaninda kullanilabilirmi ona bakmak lazim. Son yillarda daha az üretmesinin sebebi sert hareketlere gec tepki vermesi olabilir.
    Birde grafikte ortalama fiyat hatali görünüyor, hacimle alakali filtre kullandiysaniz ilk yillardaki getiri aldatici olabilir.

Sayfa 35/189 İlkİlk ... 2533343536374585135 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •