Kağıdın güncel F/K değeri ve yabnacı oranı aşağıda ki şekilde.
Bölünme öncesi F/K=8,xx diye hatırlıyorum. Yine aynı 8 ile fiyatlansa 9,35 TL civarında bir fiyat olması lazım diye düşünüyorum. Kendisiyle anlaşamasakta Sn.kingsailor burada haklı f/k=10 ve üzeri hesaplamalarda yanlışa düşülebilir.
Bence BİST te çok büyük deprem oldu ve olmaya devam ediyor, dolar aldı başını gitti ne olduğu belli değil. Bu nedenle twitter fenomenlerine , ben bu hissenin ciğerini bilirim diyenlere güvenmeden kendi hesabınızı yapın.
Şahsi görüşüm 2018 sonu 2019 başında ekonomik reform ( olursa) veya sıkı bir ekonomik plan herşey rayına oturur ve her hisse ederini bulur.Düşen düşer çıkan çıkar bence tabi..
İyi akşamlar.
Bu arada döviz fazlası olan şirketler içerisindeymişiz.
http://www.borsagundem.com/foto-gale...leri/1309343/6
(sayfa-6)
YTD.
Son düzenleme : Yıldız Tozu; 25-05-2018 saat: 21:12.
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Şirket satışlarının yarısını doviz ile yapıyor.. Bunu bizzat sirket sahipleri söyledi...
TL ile yaptıklarına ise maliyet artışını yansıtıyordur diye dusunuyirum.. Bu ise benim tahminim.. Sonuçta maaliyet dolarla ve takip firmalar yabancı olduğundan onların satışlarida dolarladir....
Ayrıca yine biliyorum ki şirket bu sene uzun vadeli sözleşmelerininde TL kullanmadı... Uzun vadeli anlaşmaları dolar ile yaptı... Bunuda şirket sahipleri bizzat dile getirdi...
Dolarin artışından sınırlı pozitif etkilenir diye tahmin ediyorum.....
Bu şekilde buyuyen bir firmada fk en az 15 olmalı.....
Ama hesap olması gerekene göre değil olana göre yapılmalı.... Piyasa bizi düşük fk ile fiyatliyor.... Sebepleri nelerdir..... Bu tartışılır....
%32 lik oran -%27 lerde yani %5 yabancı paylarında bir azalma sözkonusu ...?????
detaylı bilen yazabilir ....
ekim başı ve bugün farkı ....
2 hafta öncesine kadar %21 lere düşen yabancı oranı sonrasında hergün düzenli artarak %27 lere çıktı diye biliyorum
https://twitter.com/STOCKMARKETS_TR/...484408834?s=19
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Yer İmleri