Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 350/532 ÝlkÝlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 4382 madde; 2,793 - 2,800 arasý.

Konu: DGZTE - Demirören Gazetecilik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by yatayseyir Yazýyý Oku
    132 milyon dolar =dgztenin %93 ü eksi öncünün ederinin %100 ü dür....
    þimdi demirören bize öncünün ederinin %7 sini vermeli.....

çaðrý + öncünün ederinin %7 si(pay baþýna deðeri)+ temettü

ve temettü eklenmeli çünkü satýþ öncesinde verilen bir karar....demirören bunu satýþ aþamasýnda muhasebeleþtirmeliydi.ki öyle yapmýþtýr...ytd
    Aynen ben de böyle düþünüyorum...

ironi = inori
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861

Genel Kurul Tarihleri, GK dedikodularý vb
    Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.

2.  Alýntý Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazýyý Oku
    Aynen ben de böyle düþünüyorum...

ironi = inori
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861

Genel Kurul Tarihleri, GK dedikodularý vb
    Ancak hisse devri oncesinde dgzte öncü deki paylarini dohole satar gibi bir muhasebe de yapmis olabilirler...o zaman maddi duran varlýk satýsi yapilmis gibi gosterip.dgzteye nakit aktarilmis olabilir...o zaman 132 m degismez...bu da mumkun....ytd

SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ateþteki aðaç menem, dönüp duran þu taþ menem,
    Bak þu ateþ yalýmýna, ben bu yanana sýðmazam...

3.  Alýntý Originally Posted by yatayseyir Yazýyý Oku
    Ancak hisse devri oncesinde dgzte öncü deki paylarini dohole satar gibi bir muhasebe de yapmis olabilirler...o zaman maddi duran varlýk satýsi yapilmis gibi gosterip.dgzteye nakit aktarilmis olabilir...o zaman 132 m degismez...bu da mumkun....ytd

SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn yatayseyir ilk teziniz daha mantýklý geliyor. Ýkinci durum geçerli olursa bu durumda dgzte kasasýna demirören tarafýndan ilave para konmalý gibi. Zira o 132 milyon dolar ile dgzte nin doðrudan bir iliþkisi yok ( kazanç anlaminda) fakat oncunun içinden çýkarýlmasý durumunda dgzte güç kaybýna uðrar bu durumda biz yüzde 7 nin hakký da kaybolmuþ olur. Ytd

LG-H815 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alýntý Originally Posted by Tolstoyforever Yazýyý Oku
    Sn yatayseyir ilk teziniz daha mantýklý geliyor. Ýkinci durum geçerli olursa bu durumda dgzte kasasýna demirören tarafýndan ilave para konmalý gibi. Zira o 132 milyon dolar ile dgzte nin doðrudan bir iliþkisi yok ( kazanç anlaminda) fakat oncunun içinden çýkarýlmasý durumunda dgzte güç kaybýna uðrar bu durumda biz yüzde 7 nin hakký da kaybolmuþ olur. Ytd

LG-H815 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sn Tolstoyforever;

2. tez de mantýklý aslýnda...bu iþlem devirden önce yk kararý ile yapýlsa
    atýyorum 5 m dolara sattýk dese...
    ve para nakit deðerlere eklense...yeni oluþan deðer üzerinden 132 m dolara anlaþmýþ ta olablirler...
    ara protokolleri göremiyoruz...nihai protokol kap a düþen...saygýlarýmla...

5. Arkadaþlar yanlýþ yorumlar var. Þimdi bu satýþ olmasaydý ve dgzte bu Öncü'yü satmak isteseydi ne yapacaktý? Dgzte nin yönetim kurulu bi akþam toplanýp diyecekti ki biz Öncü deki hisselerimizi Ahmet'e þu fiyattan satma kararý aldýk.
    Aaaa bizim hakkýmýz nolacak??? Onlarý nasýl satarsýnýz? Benim pay için ne ödenecek vs gibi abes sorular sorulamaz. Yönetim kurulu karar alýr satar geçer. Þimdi burada muðlak olan bazý açýklamalar sözkonusu, satýþ fiyatýna bu geri devredilecek þirket paylarý dahil mi deðil mi dahilse bize bir artýsý olmaz deðilse þirkete para giriþi olacaðý için olumludur. Muðlak dedim cepten pek detaylý inceleyemedim pazartesi detaylý araþtýrýrým
    Yazdýklarým kiþisel görüþümdür, hiçbir þekilde al sat tut tavsiyesi deðildir !

Haftalýk Hisse Yarýþmamýza Kurallara uygun 3 hisse seçin
    Bir hafta yarýþalým.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...89#post1985989
    bir halt olacaðý yok.

7. -"Sözleþme baðlamýnda iktisap edeceðimiz ilave paylar ile birlikte"- sahip
    olduðumuz 97.723.878,03 adet ve Doðan Gazetecilik A.Þ.'nin çýkarýlmýþ
    sermayesinin % 93,0704'ünü temsil eden paylarýn, 132 milyon dolara.....

yukarýda týrnak içerisinde bulunan cümle aslýnda öncü deki paylarýn akibetini belli ediyor bence...
    iktisap etmek kazanmak elde etmek demektir...
    öncüdeki paylarýn dohol tarafýndan kazanýlmasýný anlatýyor...çünkü cümleyi kuran aðýz dohol...
    o zaman dohola ödenecek paradan öncü paylarý düþülmelidir....
    132 milyon dolar öncü hisseleri düþüldükten sonraki fiyattýr...
    öncü hisselerinin deðeri %100 düþüldüðünü düþünürsek
    demirören daha az ödemiþtir...
    çünkü %7 nin de öncü payýndan düþenin karþýlýðýný düþmüþtür...
    iþte bu %7 nin payýný dgzte halka açýk kýsmý elinde bulunduran ortaklara daðýtmalýdýr...

buraya kadar anlattýklarým senaryo 1
    senaryo 2 de ise;
    satýþ gerçekleþmeden dgzte öncü payýný dohola satar ve kasasýna para girer...demiroren yeni durumdaki dgzte ye 132 m ödemiþtir...

1. senaryo da 20 kuruþ gibi bir ek bizi bekler
    2. senaryoda hiç bir þey elde edemeyiz..(zaten yeni durum üzerinden pazarlýk yapýlmýþtýr)

temettüyü þirket el deðiþtirmeden ödemeleri hukuki olandýr...daha geç ödediklerinde doholun hak mahrumiyeti oluþur...alýnan karar 2017 temettüsüdür ...belki de bu yüzden 30 nisan ibaresini yönetim kurulunun belirleyeceði bir tarih diye revize ettiler...
    satýþtan önce inþallah ödeyecekler...satýþ 30 nisandan önce bence...tabi rekabet kurumunun hýzýna baðlý...ytd

Alýntý Originally Posted by yatayseyir Yazýyý Oku
    -"Sözleþme baðlamýnda iktisap edeceðimiz ilave paylar ile birlikte"- sahip
    olduðumuz 97.723.878,03 adet ve Doðan Gazetecilik A.Þ.'nin çýkarýlmýþ
    sermayesinin % 93,0704'ünü temsil eden paylarýn, 132 milyon dolara.....

yukarýda týrnak içerisinde bulunan cümle aslýnda öncü deki paylarýn akibetini belli ediyor bence...
    iktisap etmek kazanmak elde etmek demektir...
    öncüdeki paylarýn dohol tarafýndan kazanýlmasýný anlatýyor...çünkü cümleyi kuran aðýz dohol...
    o zaman dohola ödenecek paradan öncü paylarý düþülmelidir....
    132 milyon dolar öncü hisseleri düþüldükten sonraki fiyattýr...
    öncü hisselerinin deðeri %100 düþüldüðünü düþünürsek
    demirören daha az ödemiþtir...
    çünkü %7 nin de öncü payýndan düþenin karþýlýðýný düþmüþtür...
    iþte bu %7 nin payýný dgzte halka açýk kýsmý elinde bulunduran ortaklara daðýtmalýdýr...

buraya kadar anlattýklarým senaryo 1
    senaryo 2 de ise;
    satýþ gerçekleþmeden dgzte öncü payýný dohola satar ve kasasýna para girer...demiroren yeni durumdaki dgzte ye 132 m ödemiþtir...

1. senaryo da 20 kuruþ gibi bir ek bizi bekler
    2. senaryoda hiç bir þey elde edemeyiz..(zaten yeni durum üzerinden pazarlýk yapýlmýþtýr)

temettüyü þirket el deðiþtirmeden ödemeleri hukuki olandýr...daha geç ödediklerinde doholun hak mahrumiyeti oluþur...alýnan karar 2017 temettüsüdür ...belki de bu yüzden 30 nisan ibaresini yönetim kurulunun belirleyeceði bir tarih diye revize ettiler...
    satýþtan önce inþallah ödeyecekler...satýþ 30 nisandan önce bence...tabi rekabet kurumunun hýzýna baðlý...ytd
    iktisap edeceðimizden kasýt aile bireylerininde hisseleri var onlarý kasdettiðini bir arkadaþ yazmýþtý doðrusuda odur..çünkü konu dgzt.hisseleridir öncü veya diðer þirketler deðildir

Sayfa 350/532 ÝlkÝlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •